Şimdi Ara

HESAPLI GIDA - AFYON SUCUK BURADA... (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.367
Cevap
53
Favori
89.662
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bende 2 kilo aldım sadece ben yiyorum o da ziyan olmasın diye.çocuklar yemiyor.kemik kırıntıları var ayrıca biraz bekledikten sonra kokoreç tadı alıyorum.beğenen arkadaşlara afiyet olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: universty3

arkadaşlar bende 2 kilo aldım sadece ben yiyorum o da ziyan olmasın diye.çocuklar yemiyor.kemik kırıntıları var ayrıca biraz bekledikten sonra kokoreç tadı alıyorum.beğenen arkadaşlara afiyet olsun.

Teşekkürler, afiyet olsun...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fevzi17

kargo hızlı olsa süper olur bende 2 kg kendim sipariş verdim 2 kg da arkadaşım sipariş verdi inşallah pişman olmayız

Sanalpazara 5 gün yazdım ama genelde 3. Gün kargoya vermiş oluyorum. Sizlere olabildiğince taze ürün göndermek için mümkun olduğu kadar az stoklu gidiyorum. Tesekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: hidolgoo

Bizim siparişler çarşamba elden mi teslim olacak acaba?

Merhaba sizin ürün yarın kargoya verilecek. Bilginize.

• Tamam teşekkür ederim. ..

• Denemek icin almistim bugun teslim aldim. Satici ilgiliydi, paketleme guzel yapilmisti.
    Tartma geregi duymadim.
    Tadina gelince, bir kayserili ve fermente sahinden baska sucuk yememis biri olarak tadi bana salam gibi geldi.
    Yag orani iyiydi, baharati biraz daha fazla olsa iyi olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: CHARGEN83

quote:

arkadaşlar bende 2 kilo aldım sadece ben yiyorum o da ziyan olmasın diye.çocuklar yemiyor.kemik kırıntıları var ayrıca biraz bekledikten sonra kokoreç tadı alıyorum.beğenen arkadaşlara afiyet olsun.

Arkadas kemik cikiyor demis sende afiyet olsun demissin yani kemik cikmasi normal birseymi

• quote:

Orijinalden alıntı: sivribey

quote:

Orijinalden alıntı: CHARGEN83

quote:

Arkadas kemik cikiyor demis sende afiyet olsun demissin yani kemik cikmasi normal birseymi

Ne diyeyim arkadaşım, 500 küsür kilo satışta birkaç arkadaşım şikayette bulundu. Eminim hepsi haklıdır. Fabrika tonla satış yapiyorum bir tek sen kemik diyorsun diyor. Acaba bazı arkadaşlara hamur tam karışmadan mı gidiyor anlamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: weirdo

Denemek icin almistim bugun teslim aldim. Satici ilgiliydi, paketleme guzel yapilmisti.
    Tartma geregi duymadim.
    Tadina gelince, bir kayserili ve fermente sahinden baska sucuk yememis biri olarak tadi bana salam gibi geldi.
    Yag orani iyiydi, baharati biraz daha fazla olsa iyi olurdu.

Afiyet olsun.

• Sucuk konusunda önemli bir makaleye denk geldim. Forumun sucuk konusu artık bu olduğu için burada yazmak en güzeli

3 bölümlük bir yazı, konu Türkiye değil ancak bizi de ilgilendirdiğini düşünüyorum.

http://sabah.de/sucuklarimizda-atik-et-var-mi/
    http://sabah.de/ureticilerin-bir-standard-yanlislari-veya-eksikleri-var-mi/
    http://sabah.de/kaliteyi-fiyat-belirliyor/

Yazılardaki çarpıcı noktaları belirteyim (daha da çok şey yazıyor ama okumak zor gelen arkadaşlar çıkacaktır. Önemli başlıklar bunlar.);

- HAYVANLARIN kemiğinde bulunan et kıymıklarından büyük bir basınçla elde edilen et, “atık et”, yani “Separatorenfleisch” olarak tanımlanıyor. Ancak halk dilinde “deli dana” olarak bilinen BSE hastalığından sonra “atık et” kullanımı hastalığa davetiye çıkardığı için sorunlu olmaya başladı. Sığır etinde, BSE daha çok kemikte görüldüğü için, atık et yasaklandı. 1 Ekim 2000’den beri atık sığır eti kullanılması yasak. Başka hayvanın atık eti de, mutlaka bildirilmek zorunda.

