Şimdi Ara

hermetikle bacalı şofben,kombi arasında ne fark var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
24.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hermetik deniliyor ama onada camdan veya duvardan bi boru çıkıyor.o boru baca değilmi.farkı ne bilen biri yazarsa teşekkürler.

birde doğal gaz yeni geldi.ısınma merkezi olacak ama şofben alacağız.yavsiyeniz varmı hangi marka alalım.hermetik demirdöküme 600 tl istiyorlar.

500 tl bina içi tesisat (toplam 4-5 metre boru gider) 150 de alarma fiyat çıkardılar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Şofben ve Kombi Arasındaki Fark: Hermetik Şofbenler ve Bacalı Şofbenler

Evsel sıcak su ve ısıtma ihtiyaçların için şofben ve kombi arasında seçim yaparken bazı önemli farklılıkların farkında olman gerekir. Bu metinde, hermetik şofbenler, bacalı şofbenler ve kombilerin temel özelliklerini ve arasındaki farkları inceleyeceğiz.

Şofbenler

Şofbenler, anlık olarak sıcak su sağlayan cihazlardır. İki ana şofben türü vardır:

• Bacalı Şofbenler: Bu şofbenler, atık gazları tahliye etmek için bir baca sistemine ihtiyaç duyar. Dışarıdan hava alarak çalışırlar, bu nedenle iyi havalandırılan bir alana yerleştirilmeleri gerekir.
    • Hermetik Şofbenler: Bu şofbenler, atık gazları dışarıya tahliye etmek için bir baca sistemine ihtiyaç duymazlar. Bunun yerine, yanma odasını kapatmak ve dışarıdan hava almak için kapalı bir yanma odası kullanırlar. Bu özellik, hermetik şofbenlerin kapalı alanlarda ve iyi havalandırılmayan alanlarda kullanılmasını sağlar.

Kombiler

Kombiler, hem sıcak su hem de ısıtma sağlayan cihazlardır. Aynı anda veya ayrı ayrı her iki işlevi de gerçekleştirebilirler. Bir kombi, suyu ısıtmak için bir kazan ve ısıtma sistemini beslemek için bir sirkülasyon pompası içerir.

Şofben ve Kombi Arasındaki Farklar

• Yakıt Türü: Şofbenler genellikle doğalgaz veya elektrikle çalışırken, kombiler doğalgaz, elektrik veya sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) ile çalışabilir.
    • Kurulum: Hermetik şofbenler, bacalı şofbenlere göre kurulumu daha kolaydır, çünkü baca sistemi gerektirmezler. Kombiler ise daha kapsamlı bir kurulum sürecine sahiptir.
    • Verimlilik: Kombiler, özellikle de yoğuşmalı kombiler, şofbenlerden genellikle daha verimlidir.
    • Maliyet: Genellikle şofbenler kombilere göre daha uygun fiyatlıdır, ancak kurulum maliyetleri değişebilir.
    • Kullanım Kolaylığı: Hem şofbenler hem de kombiler kullanımı kolay cihazlardır, ancak kombiler genellikle daha fazla kontrol ve özellik sunar.

Bacalı Şofben Yasakları

Bazı ülkelerde, güvenlik ve çevresel kaygılar nedeniyle bacalı şofbenlerin kullanımı yasaklanmıştır. Bu nedenle, baca ihtiyacı olmayan hermetik şofbenleri tercih etmen önerilir.

Yukarıdaki bilgileri göz önünde bulundurarak, ihtiyaçların için en uygun cihazı seçebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hermetik bacada atık gaz borusunun içinden gecen baska bir boru ile makinanın ihtiyac duydugu temiz havayı atmosferden alır. yani içi içe 2 baca gibi düşünebilirsiniz.
  • Biri sadece evi ısıtır - sıcak suyu sağlar diğeri de sadece sıcak su sağlar ısıtmaz tek farkı bu sonunda ikisi de doğalgaz yakıyor baca olmak zorunda hatta bacanızı balkonunuza çıkacaksa balkonunuz kapalı olmaması gerekiyor
    marka olarak viessman vaillant buderus tavsiye ederim uzun ömürlüdürler
  • Evet arkadaşım çok güzel anlatmış hermetik denge bacalı sobalar yanması i.in gereken havayı dış ortamdan alırlar ve daha temiz bir yaşam alanı sağlar.Bir önceki arkadaşımızın dediği gibi asla kapalı ortamlar da ve 12 m3 den küçük yerlere monte etmeyiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: cenkozgen

hermetik bacada atık gaz borusunun içinden gecen baska bir boru ile makinanın ihtiyac duydugu temiz havayı atmosferden alır. yani içi içe 2 baca gibi düşünebilirsiniz.
  • hermetık kombılerde iç içe ıkı boru vardır yanma için gereklı olan hava mekanık yolla dısardan alınır ve yanmıs olan gaz tekrar mekanık yolla ıkıncı borudan dısarı atar yanı ortamdakı oksıjenı tuketmez...

