Şimdi Ara

HF 100 Ayarları?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hf 100 aldım.. kullanan arkadaşlar gece çekimi ve gündüz çekimi için en ideal ayarlar hangisi...?

• Asagidaki Ayarlar Panasonica nickname li arkadasa aittir. Daha once tartisildi

KARE HIZI(PF25) i seçtiğinde 25p demktir bu..burda kare hızı 30 ve kare hızı 60 olacak..
    25 i seçersen 25p(progressive)
    30 u seçersen 30p(progressive)
    60 ı seçersen 60i(interlaced)
    seçmiş olursun..
    genel çekimleri asla ve asla cine mode da yapmamalısın..ben düşük ışıkta yani gece çekimi için dedim...ikisi çok farklı..

gündüz çekimlerini şöyle yapmalısın...
    P-TV-CINE MODE =P yi seç yada çok fazla ışık var ise (yazın sahilde öğlen gibi) TV yi seç 1/1000sn yada 1/2000sn ye ye set et. exposure u az düşür -1 e set .bu sana şunu sağlar..daha net -daha keskin-bariz farkı çekince göreceksin zaten
    gece çekimlerini şöyle yapmasın
    P-TV-CINE MODE = CINE MODE, FLORESAN ..exposure +1 , evin içinde çekim yaparken..
    dışarda ışıklı cadde , gece 10 diyelim sokağı çekeceksin o zamn şöyle CINE MODE, GÖLGE ..exposure +0 KARE SAYISI(30) YADA KARE SAYISI(25) ..

D.ZOOM (40X), ZOOM HIZI (KADEMELİ), AF MODU (NORMAL), ODAK YARD (ON), GÖRUNTÜ SABITLEYICI (ON), KARE HIZI(PF25), RUZGAR FILT(OTAMATIK), MIK.KISMA(OFF) seklinde gorunuyor.
    BU ŞEKİLDE KULLAN ...
    GÜNDÜZ ÇEKİMLERİNDE MANZARA ÇEKİYORSAN KARE SAYISINI 60 A GETİR.. HAREKETLİ DİYELİM ARABANIN CAMINDAN SAATTE 100 LE GİDERKEN ÇEKİM YAPACAKSIN..KARE SAYIISINI 25/30 BİRİNİ SEÇ...60İ DE ÇEKME..
    BUNU MANUEL MODDE İKEN DİĞER ''SPOR'' SEÇENEĞİNE ALARAK YAPABİLİRSİN ..
    BAZI TİYOLAR VEREYİM:
    EN SON OLARAK ŞUNU DİYEYİM HAREKETLERİN BİR NOKTADAN DİĞERİNE GEÇERKEN ÇOK YAVAŞ OLMALI .MİLİM MİLİM OLMALI. IŞIK LENS ÜZERİNE O EKSENİNDE ODLUĞUNU DÜŞÜN 10-30 DERECE SOL SAĞDA İKEN 130-170 ARASI OLSUN..YANİ IŞIK LENS ÜZERİNE YATAY EKSENDEN MÜMKÜN MERTEBE GELMELİ..BU DEDİĞİMİ ZAMANLA ANLARSIN..BU IŞIK ORTAMINI LENS ÜZERİNE YANSITIRSAN KAMERA ÇEKEBİLECEĞİNİN EN İYİYİSİNİ ÇEKMİŞ OLUR..ALABİLECEĞİN MAKSİMUM VERİMİ ALIRISN..IŞIK HANİ KONUMDA OLURSA OLSUN ÇEKERSİN. BİRDE MÜMKÜN MERTEBE YAKIN ÇEKİMELRDE DİYELİM ÇİCEĞİ ÇEKECEKSİN ZOOM YAPMA SEN KAMERANIN LENSİ GİBİ GÖRDÜĞÜNÜ DÜŞÜN GÖZÜNÜ NASIL KAPI DELİĞİNDEN GELENİ GÖRMEK İÇİN YAKLAŞTIRIYORSAN KAMERAYI MİLİM MİLİM YAKLAŞTIR..O ZAMAN KAMERAYI MAKRO MODUNDA KULLANMIŞSIN GİBİ OLUR..MAKRO ÇEKİMLER YAPABİLİRSİN.BEN BİRAZ UÇ NOKTALARA DA DOKUNDUM..
    KOLAY GELSİN

NOT:ÇEKİM MODU FXP(TÜM ÇEKİMERİ BU MODDA YAP)
    RESİMLERİ İSE 1920X1080 FİNE A GETİR(%50 DAHA ÇOK RESİM ÇEKERSİN KARTA

quote:

Orjinalden alıntı: tammel

hf 100 aldım.. kullanan arkadaşlar gece çekimi ve gündüz çekimi için en ideal ayarlar hangisi...?

• teşekkürler çok yardımcı oldun cemele kardeş..
  • Bu makinadan ben de aldım. Değişik ayarlarda denemeler yaptım. Vardığım sonuç şu: Video kamera teknolojisi amatör kullanıcıların faydalanabileceği kadar ucuzlamamış. 1000-2000 YTL civarı alınan bir hd kamera tatmin edici sonuçlar vermiyor. Yanılıyormuyum?

