Şimdi Ara

Hi2Games dolandırıcıdır, alışveriş yapmayın! (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
2
Favori
8.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsen bende 24 Ocakta Assassin's Creed Odyssey almıştım. Umarım patlamaz. Patlarsa da ders olacak her konuda gözü açıklık yapılmayacağının benim için. Zamanında da önermiştim ama şahsen bundan sonra önermem. 10 - 20 TL daha fazla olsun da böyle saçmalıklar olmasın.
  • Umarım herkes sorunsuz şekilde paralarını geri alır. Aklı olan zaten sitede bakiyeyi tutmaz ya iade alır yada wallet kodu alıp kurtarır. Herkese geçmiş olsun.
  • Paramı kurtardım çok şükür banka hesabıma yatırdılar.
  • Aynen parayı bugün hesaba yatırdılar 11'inde Çarşamba işlemi başlatmıştım 16'sı Pazartesi hesaba yatırdılar. Yaklaşık 150 liraydı.
  • En azından Alt F4 gibi basıp gitmemişler.
  • Olaya bak pes bu millet akıllanmaz arkadaş almayın diye konuyu 2017 de açmış hala bile bile alıp parayı kaptıran yada uğraşan var komik resmen

YAHU ANLAYIN ARTIK ADAMLAR OYUNU YOLLASADA SONRADAN PATLATIYOR TEKRAR BAŞKASINA SATIYOR GALİBA HALA İNDİRİM VAR DEYİP ALAN VARSA AKLILLARINDAN ŞÜPHE EDERİM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 17 Mart 2020; 15:11:50 >

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    sonradan patlatıyor derken? hala attıkları oyunu oynuyorum kullanan pek çok kişi var 1-2 kişide sorun çıkmış onlara da para iadesi yapılmış hala neyin derdi bu? steam gift politikasını değiştirdiği zaman illa ki sorun çıkacaktır ama görüldüğü gibi altf4 gibi kaçmadılar ve para iadesi yaptılar yüzlerce insana boş yere çamur atmakla uğraşmasanız keşke
  • balikekmekyedim kullanıcısına yanıt
    sana ne oldu şimdi ne zoruna gitti? sitenin çalışanı mısın yoksa avukatı mısın? ne halt yersen ye bana ne ben yazar geçerim çamuru atan ben değilim zarar görenler yazmıış zaten almışlar sonradan oyun yok olmuş daha ne olacak sana bir şey olmadıysa şükür et devam et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 18 Mart 2020; 0:51:57 >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    ok boomer
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

quote:

+1. Ayrıca hediye olarak gönderdikleri oyunu da kısa bir süre sonra iptal edip sizi iletişimden engelliyorlar.

Anladığım kadarıyla ponzi oyununun temel alındığı, öncesinde çiftlikbank gibi dolandırıcı oluşumların da kullandığı bir sistemi kullanıyorlar. Oyunları piyasadakinden göze batmayacak şekilde indirim mindirim ayağına daha ucuz bir fiyatla satıyormuş gibi gösterip gelen paralardan bir havuz oluşturuyorlar. Bu havuz dolayısı ile satın alan herkese hediye ile gönderim yapıp kısa bir süre sonra geri alıyorlar. Böylece para da onlarda kalmış oluyor ve havuz büyüyor, sonra da sizi engelliyorlar. Steam salağı da ''verilen hediye geri alınmaz'' ilkesini daha hala benimseyemediği için oluşturduğu açık ile dolaylı yoldan bunların ekmeğine yağ sürmüş oluyor. Adamlar bunu e-ticaret üzerine endekslemişler. Güya gizlilik sözleşmesi, kullanıcı sözleşmesi falan adı altında da kafalarına göre kural koyuyorlar. Ticaret ortamı ufak olduğu için fazla göze batmıyor ve dolayısıyla da dikkat çekmiyor. Ama şu zamanlar için yemezler, er ya da geç ülkeden vınlayamadan kapağı atılacaktır :)
    @nike497

Gönderip daha sonra iptal olayında steam alıcıları gift kabul edildikten sonra koruyor. Tam olarak steam korumuyor diyemeyiz aslen;

Link ;https://store.steampowered.com/steam_refunds/?l=turkish

quote:

HEDİYE İADELERİ
    Kabul edilmeyen hediyeler standart olarak 14 gün/iki saat periyotunda iade edilebilir. Kabul edilen hediyelerde alıcı iadeyi başlatırsa aynı koşullar altında iade edilir. Hediye alımında kullanılan para asıl alıcısına iade edilir.

