Şimdi Ara

Hiç Gitar Çalmayı Denediniz mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
3.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lise caglarında grubumuz vardı guzel gunlerdı ozamanlar .
    kendı cabanla ogrenmek daha ıyı bence kurs falan ne bılım gerek yok bence
  • bağlama çalmayı denedim azim var ama istek yok bende( nasıl oluyosa)
    ama saz çalmaktan koly diyolar.
  • bende denedim ama gitarım dandik oldugu icin parmaklarım acımaya basladı sonra bıraktım ama hep icimde kaldı iyi bi gitar alıp yeniden deniycem
  • aha bende yeni başlayacam. 1-2 hafta içinde başların herhalde. Gitarı da 4-5 gün içinde alacam ama ben esasında bas gitar istiyodum...
    biraz çalıp bırakmayı düşünüyom...
    belki bas gitara hiç gitmem bile, çünkü o kadar param yok.. "Babandan alsana!" demeyin çünkü adam normal gitarı zor aldı bi de bas gitar ölse almaz...
  • melikemisin nesin

3 aylık kurs değil bu !

" 3 ay oldu haziranda biticek işte.. "

ne demek? otur bi düşün istersen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi METALLICA -- 24 Şubat 2005, 0:12:00 >
  • ömrünün sonuna kadar gitsen kursa gene herşeyi öğrendim diyemezsin bu sadece kursla olacak iş değil, günde 10 saat çalışacaksın. illaki bi süre istersen en en enaz 2 sene kursa gidersen eğitimci sertifikası alabilirsin buda demekki başkalarına bişeyler öğretmeye başlayabilirsin. nasıl bir insan gidip bi işte çalışıyosa günde 9-10 saat ve buda senin işin olacaksa, profesyonel anlamda bence çaılışılmalı. Yoksa herkez çalıyo işte tın tın...
  • Arkdaşlarr evet gerçektenn ciddi bii iş ama bende iddaılıyım bu konudaa
    GERçekten öğrenmek isteyenler olursaa konuşalımm anlaşalımmYETERİNCE REFERANS MEVCUTTURR
  • ben 8-9 yıldır çalıyorum, klasik, akustik, elektroya geçtim enson. Yıllarca cafelerde çalıp söyledim üniversitenin bahar şenliklerinde gruba katıldım akustik çaldım, Ne kursa gittim ne birinden öğrendim, sadece dinledim, çalıştım çabaladım. (gecenin bi yarısı aklıma gelen bi vuruşu yataktan kalkıp gitarın başına oturup kendi başıma çözdüğüm bile olmuştur ) müzik kulağı, ilgi alaka merak olmayınca öğrenmekte bi o kadar gecikir. ha bana sorsanız kendini yeterli görüyormusun asla derim çünkü gitar öğrenmekle geliştirmekle bitmez asla. İnternetten bile öğrenebilirsiniz yeterki isteyin merakınız olsun, yabancı şarkı çalacaksanız eğer tablar olayı bitiriyor zaten çalmanın en kolay yolu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkRider -- 24 Şubat 2005, 10:45:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: alprens

quote:

Orjinalden alıntı: Cynsure

biz buna halk arasında yetenek diyoruz
    barelileri bastın mı gitarda olayın bitmiş sayılır, ortalama her parçayı rahat çalarsın, kurs hocası dediğin adam sabırlı olacak en önemlisi

Gitara başlamamdan 2 ay sonra bare basıyordum vay be dediğine göre 2 ayda gitar öğrenmişim demekki .. hey allaamm!..ama öle değil malesef bunun gamı,harmonisi vs. birçok şeyi var.

zaten ortalama çalarsından kastım o virtüöz olamassın onun için nerden baksan yetenek lazım

• yeni başlayan birine ilk önce pratik öğretmesi olacaktır!!!!
    notadan veya kalıplardan balarsa öğrenecek olanı sıkar kanaatindeyim!!!
    ilk önce zewkli olandan başlarsa sıkmaz ve işi daha zewkli hale getirmiş olur!!!
    yalnız bu şu anlamada gelmez çok ödew weriyo bune ya demeyin sakın ödew wericek ki öğrenesin oke
    saygılar byes
  • quote:

Orjinalden alıntı: alprens

quote:

biz buna halk arasında yetenek diyoruz
    barelileri bastın mı gitarda olayın bitmiş sayılır, ortalama her parçayı rahat çalarsın, kurs hocası dediğin adam sabırlı olacak en önemlisi

Gitara başlamamdan 2 ay sonra bare basıyordum vay be dediğine göre 2 ayda gitar öğrenmişim demekki .. hey allaamm!..ama öle değil malesef bunun gamı,harmonisi vs. birçok şeyi var.

ben 1 haftaiçinde bastım bareyi ama herşey bare diil ayrıca kendi kendşne öğrenmeye inanmıyorum ben belki bi yere kadar oluyo ama sora tıkanıyo insan