Tespitlerim şunlar:
    1- yeterli ışık varsa, kamera sabitse ve çekilen obje sabit yada çok yavaş hareket ediyorsa hangi ayarı seçersen seç sonuç farketmiyor ve tatmin edici bir görüntü elde ediliyor.
    2-Konu hareketliyse yada kamera hareket ettirilecekse FP25 ve TV 500-2000 (tabi ışık yeterliyse) en iyi sonucu veriyor ancak asla tatmin edici olmuyor.
    3- Bilgisayarda yada hd olmayan tv de izlendiğinde FXP, XP+,SP yada LP çekimleri kalite açısından farkedilemiyor. HD tv'de izlemediğimden onu bilmiyorum.
    4- Işık yetersizse hangi ayarı yaparsanız yapın grenli bir görüntü sizi bekliyor. (1600-3200 ISO da çekilen fotoğraflar gibi)

Tatmin edici tabi subjektif bir değerlendirme. Benim bu bağlamda ölçütüm; 1920x1200 çözünürlükteki laptop ekranında tam ekran yapıp görüntü izlendiğinde flulaşma/bozulma olmadan izleyebilmek.

Bir diğer konu çekilen mts uzantılı dosyaların editlenmesi, convert edilmesi, arşivlenmesi. Editleme işi zaman alan bir iş. Amatör sinemacı, belgeselci falan değilseniz size göre değil. Convert etmenin çok özel bir gerekçesi yoksa bırakın olduğu gibi kalsın. Çünkü en az dosya boyutu orjinal mts dosyasında. Bolca görüntü elde edip sonradan editlemektense çekim sırasında gerekli olan şeyleri çekmek, yani elemeyi çekim sırasında yapmak en mantıklısı.

Uzun yıllar Fotoğrafçılıkla haşır-neşir olmuşluğum var. Video işinden hep uzak durdum, hiç ilgimi çekmedi. Ancak zorunluluk diyelim beni de bu işe bulaştırdı. Yukarıdaki değerlendirmelerim 2-3 günlük uğraşının sonunda elde ettiğim bulgular. Bu bulguları çürütütecek ayarları biliyorsanız ve bana da söylerseniz ben de çektiğim görüntülerden tatmin olurum. Yoksa 1400 YTL lik bir hayal kırıklığı var ortada.

Siz ne dersiniz?

• Selamlar, bende yeni aldım hf100ün
    hayal kırıklığı yaşayamayacağımı tahmin ediyorum
    internetteki örnek çekimler gayet başarılı
    ayar yapma ve video çekme becerisini edinince iyi sonuç alabileceğimizden şüphem yok.

sorum ise şu 25p 30p 50i olayı ile ilgili

kamera ayarlarındaki
    kare hızı menüsünde yalnızca 25p ve 50i seçenekleri mevcut bende.
    30p seçeneğini bi türlü bulamadım :)
    acaba başka bir menüden mi ayarlanıyor?

teşekkür ederim..
    iyi günler...
  • Benim bildiğim 30p ve 60i NTSC sisteme özgü. 25p ve 50i Pal sistemin değerleri.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yedekolsun

Bu makinadan ben de aldım. Değişik ayarlarda denemeler yaptım. Vardığım sonuç şu: Video kamera teknolojisi amatör kullanıcıların faydalanabileceği kadar ucuzlamamış. 1000-2000 YTL civarı alınan bir hd kamera tatmin edici sonuçlar vermiyor. Yanılıyormuyum?

Tespitlerim şunlar:
    1- yeterli ışık varsa, kamera sabitse ve çekilen obje sabit yada çok yavaş hareket ediyorsa hangi ayarı seçersen seç sonuç farketmiyor ve tatmin edici bir görüntü elde ediliyor.
    2-Konu hareketliyse yada kamera hareket ettirilecekse FP25 ve TV 500-2000 (tabi ışık yeterliyse) en iyi sonucu veriyor ancak asla tatmin edici olmuyor.
    3- Bilgisayarda yada hd olmayan tv de izlendiğinde FXP, XP+,SP yada LP çekimleri kalite açısından farkedilemiyor. HD tv'de izlemediğimden onu bilmiyorum.
    4- Işık yetersizse hangi ayarı yaparsanız yapın grenli bir görüntü sizi bekliyor. (1600-3200 ISO da çekilen fotoğraflar gibi)

Tatmin edici tabi subjektif bir değerlendirme. Benim bu bağlamda ölçütüm; 1920x1200 çözünürlükteki laptop ekranında tam ekran yapıp görüntü izlendiğinde flulaşma/bozulma olmadan izleyebilmek.

Bir diğer konu çekilen mts uzantılı dosyaların editlenmesi, convert edilmesi, arşivlenmesi. Editleme işi zaman alan bir iş. Amatör sinemacı, belgeselci falan değilseniz size göre değil. Convert etmenin çok özel bir gerekçesi yoksa bırakın olduğu gibi kalsın. Çünkü en az dosya boyutu orjinal mts dosyasında. Bolca görüntü elde edip sonradan editlemektense çekim sırasında gerekli olan şeyleri çekmek, yani elemeyi çekim sırasında yapmak en mantıklısı.

Uzun yıllar Fotoğrafçılıkla haşır-neşir olmuşluğum var. Video işinden hep uzak durdum, hiç ilgimi çekmedi. Ancak zorunluluk diyelim beni de bu işe bulaştırdı. Yukarıdaki değerlendirmelerim 2-3 günlük uğraşının sonunda elde ettiğim bulgular. Bu bulguları çürütütecek ayarları biliyorsanız ve bana da söylerseniz ben de çektiğim görüntülerden tatmin olurum. Yoksa 1400 YTL lik bir hayal kırıklığı var ortada.

Siz ne dersiniz?

ben de kamerayı alalı 1 hafta oldu fazla zamanım olamadığından ayrıntılı deneyemedim ama düşük ışıkta cine mode ve 25p ayarlarsan görüntü bayaa düzeliyor.. 5-6 tane kısa denemelerimde özellikle gündüz çekimlerinde ve fulhd 42 tv de seyrettiğimde kamera nın gerçek gücünü gördüm...verdiğim paranın karşılığını aldığımı düşünüyorum..(ilk izlenimlerim)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.