Şimdi Ara

Heryerdeler (Suriyeli) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
1.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 440cdx

Neee. el atması mı ?

Onlar mağdur, onlar savaştan ülkesini terketmek zorunda kalanlar, onlar..........

Cebinizde 5 tl varsa 1 tl sini çok görmeyin bu mağdurlara...(!)

Dünyada hiçbir ülkenin yapmayacağı son derece saçma bir işi yapıp milyonlarca mülteciyi TR'ye soktular.

Dünyada hiçbir ülke böyle bir şeyi kabul etmez ve yapmazdı...Ama TR yol geçen hanı haline getirildi.

Ne kadar ipsiz, sapsız, sabıkalısından, adi suçlusuna varıncaya kadar ne varsa Türkiye'ye dolduruldu ve işte sonuçlarından biri sizin başınıza gelen..

Maalesef, bu ülkenin kimyasını ve halkını bozmak için herşeyi yapıyorlar..

Türkiye , ılımlı islam adında ki kültürel araplaştırma projesine tabi tutulmaktadır..

Bu yüzden Suriye li mültecilerle ülke doldurulmuştur.

Bu yüzden okullarda başörtüsü serbest bırakılmıştır.

O yüzden 2015 seçimlerinde akp ve bdp dışında kime verirseniz verin ama bunlara oy vermeyin ve verdirmeyin.

Başörtüsü ne alak şimdi.
    Kot pantolon,kısa etek,değişik saç stilleri serbest.Başörtüsü serbest olunca neden ayaklandınız.
    Okulda mini etekle dolaşan kızlar beni rahatsız etmiyor.Herkes ozgur.Herkesin hesabı farklı.Saygı duyar geçerim..
    Başörtüsü size neden batıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 2 Ekim 2014; 10:12:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Di mi padişah yabancıydı elfazı küfrün ne olduğuna baktım da ateistliğin ta kendisi Osmanlının torunusun sen ya da gavurun tohumu sen Osmanlıyı reddettiğine göre 2.seçenek doğru oluyor 600 sene burada hüküm sürmüş bir devleti sen siliyorsun.Eğer yönetimde sen olursan sen de bir padişah gibi düşünmek zorunda kalırsın.(Empati kurmalısın)Diğer monarşik devletleri savunma bana sakın onlar Osmanlı'dan daha beter durumda. Türküm ben de ama şanlı Türk soyu 1938'e kadardı. Hatta 1935 İsmet yönetimi devraldıktan sonra Türkiye diye bir yerin bir toprak parçasına dönüştüğünü söyleyebilirim. Şuan Türkiye bu durumdaysa biz ve bizi yönetenlerin ahmaklığıdır. Osmanlıyu araştırırsan İlime önem verirdi. Şuan onlarca üniversite var çoğunluk masa başı kendi hayatını düşünerek yaşıyor.Suriyelilere gelirsek sadece onlar değil Buraya gelen zengin Araplar ve bazı diğer ülkelerden gelip buraya yerleşenler içinde geçerli genellikle çoğu dengesiz ve ahlaksızlıklarıyla belli ediyorlar ne kadar değersiz olduklarını. Burada benim anlatmak istediğim Türkiye de özgürlük aşırıya kaçılıyor. İnsan hakları diye hiçbir şey kalmadı. Eğer 2023 de anlaşmaar fesh edilirse birçok azınlığın Türkiye topraklarından pay isteyeceği şüphesiz bir gerçektir. Sen Türk olduğunu varsayıyorsan inancına bakmaksızın kabullenmen lazım Osmanlı torunu olduğunu.Geçmişine (Tarihine) sahip çıkmayan bir ülkenin ömrü kısadır. Atatürk'ün Nutuğu yazmasının sebebidir. Asıl konu ise Suriyelilere fazla kapitülasyonlar tanındı. Bir çok özgürlüğünün kısıtlanması lazım.