- Atık et kullanılmayan ve hiçbir bakteri tespit edilmeyen Marmara sucuklarında soya kullanılıyor. Ancak burada dikkat çeken, kullanılan soyanın firma tarafından deklare edilmemesi.

- Biz her zaman et içeriğine, yani sucukta ne kadar protein, ne kadar yağ ve ne kadar su var, ona bakıyoruz. Ve bunun sonucunda üretimde ne kadar et kullanıldığını tam olarak tespit edebiliyoruz. Üreticiler mümkün olduğu kadar az et ile çok sucuk üretmeye çalışıyor ve bunun için de su kullanıyorlar.

- Temelde sucuğa bakmak lazım. Gıda etiketlerini okuyup katkı maddesi var mı yok mu ona dikkat etmek gerek. Yani üretim sırasında tuz ile baharatların yanı sıra renklendirici, lezzet artırıcı ve bağlayıcı maddeler kullanılmış mı?. Ben iyi üretilmiş bir sucukta böyle maddelere ihtiyaç olmadığı kanısındayım

- Test sonuçlarına göre Tuna sucuğu bildirilenden daha yağlı çıktı. Yağın fazla olması da, protein değerinin düşük çıkmasına yol açmış. Yağ oranı, 100 gramda 28 gram olarak verilmiş. Ancak test sonuçlarında yağ miktarı, 40 gram çıktı.

- Gıda uzmanları, atık etin maliyeti düşürmek için kullanıldığını söylüyor. Soya ise genelde protein miktarını arttırmak için kullanılıyor. Ancak soya kullanıldıkça ette sucuk karakteri kayboluyor. Kızardığında sucuk, suyunu kaybediyor. Soğuduğu zaman ise çok sert oluyor. Uzmanlara göre “Soya kullanılması, eti lastik gibi yapar. Soğudukça sucuk yenilemez olur”. Uzmanlar bu nedenle, “Etin fiyatı, kalitesini gösterir. Kaliteli ürün, genelde pahalı olur” görüşünde birleşiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebul-Liva -- 6 Mayıs 2015; 9:36:48 >

• ARKADAŞLAR HERKESE MERHABA SİZ DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZDEN BİRKAÇ ARKADAŞIN UYARISI ÜZERİNE YAPILAN ARAŞTIRMADA İNTERNET'TE BAZI SİTELERDE KILINÇHAN SUCUKLARINI SATANLAR TESPİT EDİLMİŞTİR. TAMAMEN KENDİ ŞAHSIMIN ÇEKTİĞİ FOTOĞRAFLARI KULLANARAK BİR DE YETKİLİ TOPTANCI YAZARAK SATIŞ AÇMIŞLARDIR. FİRMAYLA YAPILAN GÖRÜŞMELERDE BU KİŞİLERİN FİRMAYLA HİÇBİR ALAKASI OLMADIĞI ANLAŞILMIŞTIR,
    ŞUAN SANAL ORTAM VE İSTANBUL'DA Kİ TEK TOPTANCISI "DORUK GIDA"DIR. BU KİŞİLERDEN LÜTFEN ALIM YAPMAYINIZ. KENDİLERİNE GEREKLİ UYARILAR YAPILMIŞTIR. SİZLERE TEŞEKKÜR EDER HAYIRLI GÜNLER DİLERİM
  • hocam kavurma olayı vardı...gelişme nedir acaba?
  • Aytaç hocamla az önce buluştuk vaktin dar olması sebebiyle fazla sohbet edemedik ama görünüşünden nasıl birisi olduğu çok belli oluyordu
    sucukların şu anda sadece kokusunu alıyorum araçtayım
    koku 10 üzerinden 10 bana göre
    diyetteyim ama eve gider gitmez pişirip bir de tadına bakacağım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de sipariş verdim pazar günü gecesi, hala herhangi bir kargo hareketi yok, yarından sonra şehir dışında olacağımdan iptal etmek zorunda kaldım. Alacak olan arkadaşların acelesi varsa satıcıyla irtibata geçmeden sipariş vermesin derim.

