Şimdi Ara

Hiç Kimsenin Soramadığı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    kredi başlığı altında hemen hemen her şeyi okudum lakin belki yasak diye belki de kimsenin cesaret edemediği şeyi ben az çok belini kıra kıra sorayım size, sizde fikrinizi paylaşın isterim. tabi bu paralelde işkembeden farazi şeyler sallamak yerine yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa sevinirim.
    mesela kredi ile ilgili başka sayfalarda bir arkadaş 1500 - 2000 TL ihtiyacı olan ve kredi alamayan birisine "evkur'a git, 2000 TL lik elektroniği senet karşılığı al, sonra onu %20 eksiğine başka bir yere satarsan eline 1600 TL geçer. zaten kredi alsan bankada aşağı yukarı senden aradaki farkı ister" gibi pretik bir çözüm üretmiş ! açıkçası benim durumumda bu tarz bir yaklaşımı ihtiva ediyor sanırım !

durum şu ;
    Kredi kullanımı ile ilgili son 2 haftadır çok şey denedim, hatta bir nokta da o kadar çok başvuruda bulunmuşum ki internet ve cep telefonundan, hata yaptığımı sonradan anladım. meğerse bu kredi puanı zımbırtısına çok büyük etkisi oluyormuş fazla kredi başvurusunda bulunmak !!!
    bundan sonra bankalar nezlinde yapacak birşey yok sanırım benim adıma.
    matematiksel özetim aşağı yukarı şudur ;
    benim ihtiyacım olan miktar 40.000 TL kadar. 6 adet kredi kartım, 2 kredim ve 2-3 adet ek hesabım var. bunlara ek olarak şahsi olarak gerekli olan bir kaç bin TL nakit gerekiyor vs.
    her ay yaklaşık 3000 TL gibi bir meblağ ödüyorum bankalara ve artık sıkıştırmaya başladı ! bu arada kredi ve kredi kartı ödemelerim iyi durumda, gecikende 2-3 gün gecikmiştir, bunun sebebide ben yurt dışında olduğumda ödenmesi talimatını verdiğim kişilerin borçları takip edememesidir.
    sonuç olarak herhangi bir kart kapama veya takip kesinlikle söz konusu değil. kartlar ve hesaplar aktif vaziyettedir.
    işin tuhaf tarafı sanırım yeni çıkan yasa ile artık sigortasız kişilere kredi verilmiyormuş. ben bu durumdan yeni haberdar oldum ve bankalar en az 6 aylık sigorta ödemesi görmek istiyorlar -ki 6 ay için bile 40 bin TL belki zor çıkar ama deneriz gibisinden laflar ediyorlar-
    geçen süreç içerisinde ödemelerim düzgün olduğundan kredi puanım 1400 - 1500 ler civarındaydı (findeks, kkb gibi kurumların verdiği puan üzerinden) lakin ben bu bayram kredileri furyasına o kadar çok inatla yaklaştım ki, artık bir noktadan sonra inat ve can sıkıntısı denedim durdum "ben ödemelerimi bu kadar düzenli yapıyorum her ay en az 3000 TL ödüyorum nasıl bana kredi çıkmaz" diyerek ! meğerse dediğim gibi kredi puanına etki ediyormuş ! bir banka çalışanından öğrendiğime göre son 2 haftada 14-15 defa cepten ve internetten kredi başvurusunda bulunmuşum ve bu da benim kredi notumu çok düşürmüş ! (açıkçası özellikle cepten başvurularım red olmadı lakin hemen hemen hepsi bankaya çağırdı evrak eksik diye. muhtemelen sgk mevzusundan. yoksa en az 6 banka ile çalışıyorum. çoğunda belgelerim mevcut)
    benim sigortam var aslında lakin 2005 ten beri ödenmemişti. bizimki bir aile dükkanı olduğundan gerek duymadım hiçbir zaman. gerektiğinde gerektiği kadar alıyorum zaten ve dükkandan aldığım bu meblağ ayda ortalama 2500 - 3000 TL nin altına düşmez. geçen aydan sigorta ödemesine başladım bu kredi hadisesinden dolayı lakin sigorta 6 ay olacak diye beklersem ve böyle giderse ben topu dikerim !
    bankaların verdiği kredi oranlarına bakıyorum, 40 bin liraya 36 ay vade, ayda en fazla 1500 TL diyor ki ben bunu rahat öderim lakin son yaptığım başvuru sayısı ve sgk olmayışı beni şu an krediden uzak tutuyor.

aslında daha gerçekçi olan diğer bir yol şu belkide ; ilk etapta 20 bin tl alıp bankalardaki bir çok borcu kapatırsam, aylık ödemeleri azaltır, 6 ay sgk ödemesinide yapıp 2015 başlarında kredi puanımda yükselmiş olur ve ben 6 ay sonunda geri kalan borcum için daha iyimser olabilirim.