• Başıma şuan bir olay gelmedi,işe girdiğimde çalışırsam ruhsatlı silah alacağım olmadı.Çıkarması kolay mı ruhsat? İzmitte oturuyorum bende.

Aç insan her şeyi yapar,tedbir almak lazım.

• iltimas- @ Bilgim yok.Bir kaç ay hapis ccezasıda alabilirsin.Araştırman gerekiyor.Hiç cezada almayabilirsin.

Corelliux @ Osmanlı ile bir ilgim yok.Ben Osmanlı'dan önceki Türklere aitim.Benim soyum Osmanlı'dan öncede vardı...
    Elfazı küfürü araştırmışsın sanırım onun gibi bir sürü saçma sapan ota boka sebeblerden dolayı insanları tek bir emri ile öldürebilen bir padişah yönetmesi ne kadar saçma olurdu...

Yüce Rabbime Şükürler olsun ki Padişah Devri Bitti...

Padişahl ve Ailesi Peygamber den sonra Kutsanmış sülale olduğu için Osmanlıyı yönettiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hacıkafir

Başıma şuan bir olay gelmedi,işe girdiğimde çalışırsam ruhsatlı silah alacağım olmadı.Çıkarması kolay mı ruhsat? İzmitte oturuyorum bende.

Aç insan her şeyi yapar,tedbir almak lazım.

Dikkatli ol hocam

• ucuz iş gücü nedir onu anlamadım bu ülkede en ucuz iş gücü 850 tl etrafında kaçak çalıştıran varsa şikayet edersin.

gençlein %70 işsiz falan değil işsiz olanların çoğu iş beğenmiyor sadece

savaş bitince hepsi ülkesine döner zaten dönmeyeni devlet göndirsin orasına irşey demiyorum mesele adamları ölümden zulümden kurtarmak

2 milyon kişi 10 yılda 15 milyon olamaz zaten rahat ol kendin hariç herkesi ilkel insan sanıyorsun herhalde

kamptan kaçan vurulacak mı tavuk mu vuruyorsun insan var karşında eğer o mülteciler suriyeli yerine amerikalı olsa yine vurmalarını isteyecek miydin

hepimize hastalık bulaştıracaklar yok bizden toprak isteyecekler gibi safsatalara kötü seneryolar sadece senin kötü niyetin

dediğim gibi kaçak işçi çalıştıranı şikayet edersin olur biter. hem adam 1 türk yerine 4 suriyeli çalıştıracaksa bunuda mı abullenemiyorsun 1 türk 4 suriyeli etmiyor mu

lan olum bu zamana kadar ciddiye alıp cevap yazdımda sen basit bir ırkçıymışsın verdiğim emeğede pişman oldum karılarımıza tecavüz ederler nedir lan

birz türklerde savaştan kaçtık merak etme sen.

sen milliyetçi geçinecem ayağına tüklüğünü kaybetmişssin farkında değil veya yozlaşmışsın bir türk milliyetçi olur ırkçı olmaz bir türk misafiperverdir misafiri öldürmek istemez ben türküm.sen hangi ırktansın

• adamlar açsa doyurmayı dene kardeş vurmayı değil .

ne kadar abartıyorsunuz türk serseriler daha çok yol kesiyor
  • cukurova1907 C kullanıcısına yanıt
    - Ucuz İş Gücü: Suriyeliler suanda 1.5 milyon adam çalışmaya hazır.Bu insanlar Bizim 2 milyara yaptığımız bir işi 500 lira gibi komik bir rakama yapıyorlar.Bu nedenle piyasayı düşürüyorlar.Bu adamların sigortasını devlet yatırıyor.Bir çok iş veren bu yüzden suriyelileri almaya çalışıyor.

- Suriyeliler Senin Benim gibi 1-2 Tane doğurmuyorlar.6-7 Tane doğuruyorlar.Hesapla istersen 2 Milyon Suriyeli 10-15 yıl içince kelle başı 6-7 tane doğurursa kaç milyon insan yapar.