Hediyeyi kabul edersen artık o parayı iade almanın tek yolu gift gönderilenin iadeyi kabul etmesi,

Bende takipteyim konuyu bakalım AoE2 DE almıştım. birkaç ay geçti şimdilik sorun yok. Bu adamlar gift attıktan sonra sizinle hiç muhattap olmuyorlar bu arada bende oyunla ilgili kendi bilgisayarımdan kaynaklı bir hata oldu. Giremeyince patladı mı diye bunlara mail vs çektim dönüş yok. Destek vs hikaye anlayacağınız. Sorunu çözünce üstelemedim bende...
    Verdiğin linkteki protokol ve koşulları okumadım ve uzun uzun okumayacağım. Ama burada kastettiğin şeyden sonuç olarak adım gibi eminim ki ya ben temiz yalancıyım ya sen temiz yalancısın ya da aynen dediğin gibi aylar öncesinden aldın ki bana göre çok çok düşük 3. bir ihtimal olan bu şebeke seni es geçti. Bu arada bunu polemiğe girmek için yazmıyorum; ancak yukarıda iddia ettiğim şeyleri somut olarak an be an sesli bir video ile hem de canlı canlı örnek vererek eksiksiz dibine kadar ispat edebilirim ve sen de bunların doğruluğunu köküne kadar araştırabilirsin, bu da bir ek bilgi olsun anlayana...

• quote:

Orijinalden alıntı: ikigai

Zaten gördüğüm kadarıyla oyun satmıyorlar şu anda. Oyunlar stokta yok gözüküyor veya sepete hiç eklenmiyor. Mart ayında yapılan tüm siparişler patladı. 4-5 gün sonra patlıyor siparişler.
    Parayı geri almak dışında ben güvenmiyorum. Cüzdan kodları da patlayabilir daha düşük ihtimal de olsa. Bunlara para vereceğimize dün HB'de 75 liraya 100 steam kodu şeklinde alsak nerdeyse aynı paraya kafamız rahat olacaktı. Şubat ve öncesindeki siparişler patlarsa çok kötü olacak aman diyorum şu an. Para iadesi hala beklemede bu arada yaparlarsa buraya yazarım.
    Olm adamlar aynı çiftlikbankın tosunu gibi havuz oluşturdular, tatmin olunca ya da kokusu yayılınca yurtdışına vs. kaçacaklar işte anlasanıza. Ne dondurması ne sepeti, yumurta sepeti :D

• nike497 N kullanıcısına yanıt
    Kısaca protokolde ne yazdığınıda yazdım ama onuda okumadın sanırsam. Ben hi2games firmasını savunmuyorum patlama riskini göze alıp az para bağladım (26tl) halen duruyor. Tabi ben bot hesabı hemen arkadaşlıktan çıkarmamıştım 1 hafta listemde tuttum belki onu vs kontrol ediyordur diye sistem ama garanti değil belki yarın silinecek bu bir zaman meseleside olabilir.

Bahsettiğim şey Hi2games ile alakalı değil. Bütün gift satışları ile alakalı valve politikası ; steam gift dolandırıcılığına önlem olarak eğer gift kabul edildiyse bunun iadesi için yanlızca gönderenin değil alıcınında iadeyi kabul etmesi lazım diyor.

Giftin silinmeside oyunların iadesini istemeleri sebebiyle değil. Hesapların bot olduğunun ortaya çıkmasından ötürü, haricen satışları önlemek için yaptığı bir politika...

