Ben uzun zamandır steam kullanıyorum. En son alımı geçtiğimiz kış yaptım, onuda steam cüzdan kodu kullanarak yaptım alışverişi PTT aracılığı ile yapmıştım. Neyse o gün bugündür alım yapmadım. 1,5 hafta önce falandı sanırsam bir girdim steama hesabımda dolandırıcılık uyarısı gördüm. Neyse şifremi falan değiştim, mobil güvenlik zaten aktif durumda. Ben bu hesabı nasıl kurtarcam, neden böyle pat diye hesabım askıya alındı ?
Kimse cevap vermemiş ama durumu anlatayım, eğer yeni bir hesap açıp alışveriş yaparsan ve uzun süre etkin olmazsan bunu sahte kredi kartı ile oyun almaya veriyorlar. Steam Support sitesine girip orada bir ticket oluşturursan sana dönüş yaparlar Son zamanlarda bu sahte/çalıntı kredi kartı konusu artmaya başladığı için böyle agresif bir tutumları var.
quote:
Orijinalden alıntı: Jerksabird
Kimse cevap vermemiş ama durumu anlatayım, eğer yeni bir hesap açıp alışveriş yaparsan ve uzun süre etkin olmazsan bunu sahte kredi kartı ile oyun almaya veriyorlar. Steam Support sitesine girip orada bir ticket oluşturursan sana dönüş yaparlar Son zamanlarda bu sahte/çalıntı kredi kartı konusu artmaya başladığı için böyle agresif bir tutumları var.
Çok teşekkür ederim hocam, zaten dönüş yaptılar. Kredi kartı bilgileri istediler ancak hiçbir zaman kredi kartı kullanmadığımı ki eğer benden başka birisi girip bir yolla girip böyle dolandırıcılık yaptıysa bilmiyorum zaten bildirdim şifremi değiştirdim, bilgisayarı güvenli hale getirdim diye, neyse gittim kullandığım steam cüzdan kodlarını verdim kullandığım tarihiyle beraber. Çünkü kredi kartı kullanmıyorum. Umarım açarlar hesabımı.
hesabınızdaki dolandırıcılık uyarısı nasıl bir ibareden oluşuyor ekran görüntüsü atarmısınız? ayrıca steam profil linkini de eklerseniz bir kontrol edebiliriz.