- Biz Misafirperver değiliz.Bu adamlar misafir değil.Kamplardan dışarı çıkmaları yasaklanmalı.Misafirse kamplarda misafir edilir.Halk arasına bırakılmaz.

- Çocuk felci,Şark çıbanı gibi bulaşıcı hastalıklarıda beraberleride getiriyorlar.

- Geçmişde Irak,Suriye den gelenler şimdi bizden toprak istiyorlar.Bu adamlar da isteyecekler.

- Türkler ırkçıdır.Bizler ırkçıyız. Sana Oğuz Kağan'ın Duası ile Cevap Vereyim.

GÖK TANRI !.

Sen Türk'ü Türk yurtlarını koru !..

Düşman şerrinden sakla ! TÜRK'ü yiğitlikte daim et ! TÜRK'ü erlik davasıyla yaşat ! TÜRK'ü gerçekçi yap ! TÜRK'ün gönlüne herşeyden önce, hatta kursağına ekmek koymadan evvel TÜRK'lük sevgisini koy ! TÜRK'ü ideal ile yaşat ve ideali hakikat yapmaya çalışsınlar ! Törelerini canları gibi saklat ! TÜRK'e zevk ve rahat verme ! Bilakis zahmete alıştır ! Zahmetle yürekleri, bedenleri demir olsun ! Bu sayede onlara yüksek çalışma kudreti verirsin ! TÜRK'ü faal, cevval edersin. TÜRK'e değişmez bir seciye ver ! Zamanla seciyesi değişmesin, sade tekemmülle tadilat görsün !

ULU TANRI !.

Milli kuvvet, namus, ahlak, azim , sebat, ideal, TÜRKÇÜLÜK ruhu, yurtseverlik, ilim, sanat teşkilatı, intizam, beden kuvveti ve zenginlik ile hasıl olduğundan; TÜRK'e bunları ver ! TÜRK'ten hırsız, namuzsuz türerse hemen kahret ! TÜRK'e benlik, hem de yüksek bir benlik ver ! TÜRK nefsine itimat sahibi olsun ! TÜRK'ü muhakemeli, ciddi adam olarak yarat ! Hissiyatına kapılıp, öfke ile ayaklanmasın ! Birden barut gibi parlamasın ! Daima soğuk kanlı olsun ! TÜRK'ü her milletten cesur yarat ! Öç almayı TÜRK asla unutmasın !

ULU TANRI !.

Namuzsuz bir tek TÜRK yaratacağına, dünyayı yık daha iyi ! Ne kadar korkak TÜRK varsa hepsini helak et ! TÜRK herşeyi mukayese etsin ! Yalnız akıl ve mantık denen şeylere bırakma onu ! Sabırlı, derde dayanıklı olsun ! İradesi çelik gibi olsun ! Dönek TÜRK yaratma ! TÜRK'leri maymun iştahlı yapma ! TÜRK daima ihtiyatla adım atsın ! Kimsenin tatlı diline inanmasın ! Kimseye emniyet olmasın ! Çalışma zekâdan üstün bir kıymet olduğundan, TANRI, sen TÜRK'ü çalışkan et ! TÜRK'ün ömrü çalışma ile geçsin ! Ona daima çalışma aşkı ver ! Hele elbirliği ile çalışmayı alet etsin ! Tembel TÜRK'ü hemen öldür !

TÜRK'e her milletinkinden üstün zeka ver! Zeka ve çalışma; ikisi bir arada olunca TÜRK'ün önünde durulmaz! Milli büyüklüğün tek şartı yüksek ideal, buna alışmak için de yüksek ahlak, fedakarlık ve sebat lazım olduğundan TÜRK'leri ahlaklı, sebatlı ve fedai kıl! TANRI, TÜRK'leri sen kendi elinle birleştir ve herşeyden evvel ruhları birleşsin! Onları tek bir kafa gibi birleştirici kültür sahibi et! TÜRK'ü töresine sadık kıl, Tanrı! TÜRK budunu: Biliniz ki atalar töresi asırların tecrübesi ile husule gelmiş büyük bir hikmettir. Tanrı beni töreye dokunmaktan ve dokundurmaktan sakladı ve saklasın!

