Bildirim
Hiç bir şey yapmasam bile laptop 85 dereceye kadar ısınıyor ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
işlemci fanının içi toz dolmuştur sök bi temizle gene olmazsa garantiliyse servise gönder -
soğutucunun linkini verir misin? -
Aldığım soğutucu bu :http://www.alkayaelektronik.com/U30221,613,addison-anc-95a-notebook-sogutucu.htm -
quote:
Orijinalden alıntı: Artizt
Aldığım soğutucu bu :http://www.alkayaelektronik.com/U30221,613,addison-anc-95a-notebook-sogutucu.htm
usb üzerinden çalıştığı için bu soğutucular güçsüz kalıyor hocam onun yerine 2 tane fan al bir tane de adaptör al yaklaşık 20 tl tutar yaklaşık 20-25 derece düşme sağlarsın
-
quote:
Orijinalden alıntı: herdogan80
quote:
Aldığım soğutucu bu :http://www.alkayaelektronik.com/U30221,613,addison-anc-95a-notebook-sogutucu.htm
usb üzerinden çalıştığı için bu soğutucular güçsüz kalıyor hocam onun yerine 2 tane fan al bir tane de adaptör al yaklaşık 20 tl tutar yaklaşık 20-25 derece düşme sağlarsın
İçini açıyım dedim 2 tane vida var , çıkmıyor . Belli bir yere kadar çıkıyor sonra sağ sola dönüyor vida hep aynı yükseklikte sıkışıyor kalıyor .
-
quote:
quote:
quote:
İçini açıyım dedim 2 tane vida var , çıkmıyor . Belli bir yere kadar çıkıyor sonra sağ sola dönüyor vida hep aynı yükseklikte sıkışıyor kalıyor .
soğutucunun mu içini açmaya çalıştın
-
quote:
quote:
quote:
quote:
soğutucunun mu içini açmaya çalıştın
Yok canım . Laptopun , 2 tane vida var onlar çıkmıyor sıkışmışlar . Yarım saat uğraştım bıraktım sonra .
-
quote:
Yok canım . Laptopun , 2 tane vida var onlar çıkmıyor sıkışmışlar . Yarım saat uğraştım bıraktım sonra .
hiç laptopa bulaşma derim sen benim dediğim gibi kendin basit bir soğutucu yap 15-20 dereceye yakın fayda sağlarsın -
quote:
quote:
hiç laptopa bulaşma derim sen benim dediğim gibi kendin basit bir soğutucu yap 15-20 dereceye yakın fayda sağlarsın
Elektrikçiden mi bulurum fanları ? Ve adaptörle bağlamak falan beceremem kesin . -
quote:
quote:
quote:
hiç laptopa bulaşma derim sen benim dediğim gibi kendin basit bir soğutucu yap 15-20 dereceye yakın fayda sağlarsın
Elektrikçiden mi bulurum fanları ? Ve adaptörle bağlamak falan beceremem kesin .
elden çıkma bir fan bulabilirsin veya ucuzundan 12 volt 0.15 amper eski bir fan al 2. el parça satanlardan pazarlık falan derken 5 lira 2 tane al 10 lira olur
Elektrikçi yeni fan satar ve biraz pahalıya gelir
Dostum eğer fan almaya karar verirsen bir tane adaptör bağlantısı için kablo al.Bir tarafını adaptöre tak kabloyu fana bağla bitti bu kadar
-
quote:
Elektrikçiden mi bulurum fanları ? Ve adaptörle bağlamak falan beceremem kesin .
Ne yapmaya karar verdin? -
quote:
quote:
fanlar içeri mi üfleyecek yoksa yan tarafa bağlayıp dışarı atım mı sağlayaack? eğer içeri üflerse daha çok toz olur içerisi? basitçe yapılmış bi resim falan atabilir misiniz ona göre yapalım bizde
-
quote:
Orijinalden alıntı: I223TTIN
quote:
quote:
fanlar içeri mi üfleyecek yoksa yan tarafa bağlayıp dışarı atım mı sağlayaack? eğer içeri üflerse daha çok toz olur içerisi? basitçe yapılmış bi resim falan atabilir misiniz ona göre yapalım bizde
Bu konuya bakabilirsin.Her ihtimale karşı resimleri atıyorum.
Şu anki halinin resimleri
Not:Proje bitmemiştir son halinin resimleri en kısa zamanda gelecek bundan sonra altına stand yapacağım.
-
quote:
Beyler yeni soğutucu aldım bugün . Açıyorum 10 dakka sonra hiç bir şey yapmadan 80 küsür dereceye geliyo . Oyun oynayınca 90 oluyo . 1 sene oldu laptop .
CPU : 80'lerde .
bu günlerde hangi dereceleri görüyorsun -
Arkadaşlar en iyi soğutucular bile (nzxt cryo lx, zalman serisi) 20-25 derece soğutamıyor. Max soğutabileceğiniz 10-14 derece gerisi yalan dolan üçkağıt. İsterseniz 5 tane fan koyun altına üfletin taban aluminyum ya da ısı emici bir maddeden yapılmadığı sürece işiniz zor.
Senin 10 dakika sonra 80-90c dereceye çıkıyor ise problemin muhtemelen cpu-gpu bakır bloğunun ızgaraları tıkanmıştır tozdan. İçerde ki sıcak havayı atamayınca dışarı malum sauna oluyordur kasanın içi
Laptopun kasasını temizletin.. En kötü ihtimal fan'ı sabitleyip kompresörle hava tutun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HARBINGER -- 15 Haziran 2012; 22:51:42 > -
quote:
Orijinalden alıntı: U1H2
Arkadaşlar en iyi soğutucular bile (nzxt cryo lx, zalman serisi) 20-25 derece soğutamıyor. Max soğutabileceğiniz 10-14 derece gerisi yalan dolan üçkağıt. İsterseniz 5 tane fan koyun altına üfletin taban aluminyum ya da ısı emici bir maddeden yapılmadığı sürece işiniz zor.
Senin 10 dakika sonra 80-90c dereceye çıkıyor ise problemin muhtemelen cpu-gpu bakır bloğunun ızgaraları tıkanmıştır tozdan. İçerde ki sıcak havayı atamayınca dışarı malum sauna oluyordur kasanın içi
Laptopun kasasını temizletin.. En kötü ihtimal fan'ı sabitleyip kompresörle hava tutun.
haklısın dostum en fazla 10 derece daha fazla yok
-
quote:
quote:
Beyler yeni soğutucu aldım bugün . Açıyorum 10 dakka sonra hiç bir şey yapmadan 80 küsür dereceye geliyo . Oyun oynayınca 90 oluyo . 1 sene oldu laptop .
bu günlerde hangi dereceleri görüyorsun
PC 2 gündür açık , arada oyuna vs. giriyorum . Şuan 60-65 derece . -
quote:
quote:
quote:
PC 2 gündür açık , arada oyuna vs. giriyorum . Şuan 60-65 derece .
iyi bende şu an benim soğutucu ile 57-62 derece arası kullanıyorum ama burası bayağı sıcak
-
quote:
quote:
quote:
PC 2 gündür açık , arada oyuna vs. giriyorum . Şuan 60-65 derece .
http://Benim soğutucunun incelemesi'ne bakabilirsin
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X