Şimdi Ara

HGS Cezası Kime Gelir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
26.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba şirket aracım için kendi adıma hgs almıştım ben işten ayrılırken araç servisteydi ve etiketi sökmemişler. şimdi hgs müşteri hizmetlerinden baktığımda 8 tane kaçak geçiş görünüyor.

asıl önemli olan nokta ise bu geçişler için trafik cezası kesilmesi durumunda ceza etikete göre bana mı kesilecek yoksa araç plakasına yani kiralama şirketine mi kesilecek bilen veya tecrübe eden varsa yardım etsin lütfen PTT çağrı merkezi sadece bakiye okuduğu için telefonla yardım alamadım...

• Yapay Zekanın Yanıtı

HGS Cezası Kime Gelir

HGS Cezası Plakaya mı Gelir?

Hayır, HGS cezası plakaya değil, aracı kullanan sürücüye gelir.

HGS Borcu Plakaya mı Yazılır?

Evet, HGS borcu araç plakasına yazılır. Aracın sahibi farklı olsa bile borç plakaya aittir ve araç satılsa dahi yeni sahibi borcu üstlenmek zorundadır.

HGS Borcu Nedir?

HGS borcu, HGS etiketiyle geçiş yapılan ancak geçiş ücretinin ödenmediği durumlarda oluşan borçtur.

HGS Borcu Kime Gelir?

HGS borcu, aracı kullanan sürücüye aittir. Sürücü farklı bir kişi olsa bile borç araç plakasına ait olduğundan araç sahibi borcu ödemek zorundadır.

HGS Benim Üzerime Araç Başkasının

HGS etiketine kayıtlı araç senin adına olsa bile, aracı kullanan kişi farklıysa ve geçiş ücretini ödemezse HGS borcu aracı kullanan kişiye ait olacaktır. Ancak borç araç plakasına yazılacağından aracın sahibi borcu üstlenmek zorundadır.

HGS Borcu Kime Ait?

HGS borcu, aracı kullanan sürücüye aittir. Ancak araç plakasına yazıldığından araç sahibi de borçtan sorumludur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • HGS leri kullanıcılara kolaylık olsun diye prosedüre tam uymadan önüne gelene dağıttılar. Etiket senin adına alındığı için burada borçlu sen gözüküyorsun. Bankadan OGS alırken araç eşimin üzerine olduğundan memur size vekalet versin ya da kendisi gelsin diye talebimi red etmişti. Aynı özeni HGS de göstermediler elinde ruhsat la kim gittiyse etiket verdiler.
  • Bendede aynı sorun söz konusu peki nasıl ödeme yapıcam ben?
  • hocam ben biraz önce yaklaşık 20 dakikalık bir görüşme yaptım hgs müşteri hizmetlerinden bir kişiyle.bu sabahta yine aynı şekilde görüşme yapmıştım.K.A.A.S nickli arkadaşın durumuyla aynı benim durumum.araç şirket üzerine ama hgs benim adıma.şirket adına kayıtlı olan aracın plakasını girdiğimde 3 tane kaçak geçiş gözüküyor.bu konuyla ilgili müşteri hizmetlerinden Adem bey diye biriyle görüşmemde.özetle Adem beye araç şirketin fakat hgs benim adıma kayıtlı idi bu durumda cezaları benmi yoksa şirketmi ödeyecek.kime kesiliyor bu cezalar diye sorduğumda.aldığım cevap kesinlikle şirkete.yani aracın sahibi kim ise ona ceza kesilir oldu.ve açıklamaya devam etti.şu şekilde :ztn hgs ceza sorgulamada araç plakası isteniyor.yani araç plakası kimin adınaysa ceza ona kesilir oldu.inşaallah yarcımcı olmuşumdur sorun yaşayan ve yaşayacak arkadaşlara.
  • prenss1907 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim arkadaşım
  • sağolun arkadaşlar beni de rahatlattınız. Aracı satarken sökmeyi veya iptal etmeyi unutmuşum eleman kaçak geçmiş.Aradan 2 ay zaman geçmiş şimdi farkettim durumu.
  • 100/100 plaka sahibine gelir. benim aracımdaki hgs amcamın üstüneydi ceza tebligatları benim adıma geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OpsMuDeDiN

100/100 plaka sahibine gelir. benim aracımdaki hgs amcamın üstüneydi ceza tebligatları benim adıma geldi.
    quote:

Orijinalden alinti: OpsMuDeDiN

100/100 plaka sahibine gelir. benim aracimdaki hgs amcamin üstüneydi ceza tebligatlari benim adima geldi.

Arkadaslar kaçak geçis cezasi araç sahibine gelir dediginzde yanlis anlasilma oluyor.

Dogrusu: kaçak geçis oldugu tarihte araç hangi isme kayitli ise ceza o kisiye gelir.

Satin almis oldugum aracin 8. ayda 2 adet kaçak geçisi var. Ben araci 12. ayda satin aldim. 8. aydaki kaçak geçis cezasi araç o tarihte xxxxx isimli satin aldigim kisinin üstüne kayitli olmasindan dolayi xxxx isimli kisiye gelir. Beni ilgilendirmez.

Ben bu araci 09.12.2014 tarihinde saat 16:30 da noter kayitlarinca benim oldu. 09:12.2014 tarihinde saat 17:00 da kaçak geçis var.16:30 dan itibaren araç benim üstüme kayitli olduguna göre bu ceza benimdir.

@degobar @laax @prenss1907 @K.A.A.S @OpsMuDeDiN

• Kardeşim sorun; araç sahibi ile hgs etiketinin farklı kişi üzerine oldugu durum, bu durumda ceza plaka sahibine kesilir. Ayrıca noter satışı ve fenni muaynede vergi borcu hgs kaçak geçiş cecası varsa muayne/satış işlemi olmaz. yani araç alırken hgs borcu cıkması için bunun tebliğ edilmesi gerekiyor. kara yollarında sorgulama sistemi yapmıyor 2013 yılın kaçak geçişlerini 2015 yılında 2015 yılındaki plaka sahibine gönderiyor, borç önceki sahibininmiş vs onu ilgilendirmiyor. son sahibi sahiplik belgesiyle karayollarına başvurup cezayı üstünden düşürmek için ugraşır yada araç alınmadan önce sorgulama yapar borcunu ödetir yada kendi kabullenir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.