Sanki bunuda okumazsın gibime geliyor ama neyse

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

Kısaca protokolde ne yazdığınıda yazdım ama onuda okumadın sanırsam. Ben hi2games firmasını savunmuyorum patlama riskini göze alıp az para bağladım (26tl) halen duruyor. Tabi ben bot hesabı hemen arkadaşlıktan çıkarmamıştım 1 hafta listemde tuttum belki onu vs kontrol ediyordur diye sistem ama garanti değil belki yarın silinecek bu bir zaman meseleside olabilir.

Bahsettiğim şey Hi2games ile alakalı değil. Bütün gift satışları ile alakalı valve politikası ; steam gift dolandırıcılığına önlem olarak eğer gift kabul edildiyse bunun iadesi için yanlızca gönderenin değil alıcınında iadeyi kabul etmesi lazım diyor.

Giftin silinmeside oyunların iadesini istemeleri sebebiyle değil. Hesapların bot olduğunun ortaya çıkmasından ötürü, haricen satışları önlemek için yaptığı bir politika...

Sanki bunuda okumazsın gibime geliyor ama neyse
    ''Bütün gift satışları ile alakalı valve politikası ; steam gift dolandırıcılığına önlem olarak eğer gift kabul edildiyse bunun iadesi için yanlızca gönderenin değil alıcınında iadeyi kabul etmesi lazım diyor.'' işte ben de sana diyorum ki bak bu yazdığın yazı var ya işte bu; bu kısımda evdeki çarşı hesaba uymuyor, uygulamada 5 para etmiyor bu politika sadece yazıdan ibaret. Şimdi ben gifti aldım satıcı iade istedi ben de iadeyi kabul etmedim ama ona rağmen bu adamlar hediyeyi yine de geri aldılar, bana aynen gelen mesaj bu steam tarafından. İşte hediyeyi aldığın kişi banlandı vs. değil, direk bu. Yani satıcı-1 alıcı-0. Yineleyerek tekrar yazıyorum, steam salağı da ne yapmış oldu? Birini cezalandıracaksa önce satıcıyı değil gitti alıcıyı cezalandırmış oldu bu politika molitika ayağına hem de satıcının yani asıl suçlunun kılına bile dokunmadı. Mesela haber takip ediyorsan gidip önce uyuşturucu satıcısına mı ceza verirsin yoksa alıcısına mı, satıcı önce 1. tehdit olur senin için hatta herkes için değil mi? Sonuç olarak sen yine banla o satıcıyı hesabını falan da, alıcıdan ne istiyorsun, banane o adamın banlanıp banlanmamasından, sanane ben o satıcı hesabı arkadaşlık hesabımdan çıkarıp çıkarmadıysam? O adamlar zaten ne kadar dibinden ban yerse yesin yapacağı iş en basidinden zaten kırdığı parayla adaptör değiştirse + bunların üzerine bir sürü yeni hesap açsa (zaten sitelerini incelersen hesaplarımız falan diyor ana sayfalarında çok rahat anlarsın, ban yedikçe seriye bağlamışlar aç kapa aç kapa hesapları) yine amacına ulaşır ki? Adamlar steami paravan şirket gibi kullanıp atıyorlar kenara, steam ise ayakta uyuyor politika olsa bile eksik ya da yanlış uygulamayla. Şimdi söyle bana bunun adı resmen bir açık değil de nedir? E malum bizim insanımız da çok sever o ''açık''ları biliyor ve tahmin edebiliyorsundur.

Orada okumamamın sebebi; çok önceden skimming yaptığım, doğru düzgün kesin olarak hatırlayamadığım ama zaten doğru düzgün hükmü de olmayan kısımları (işte o politikaları) aynen tekrarlayarak aktarmandır. Benim için zaten boştur hükmü yoksa; neresini okuyup yorumlayayım ben bunun? İster kabul et ister etme o aşamayı geçtik zaten, ha sende olmamıştır orasını bilemem ama bende oldu ve araştırırsan çoğu kişide de olmuş olduğunu göreceksin. Sonuç olarak sana kalmış ne düşüneceğin, ben uyarıyı vereyim de, gerisine gerek duymadığımdan cevap vermeyeceğim...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.