Şimdi Ara

herşeyi yaptım %100 disk kullanımı düzelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yaklaşık 20-30 saat uğraştım tüm türkçe ve ingilizce forumlardaki içerikleri okuyup, videoları izleyip yapabileceğim herşeyi yaptım olmadı, üstüne format attım tekrar bu yaptıklarımı birdaha yaptım hiçbirşey değişmiyor bilgisayarda ne açarsam açayım bir pencere, oyun veya dosya disk kullanımı anında yükseliyor ve çoğu zaman %100 oluyor, biraz bekleyince düşüyor. ama sonsuza dek ben bunu böyle kullanamam 3-4 tane birşey açınca bilgisayar kullanılamaz hale geliyor.

bilgisayarımı 5 ay önce aldım 1tb wd harddisk var, aldığımdan beri iso usb ile kurduğum windows'un sitesinden indirdiğim bedava windows 10 sürümünü kullanıyorum. şu an bilgisayarda windows güncellemeleride olmuyor bu açıdanda herşeyi denedim her denediğimde güncelleştirmeler başarısız oluyor. formattan önce usb iso ile windows 7 kurmayı denedim oda olmuyor. ben ne yapayım arkadaşlar bu harddisk'i çöpemi atayım uzun yıllardır bilgisayar kullanıcısıyım çok dikkat ediyorum virüs falan bulaşmış olamaz yani şimdi durduk yere ssd'ye paramı vermem gerekiyor. yıllardır bilgisayarda bir problem olduğunda araştırıp çözüyordum ama bu konuda tıkandım donanımsal pek bir bilgim yok bu yüzden problem kaynağı ne olabilir? yardımcı olursanız memnun olurum

• Selamlar,

Öncelikle hdd de sorun varsa bunu hdd zaten size söyleyecektir. Bunun için Hd Tune indirip healt sekmesine tıklayın sarı yada kırmızı bir ibare varsa resmini çekin ve koyun. Bad sectör taraması da yapabilirsiniz. Böylece hdd de sorun olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Kolay Gelsin..
  • XemreG X kullanıcısına yanıt
    hepsini scan etmedim çok uzun sürüyor, 3 tane sarı bölge mevcut. 5. bölgede hasarlı sector diyor c5'de dengesiz sector diyor. yanlış hatırlamıyorsam bilgisayarı aldığım yer harddisk'i kasanın içine tam olarak sabitlemeden kargolamıştı, sebebi bu olabilirmi? eğer buysa böyle bir durum bundan 4 ay sonra nüksedebilirmi? harddisk geldiği gibi vidalamıştım bir daha hareket etmedi veya başka bir sebebimi var? bunu düzeltmenin yollarınıda eğer varsa tabi araştırıcam, chkdsk'de kullanmıştım formatlamadan önce bu gece tekrar bırakıcam yapması için oda baya uzun sürüyor çünkü. teşekkürler cevabınız için

herşeyi yaptım %100 disk kullanımı düzelmiyor

• dreamplay D kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Sabitlenmemiş hdd bunları çok basit bir şekilde yapar ki aslında hdd gibi malzemelerin narin kırılabilir gönderilmeleri gerekiyor. Düşme atma çarpma gibi şeylerden çok etkileniyorlar. Sarı bölgeler mühim değil sadece uyarı vermiş ama üzgünüm hdd niz ölmüş bad sector onarılamaz ve gidermenin bir yolu yoktur bunu altı çizilmiş cd yada dvd ye benzetebilirsiniz. Yeni bir hdd aldığınızda hdd kontrolü için aynı işlemleri yapmanızı öneririm.

Geçmiş olsun.

Kolay Gelsin..
  • dreamplay D kullanıcısına yanıt
    Düzeltmenin yolu var.

Low Level Format

https://forum.donanimhaber.com/bad-sector-lowlevel-format--19014402
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz976

Düzeltmenin yolu var.

Low Level Format

https://forum.donanimhaber.com/bad-sector-lowlevel-format--19014402

Low level Format her zaman işe yaramıyor. Yarasa da bir süre sıkıntısız hard diski kullandıktan sonra yine aynı sıkıntıları vermeye başlıyor. Hard diskin bad sector'lu yerine bir bilgi yazıldığı zaman o bilgi ya okunamıyor ya da okunsa da bir kısmı hatalı okunuyor. Bad sector'lu yere işletim sisteminin açılışta gereken dosyaları yazılırsa, açılışta işletim sistemi o dosyayı çalıştıramadığı için mavi ekran hatası veya başka hatalar vererek bilgisayarın açılmamasına neden oluyor. Ya da windowsun kullandığı diğer programların dosyaları o yere yazılırsa yine windows ortamında çeşitli hatalara neden oluyor.

Yine de o disk kullanılmak isteniyorsa o bozuk sektor aralığını tam tespit edip ondan öncesini yada sonrasını bölümleyip bozuk olan kısmı biçimlendirmeden bırakacaksın. Kalan sağlam kısmı biçimlendirip kullanmaya devam edeceksin. Gerçi bu yöntem de uzun soluklu olmuyor. Bir süre sonra sağlam kısımlarda da bad sektor hataları görülmeye başlanıyor.

• maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    İkinci paragrataki dediklerini arkadaşın yapabileceğini sanmıyorum, bu yüzden en kesin çözüm paraya kıyıp yeni harddisk alacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz976

İkinci paragrataki dediklerini arkadaşın yapabileceğini sanmıyorum, bu yüzden en kesin çözüm paraya kıyıp yeni harddisk alacak.

Sonu zaten hard disk alma ile sonuçlanacak. Ben çok uraştım low level format bölümleme ayırma vs... ile.

Kısa süreli faydası oluyor. Aslında yeni disk alırdım ama benim uğraştığım bilgisayar 10 senelik bilgisayar idi. Ona yeni hard disk almak bence hard diske yazık etmek olacaktı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.