Şimdi Ara

Hibrit Suv Kia NİRO satışta... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
307
Cevap
11
Favori
23.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RaptorFX

Aracı baya beğendim ama o parayı da veremem

ne yazık ki herkesin ulaşabileceği bir fiyatlandirma değil. Ama yaris hibrit 80 bin TL, Chr hibrit ise 117-128 bin TL arası. Piyasayı bu araçlarla değerlendirmek lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatı iyi duruyor

Bu hybrid motorlar şehir içi çok ama çok mantıklı

Her fren yapıldığında şarj ediyor

Şehir içi için en ideali

Şehir dışından ziyade

Fiyatı da iyi gözüküyor araba baya heybetli duruyor ben beğendim

• Araçtaki DCT,kuru kavrama ise çok yazık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

Orijinalden alıntı: Ters Adam

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ters Adam

Cok cirkinmis be kia nin begenmedigim ilk arabasi.

Chr tasarim olarak mukemmel.

Ne sadece gençler ne de sadece orta yaş hedef alınmış. Bence herkese hitap edecek dengeli bir tasarım yapmışlar. Chr tasarım olarak güzel. Ama her yaştan insanın beğenebileceği bir tasarıma sahip değil.

Eski x1 dede bu tasarım vardı, ne araba gibi ne suv gibi arafta kalmış birşey.
    Bu tür tasarımları beğenenlerin çok olduğunu sanmıyorum..Zaten bmw de hatasını farkedip yeni x1 i suv görünümünde yaptı. Bu ne böyle station wagon araba cenaze arabası gibi.
    Chr herkese tasarım konusunda hitap etmeyebilir doğrudur.

boyut olar b-suv la c-suv arası. toyota chr den de ölçü olarak keskin bir ayrımı yok. 5 mm kısa, 2 cm alçak, 1 cm daha geniş. bagaj hacmi olarakta niro lehine 50 lt lik fark var. aracı canlı görüp boyutsal olarak değerlendirmek en doğrusu. bu yıl için satış hedefi 500 adetmiş. ülkemizde juke un, cactus un bulundukları segmentte üst sıraları zorladıklarını düşünürsek niro bu tasarımı ile illa ki talep görecektir.

Valla ulkeyi bilmemde gaziantepte rezil servis ve showroomdan dolayi satilmayacagindan eminim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Showroomlara ne zaman gelecek acaba araç

• quote:

Orijinalden alıntı: Mand1ra_Hekimi

Showroomlara ne zaman gelecek acaba araç

resmi facebook sayfasından da Türkiye de diye belirtilmiş. Büyük bayilere gelmiş olabilir. Eğer gelmediyse de 1 hafta içinde gelebilir.

• auto_man A kullanıcısına yanıt
    Yarın bi gezineyim bakayım aracı merak ettim açıkçası ebatları iyiyse radarıma girebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Mand1ra_Hekimi

Yarın bi gezineyim bakayım aracı merak ettim açıkçası ebatları iyiyse radarıma girebilir

araç bayilerde mevcutsa ilk incelemeyi bekleriz.

• Niro 4 çeker mi olur acaba

• Araç qq ile kıyaslandığında aynı genişlikte 4 cm daha alçak ve 2 cm daha kısa 18 jant ile hatta daha geniş oluyor bagaj hacmi qqdan fazla teknik verilerde

Segment olarak kia c-suv mu yoksa b-suv olarak mı tanıtıyor?

• Araç gayet güzel duruyor, fiyatı da sunduklarına göre iyi, bayilere geldiyse incelemeye gidebilirim.
  • Bu arac c suv mu b suv mu ?