• Demek istediğim o bare yi bastın diyelim
    yanına hiç nota eklemesi yada farklı bi teknik kullanımı olmayacakmı yada bunu şarkıda nasıl uyarlıycaksın ritmini bulmafalann bunların hepsii ders gerektiren konularrr
  • Bide şu var istediin kadar benim kulağım süper falan de olmuyo bi yerden sonra hele klasik gitarda hiç olmuyor ama gerçekten klasik gitar çalmak istiyorsan.yoksa 5 ,10 akorla birsürü şarkı çalarsın ama okadar çalarsın yani.
  • valla ben kendi kendine öğrenen çok kişi tanırım baya da iyi çalıyolar hatta ders verenler var bu müzik işi kesinlikle yetenek işi yetenek yoksa bi yerde kalıyosun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __Tyler Durden__ -- 25 Şubat 2005, 11:48:06 >
  • quote:

valla ben kendi kendine öğrenen çok kişi tanırım baya da iyi çalıyolar hatta ders verenler var bu müzik işi kesinlikle yetenek işi yetenek yoksa bi yerde kalıyosun.

Yetenek sadece kuulak olup olmamasıdır.Ne kadar yeteneksiz olursanız olun eğer isterseniz kulağınızı geliştirebilirsiniz ark.lar.Çünkü olay parmakların nereye gideceğini bilmesi olayıdırr.Bu da zamnla gelişir yeteneksiz olsanız bileee
  • ama kirkH hiç bi zaman bi virtüöz olamazlar(olamam ) bu da başka bi gerçek anca gider sahilde hatunlara çalarız biz
  • hay1r denemek 1stemem
  • Merhaba,
    Gitar çalmayı öğrenirken profösyonel birinden eğitim almak bence önemlidir. Kendi başınıza öğrenirken çok zaman kaybedersiniz ve biryerde mutlaka tıkanırsınız. Ayrıca bare basmak o kadar zor ve öenmli birşey değil. Bunun yanında günümüzün virtiözleride mesela "steve vai" vs joe satriani den ders almıştır ve şu anda beraber g3 turnelerine çıkıyorlar. John Petrucci de amerikada ismini bilmediğim bir gitar okulundan 1. likle mezun olmuştur. Yani müzisyenlik tek başına olunacak kolay bir iş değildir.
    Saygılar,
  • vay be john petrucci ne adam ama hele o beethoven ın fligh of bumble bee ye elektroyla çalılşı var gitarda son nokta artık bi de eskilerden ve bu işin en büyüğü tartışmasız(bence)jimi hendrix var rahmetli çok iyi adamdı gerçek
  • yazıları okurken en çok dikkatimi çeken konu cafe-bar meselesi.

arkadaşlar barda çalmak büyük bir iş değildir.sağda solda çalan kişilerin büyük çoğunluğu daha gitarla yapılabileceklerden haberdar bile olmayan,hayatında gerçek bir müzisyen dinlememiş insanlardır.yanlış anlamayın kimseye sen öylesin siz öylesiniz demedim öyleleri de var dedim.ama barda çalan bir kişinin hiç bir zaman mükemmel olmayacağını rahatlıkla söyleyebilirim.çünkü çok iyi bir müzisyen zaten oralarda zaman harcamaz.

gitar konusunda kendinize hedef veya örnek olarak birini alacaksanız aman diyim akşam uğrayıp vakit geçirdiğiniz cafelerdeki kişileri almayın.gelişmeniz yavaşlar.

ayrıca bare klasik gitar tekniklerinin en kolaylarından biridir,senelerce uğraşıp hala üzerinde çalışmak gerektiren vuruşlar varken bareyi gitarda büyük bir aşama gibi görmek doğru olmaz diye düşünüyorum.

asıl konuya geleyim.KirkH kardeşim bence bir gitar eğitmeni öncelikli olarak enstrümanını sevdirmeyi bilmelidir.ve çalıştırdığı kişiye hiç bir zaman öğretmeni gibi çalmak için uğraşmamasını,kendisini geliştirip "kendisi" gibi çalması gerektiğini anlatmalıdır.bildiğim çoğu öğrenci öğretmenlerini ulaşılabilecek son nokta olarak görüp bir süre uğraşıp onun gibi olamayınca müzikten soğumuşlardır.

teknikleri öğretme,parça öğretme ise eninde sonunda zaten yapılacak olan işlerdir.bence önemli olanlar az önce bahsettiklerim.

aslında bu dediklerim öğrenciden öğrenciye farklılık gösterebilir.etrafına hatunlardan oluşan bir dinleyici grubu toplayıp ilgi çekme gereksinimini karşılamak amacıyla gitar çalan da vardır,gitar çalmayı öğrenmek isteyen de vardır.

ilkine bir gitar ver,eli alışınca akorları ezberlet,1-2 belli başlı kolay şarkı öğret parasını da al hayde yallah ki ben buna hiçbir zaman gitar çalmak demedim,demeyeceğim de.karşı çıkanla da sonuna kadar tartışmaya hazırım.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.