• Aytaç bey diğer arkadaşların bahsettiği kadar ilgili birisi.Teşekkür ederim kendisine.

sucukları teflonda yağ koymadan 3 4 dakika ısıttım. resim çıkarsa görebileceğiniz gibi çok kızartmadan ocaktan aldım. Çok fazla yağ çıkmadı. iyice kızartırsam durum değişirdi sanırım.

çiğken arkadaşların bahsettiği gibi orta sert olmasına rağmen, cok kızartmadım diye midir nedir yumuşak bir kıvamı vardı. İlk tadında baktığımda sanki yavan gibi bir tad verse de (sanki tuzsuz gibi) ikinci ya da üçüncü tadımda alışılıyor. biraz acılık da var ama bizim yavruyu bile rahatsız edecek kadar değil.

kokuya puan verdik ama bu kısmına puan vermeyi haddim olarak görmüyorum. ama bimde satılan Şahin parmak sucuk gibi değil. baharat sarımsak ve kıvam olarak Şahin den bi iki tık geride kalır ki bu öznel bir kıyas.

Herkese afiyetler olsun.

http://i.imgur.com/y5q2nTh.jpg
    http://i.imgur.com/0AZ8SAQ.jpg

edit: fotolarla uğraştım. önizleme fotosu simage değil miydi ki? Neyse direk link verdim. tiklarsanız Etiket fotosu ve Kızarmış halinin tabaktaki görüntüsünü görürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doktorhia -- 6 Mayıs 2015; 22:14:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: doktorhia

Aytaç hocamla az önce buluştuk vaktin dar olması sebebiyle fazla sohbet edemedik ama görünüşünden nasıl birisi olduğu çok belli oluyordu
    sucukların şu anda sadece kokusunu alıyorum araçtayım
    koku 10 üzerinden 10 bana göre
    diyetteyim ama eve gider gitmez pişirip bir de tadına bakacağım

Hocam senden 10 dk sonra araç baskı balata dağıttı. Bir siparis daha vardı onu verdim, tam eve dönerken gitti araba. Dayanamadı bugünün yoğunluğuna 😀

• quote:

Orijinalden alıntı: Priori Incantatem

Ben de sipariş verdim pazar günü gecesi, hala herhangi bir kargo hareketi yok, yarından sonra şehir dışında olacağımdan iptal etmek zorunda kaldım. Alacak olan arkadaşların acelesi varsa satıcıyla irtibata geçmeden sipariş vermesin derim.

Merhaba bugün kargonuz verilmiş ama sistemde iptal gözüktüğü için onaylanmamış. Kargolari 3 ile 5 gün içinde gönderiyorum. Teşekkürler.

• doktorhia D kullanıcısına yanıt
    Aytaç hocam kavurma ile ilgili sorum olmuştu gözden kaçtı sanırım?
    Bir de İstanbul içi elden teslimat yapabiliyor musunuz?
  • Çok geçmiş olsum ya hocam. vardır bir hayır. Üzüldüm. sıkışık trafikte fazla yol aldınız sanırım. Ama yine de ilginç. fazla yarım debriyajdan kaçınmak lazım. @CHARGEN83

• quote:

Orijinalden alıntı: hafiz83

Aytaç hocam kavurma ile ilgili sorum olmuştu gözden kaçtı sanırım?
    Bir de İstanbul içi elden teslimat yapabiliyor musunuz?

İstanbul içi yakın yerlere teslimat yapiyoruz, bazen araçlar o tarafta oluyorsa o şekilde de yapabiliyoruz. Kavurma işi oldu ama görselleri hazır değil sanalpazar ayrıntılı resim istiyor. Insallah en kisa zamanda olacak.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.