• Resmi sitesinde detaylı bilgiler ve fiyat yayınlanmış. Ama dikkatimi çeken birşey var. Ön fren soğutmalı disk arka fren kampana. Vardır bir bildikleri diyelim. Yoksa 2017'de bu kadar dolu araçta kampana?
  • yurt dışında soğutmalı koltuk vb donanımlarla satılıyor. bizde kırparak 123 bine iteliyorlar. birde bu araca 3,8 yaktırmak için basur olmayı göze almak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lexus

yurt dışında soğutmalı koltuk vb donanımlarla satılıyor. bizde kırparak 123 bine iteliyorlar. birde bu araca 3,8 yaktırmak için basur olmayı göze almak lazım.

firma için aracı doldurmak sıkıntı değil. Soğutmalı koltuk vb. dediğiniz donanımlarla beraber gelse fiyati tahmin etmek Herhalde zor olmaz. Chr nin yanında fiyati makul. Daha da doldurup 150 bine yaklaşsa ne kadar şansı olurdu?

• Los Angeles'ta gordum bir tane canli olarak. Gayet guzel gorundu gozume. Fiyat da uygun sayilir. Bence alinabilecekler listesinde yukarilarda hybrid motoru dolayisiyla.

• quote:

quote:

yurt dışında soğutmalı koltuk vb donanımlarla satılıyor. bizde kırparak 123 bine iteliyorlar. birde bu araca 3,8 yaktırmak için basur olmayı göze almak lazım.

firma için aracı doldurmak sıkıntı değil. Soğutmalı koltuk vb. dediğiniz donanımlarla beraber gelse fiyati tahmin etmek Herhalde zor olmaz. Chr nin yanında fiyati makul. Daha da doldurup 150 bine yaklaşsa ne kadar şansı olurdu?

Fiyati chr ye gore makul olabilir Ama chr hibrit konusunda ciddi deneyimi olan bir firmanin ürünü. Bu firmanin yapacagi chrde olmayan donanımları makul fiyata sunmaktı bence o zaman daha iyi bir rakip olurdu

• quote:

quote:

quote:

Fiyati chr ye gore makul olabilir Ama chr hibrit konusunda ciddi deneyimi olan bir firmanin ürünü. Bu firmanin yapacagi chrde olmayan donanımları makul fiyata sunmaktı bence o zaman daha iyi bir rakip olurdu

Chr ye göre motor, donanım, fiyat ve hacim avantajı var. Hibrit konusunda ne durumda onu da yaşayıp göreceğiz.

• İnternetten izlediğim videolara göre;

- şehirler arası yolda 50mpg US veya 22km/L gibi yakıt tüketimi verileri var. Yaklaşık 4,6-4,7l/100km civarında
    - şehir içinde ise 14-17km/L (5,5-7,0l/100km arası diyelim) Zannediyorum videolardaki bu şehir içi verileri test sürüşlerinden ve sürücüler dikkatli kullanmamış olabilir.

Videolardan dikkatimi çeken bir şey daha oldu. Araç 100-110km/h hızla giderken sadece elektrik motoru ile gidebiliyor diye gördüm. Yani araç o hızlarda EV ışığını yakıyor ve hızlanabiliyor veya hızını bu şekilde sabit tutabiliyor. Toyota'nın hibrit sisteminde gaz pedalına çok çok az basarak bile maksimum 70km/h hıza kadar sadece elektrik motoruyla belli bir mesafe (maksimum 2km kadar) gidilebiliyor.

Fakat hibrit sistem Toyota'nınki kadar kompakt değil gibi geldi bana. Yani, Toyota hibrit sisteminde benzin motoru, MG1 (marş motoru ve jeneratör), MG2 (elektrik motoru/jeneratör) aynı düzlemdeyken (şanzıman yok); Niro'da ise marş motoru benzin motorunun diğer ucunda başka bir yerde, benzin motorunun diğer ucunda elektrik motoru başka bir yerde ve sonra DCT şanzıman. Bu durum Niro'da sistemin ağırlığına ve arıza olasılığına ne kadar etki eder bilemem elbette. Fakat DCT ile araç sportif kullanıma da çok müsait. Toyota'nın hibrit sisteminden sportif kullanım namına bir şey beklemeyin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 24 Mayıs 2017; 19:26:40 >

• Tam chr a rakip olmuş. Chr kadar tutmaz ama benim gibi genişlik, ferahlığa önem veren için iyi bir alternatif. Tabii Kia ve hibrit konusu, üzerine dct şanzıman tamamen soru işareti. Marka güveni, algısı konusunda Toyota öne çıkar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.