bacalı kombı ıse yanma ıcın gereklı olan havayı dogal yolla ortamdan ,(ornegın kombınız mutfaktaysa mutfaktan...) alır yanmıs olan gazıda bacadan dısarıya dogal yolla atar...( bır zamanlar sık kullanılan tuplu banyo sofbenlerı gıbı dusunun ) bu her 2 kombıde de ısınmak ve sıcak su almak mumkundur...ancak baca cekısınız ıyı degılse yada guvenmıyorsanız asla bacalı kombı kullanmayınız...
  • açıklamalar için teşekkürler.zaten doğalgazda mevcut bacaya izin verilmiyor.ben bide alarmı sordum.kaçak anında gazı kesen model vana vs. dahil 150 tl.

sadece ikaz alarmı veren ise 35 tl.istediler.çok kişi gerek yok diyor ama ben gazı kesenden taktırmayı düşünüyorum.

not: kombi değil sadece şofben ve ocağa doğalgaz takılacak.kalorifer merkezi sistem
  • Konuyu hortlattığımın farkındayım ama Necmi abinin probleminden bende de var. Yani merkezi sistemli eve sadece su ısıtmak için kombi bağlatacağız. Adına "şofben kombi" diyorlar ama bu adla googleda aratınca bir şey bulamadım. Tam adı nedir bu tür cihazların? Yani sadece su ısıtmak için kullanılacak. Yardımcı olursanız memnun olurum.
    Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muRTah -- 20 Mart 2010; 11:56:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muRTah

Konuyu hortlattığımın farkındayım ama Necmi abinin probleminden bende de var. Yani merkezi sistemli eve sadece su ısıtmak için kombi bağlatacağız. Adına "şofben kombi" diyorlar ama bu adla googleda aratınca bir şey bulamadım. Tam adı nedir bu tür cihazların? Yani sadece su ısıtmak için kullanılacak. Yardımcı olursanız memnun olurum.
    Saygılarımla.

Sizin bahsettiğiniz cihazlar hermetik şofben' dir. Google da bu şekilde aratırsanız kesin sonuca ulaşırsınız.

http://www.demirdokumkombi.net/index.php?option=com_qpersonel&task=qpListele&katid=10

http://www.koctas.com.tr/U/C275-F-Compact-11-lt-Hermetik-Sofben/C275-F-Compact-11-lt-Hermetik-Sofben/923?R=127

• Evde ECA Confeo 24 Hm dg modeli bir kombi var..Bu kombinin kapasitesi nedir? Hermetik mi monotermik mi bitermik mi kullanım klavuzunu okumama rağmen ne olduğunu anlayamadım...Yalnız güzel bir alete benziyor...
  • Konu şofbenden başlamış kombide bitmiş.
    :)
  • En yukarıda uzun ömürlüdürler deyip üç marka sayan arkadaşımız Şiirlerefendisi... Bir zahmet servis , yedek parça euro ücretlerinide yazsa güzel olacaktı....Alo demek 60 lira.....Eve gelip gitme ücreti...tamirat parası ayrıca malzemeye göre değişiyor....Bunlarıda yazın...İnsan lar ne tavsiye ettiğinizi bilsinler...ECA da garanti 3 yıl sonrası servis ücreti 20 Lira... Yedek parça bol ve ucuz.. İnsanlar bunları bilsin diye duramadım yazdım...Karar, para ve tercih sizin..... Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 26 Mart 2010; 0:23:14 >
  • Selamlar,

Hermetik şofbende duvar delinmesi ve şofben ontajını yetkili servis mi yapıyor? Demirdöküm C275 F şofben aldım. Yetkili satıcı montajı benim yapacağımı yetkili servisin sadece devreye alma işlemini yapacağını söyledi. Demirdöküm çağrı merkezi de aynı şeyi söyledi 4441833

Böyle bir olabilir mi?
  • Ben 6 yıl önce kombi aldığımda fiyatı dışında montaj ücreti 100 Lira istediler...Evime doğalgaz ve kalorifer tesisatı yapan ustalara rica edip taktırdım..Servis gelip montaj doğru yapılmışmı bakıp çalıştırıyor..Sizden imza alıp gidiyor..Garanti süreniz başlamış oluyor..Özet...Montaj ayrı ücrete tabii..Çevrenizde bir çok kalorifer, kombi iş yapan yer vardır..Teklif alın taktırın...Yarım saatlik iş..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.