ULU TANRI !.

Türk milletini lafçı değil, elinden iş gelir insanlar et ! Bir şey söylemek vazife yapmak değildir. Onu fiilen yapmak ve yaptırmanın vazife olduğunu beyinlere sok !

GÜZEL TANRI !.

Sana hepsinden çok yalvardığım şudur : TÜRK'ü dalkavukluktan kurtar ! Dalkavukluk ve emsali vasıtalara zengin olmaktan koru ! TÜRK'e kötü para hırsı verme ! Dalkavukları yok et !

AMAN TANRI !.

TÜRK aile, töre ve disiplinini her şeyden evvel koru! TÜRK toprağında hürler yaşasın. Adaletten başka bir şey hüküm sürmesin! Sen TÜRK'e tabii şeylere tabiata karşı sevgi ver! TÜRK yurdunda yoksulluk o kadar azalsın ki fakirlik suç sayılsın!

Acunu ( Dünyayı ) Yaratan Yüce Tanrı !.

TÜRK'e insaniyetten evvel TÜRK milletini düşündür. İnsanların insaniyet dedikleri şey, göz boyamak için icat edilmiş bir boyadır. İnsaniyet maskesi taşıyan öyle milletler vardır ki maskelerinin altında canavarlar yaşar. İnsaniyeti gören olmadı. TANRI, TÜRK'e sağlam, sürekli irade ver! Güçlüklerde, sabrını, tahammülünü aynı zamanda gayretini arttır! Ona esas seciye olarak vazife muhabbeti ve mesuliyet duygusu ver! Mesuliyeti TÜRK yurdundan eksik etme! En büyük kuvvetinTÜRKLÜK aşı olduğunu TÜRK'e öğret!

TANRI !.

TÜRKÇE konuşulan, TÜRK'e yurtluk etmiş olan yerleri kıyamete kadar TÜRK'ün hükmü altında bırak !
    Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: pride12

quote:

Orijinalden alıntı: Erselow

hocam izmitte nerde staj yapıyorsunuz

Kocaeli büyükşehir belediye

bende deniz ulaşımdayım
    Selamlar,

Sizin ekonomik yapıdan pek haberiniz yok.

Siz gidin bakalım Bulgaristan sınırına değil 2 milyon kişi, 5000 kişi topluca bulgar sınırına biz bulgaristan'a göçeceğiz bizi bulgaristan'a alın diye.

Sizi orada indirirler aşağı.Kimse kimsenin ülkesine fazladan gereksiz insan istemiyor artık anlayın şunu.

Bugün biz sabıkalısından, serserisine ne varsa bakmadan etmeden doldurduk ülkeye sizin bunun ne gibi sakıncaları olduğu konusunda en ufak fikriniz yok.

Bu insanlar büyük ölçüde seküler bir kültür yapısından yoksundur, bazıları bağnaz bir kafa yapısına sahiptir, dolayısıyla bunların yetiştirdikleri çocuklarda
    genelde farklı olmayacaktır.

Batıdaki seküler ve medeni türk halkı 1-2 çocuktan fazla yapmaz çünkü düzgün yetiştirebildikleri kadar çocuk yapmayı tercih ederler.

Ama Suriye kökenliler ve ortadoğu toplumları Allah ne verdiyse diye kedi köpek gibi çoğalırlar.

İşte bütün bunlar türk halkının yapısını bozan unsurlardır.Aşırı gereksiz insan yığınlarıyla dolduğu yetmiyormuş gibi bir de bu ortadoğuluların geri kafalı kültürleri
    eklendiğinde hiçte hayırlı şeyler olmayacaktır Türkiye adına.

ve Türkiye' de ki mevcut işsiz insan stoğu yetmiyormuş gibi bir de bu kadar fazla insanın gelmesi bizim kendi türk vatandaşlarımızın daha fazla mağdur olmasından öte
    bir işe yaramayacaktır..

Bu insanlar kamplarda tutulmalıydı eğer misafirperverlik gösterilecekse.

Yarın birgün çevrenizde tanıdıklarınız Suriye'liler yüzünden işsiz, güçsüz kalırsa anlarsınız bu siyasetin ne kadar hatalı olduğunu ama her zamanki gibi geç olur.

• Daha kötü senaryo gerçekleşmedi.T.C. Kimliği verilenler de oldu.Bol bol doğuracaktır çünkü birçoğu eğitimsiz,aile planlaması nedir bilmez 15 sene sonra görün ülkenin vahim halini.

İşim gücüm dahi yok,borç harçla Sigortamı açtırdım.Askere gidicem iş vermiyorlar. Ailem desem de borçlu.Ayrıca benim yurttaşım gariban iken onlar dursun lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akbaba89 -- 2 Ekim 2014; 19:34:08 >
  • Bu ülkeyi kimlerin yönettiğine bakın ve Türkiye'nin geleceğinin kimlerin eline düştüğünü görün :

Obama aramış ve ağlıyormuş neredeyse filan...Dünyanın en güçlü adamını TV de bu şekilde aktaran halkına ne yalanlar söylemez ki ?

• Bence içlerinde savaştan kaçtım ayağına binlerce ışid militanı var. Çok çok kritik bir döneme giriyoruz. Tezkere geçince her an her şey olabilir. Diken üstündeyiz haberimiz yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pride12 P kullanıcısına yanıt
    İzmit'te okuyorum , her gün yürüyüş yolundan geçmek zorundayım belli bir süre. Gerçekten heryerdeler ve bunun bir çözümü yok. Devlet sözde bunlara kalacak yer veriyor , gıda ihtiyacını sağlıyor , aylık para da veriyorlar peki bunlar neden burada ?

Edit : İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hugh Jackman -- 2 Ekim 2014; 20:57:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hugh Jackman

İzmit'te okuyorum , her gün yürüyüş yolundan geçmek zorundayım belli bir süre. Gerçekten heryerdeler ve bunun bir çözümü yok. Devlet sözde bunlara kalacak yer veriyor , gıda ihtiyacını sağlıyor , aylık para da veriyorlar peki bunlar neden burada ?

Edit : İmla

Ve Neden sokaktalar bizi rahatsız ediyorlar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pride12

quote:

hocam izmitte nerde staj yapıyorsunuz

Kocaeli büyükşehir belediye

bende deniz ulaşımdayım

Hemen yanımdasin

• Bu durumdan Turkiye sorumlu zaten, her yerde olmaları çok normal.

• quote:

Orijinalden alıntı: darylina_

Bu durumdan Turkiye sorumlu zaten, her yerde olmaları çok normal.

Bu seni rahatsız etmiyor mu ?

• pride12 P kullanıcısına yanıt
    Suriyelilerden ziyade uluslararası camiada bu insanlar için hiçbir şey yapılmaması beni rahatsız ediyor.Biz 1.5 milyon göçmeni kaldirabilecek bir ülke değiliz, işsizlik sorunumuz var, isciler oluyor, daha kendi calisanlarimizin bile guvenligi yok.Bu insanlara sağlayabilecek kaynaklarımız da yok, megakent istanbulda bile zaman zaman su sıkıntısı çekiyoruz. Hükümet esad'i devirmek için bu kadar kasmadan once bunları dusunecekti, bu durum kendi eserleri su an hicbir seyden sikayet etmeye hakları yok.Ben istanbulda kiralarin vs.nispeten pahalı olduğu bir yerde yaşıyorum,bu ulkeye 10 milyon gocmen de gelse belki benim için bir sey degismeyecek,sapkayi onlerine koyup düşünmesi gereken anadolu-dogudaki halk.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.