velhasıl kelam durum açık ve net olarak bu. açıkçası ben bu bankaların politikasını anlamakta zorlanıyorum. toplamda her ay 2000 - 3000 TL düzenli ödeyen insana yardım edip bunu ayda 1.500 TL ödeyecek şekle sokup kendilerinide müşteriyide rahata erdireceklerine, durumu gittikçe daha da yokuşa sokarak en sonunda icralık hale getirip kendileride o parayı almak için 40 takla atıyor !
    her neyse, ben daha fazla vaktinizi almak istemem.
    siz nasıl bir çözüm önerirsiniz, tecrübesi olan arkadaşlar akıl verebilirmi akıl vs. bunu sormak için vaktinizi aldım.
    hani başlıkta "HİÇ KİMSENİN SORAMADIĞI" dedim ya ! aslında bunu en başta sormalıydım belki lakin boş gezenin boş kalfası olupta karavana sallamadığımı anlatmak istedim az çok. ben aslında şu an kredi alamayacağımı biliyorum fakat sağdan soldan birşey duydum ! kendi adlarına kredi çekip, bu krediden komusyon alarak, bankaya olan borcu size senet yapan insanlar varmış !
    mesela 40 bin tl kredi çekti benim için kendi adına ! %5 ini kendisine komusyon olarak alıyor ! yani 2000 TL sini ! kalan 38 bin lirayı size veriyor. bu arada her ay bankaya ödenecek tutar örneğin 1.500 TL mi !? bu 1500 tl yi size senet yapıyor, o para da size yükümlü oluyor böylece !
    benim duyduğum anladığım bu. açıkçası bu ve buna benzer uygulamalar ile yardımcı olacak birilerini tanıyorsanız ben şartları görüşmek isterim.
    zaten şu kadarını söyliyeyim, 6 ay sonra mevcut borç için kredi çekip kendi adına kredi alan olursa eğer, o borcu kapatacağım. 36 aylık senet yapmış olmak, 36 ay kendisini görüp elinden tek tek senet alacağım anlamına gelmiyor. sadece bana 6-7 ay zaman kazandırmış olacak bu arkadaş (eğer böyle biri olacaksa)

bu arada. istanbul üsküdar'da oturuyorum, dükkan ümraniyede !
    okuyan arkadaşların sabrı için teşekkürler.

• O türden insanlar daima vardır....TEFECİ deniyor onlara.....

Elini verdinmi,kolun gider en iyi hali ile.....

Öneri::KK borçlarını eritmeye bak...Kartı 1 taneye indir...Kredi kullanarak kalkınanı ben görmedim.....

Başarılar......

• quote:

Orijinalden alıntı: expertadvisor

O türden insanlar daima vardır....TEFECİ deniyor onlara.....

Elini verdinmi,kolun gider en iyi hali ile.....

Öneri::KK borçlarını eritmeye bak...Kartı 1 taneye indir...Kredi kullanarak kalkınanı ben görmedim.....

Başarılar......

komutanım iyi diyorsun da, yukarıda dediğim gibi, her ay 2500 - 3000 ödemekten anam ağladı. valideninde biraz borcu var onlarıda kapatmak niyetindeyim vs.
    son dönemler malum sene sonu, işlerde düştü, eskisi kadar rahat dalamıyorumda kasaya. o yüzden kökten çözüm şart. heme işbankasının 40 bin liraya ayda 1.350 tl istediğini görünce gözlerim doldu ama gel gör ki sigorta yok diye vermiyorlar ! eşe dosta da "al üzerine, ben 6 ay sonra temizleyeceğim" diyemiyorum, gak diyecekler guk diyecekler, kıvırıp duracaklar karşımda dansöz gibi, sonra dosttu akrabaydı demeyip tek kalemde silecem biliyorum, kimseye kafamızı düşüremiyoruz da ! o yüzden en iyisi bu işi dışarıdan halletmek !
    (birde bu eş dost akraba işlerine girmek istemiyorum çünkü zamanında bende varken yağdırdığım, hatta borç veripte sonrada istemediğim adamlar konu para olunca 5 kilo verecekler oturdukları yerden biliyorum, benimde laf ağızımda kalmaz çok pis bozarım sonra ben kötü olurum. o yüzden uzuk duruyorum)

kısacası tefeci küfeci bilmiyorum üstad. benim sigorta 6-7 ay olupta bankaları karşıma dizip ebru gündeşten "ben seçilmem seçerim" şarkısını çalıp onları oynatana kadar bir yerlerden bulup eğrisini doğrusuna denk getirmem gerekiyor. yoksa bir süre sonra takibe girip o bankaların kucağına oturmak var !!! dağılım 1-2 banka değilki. 3n az 10 tane şeye karttı ek hesaptı krediydi ödeme yapıyorum. fizikselden çok ruhsal yoruyor !

• 1986 yılından beri tek kredi kartım var.....Otomatik ödeme ile öderim....28 yıldır 1 krş faiz ödemedim...Kart bedava.....Limitin %15 i dolunca nakit ödeme moduna geçerm.

...Yukardaki tavsiyelerim geçerli.....

Ayrıca tek KK olupta mağdur olan yok....Genelde birden fazla kart kullanınca sıkıntı oluyor....

• quote:

1986 yılından beri tek kredi kartım var.....Otomatik ödeme ile öderim....28 yıldır 1 krş faiz ödemedim...Kart bedava.....Limitin %15 i dolunca nakit ödeme moduna geçerm.

...Yukardaki tavsiyelerim geçerli.....

Ayrıca tek KK olupta mağdur olan yok....Genelde birden fazla kart kullanınca sıkıntı oluyor....

maşallah abi nediyeyim. sende ki disiplin Türk halkının %20 sinde olsa dünyayı yönetiyorduk şimdi.
    bende ipin ucu kaçtı biraz. eli sıkı biriside değilimdir. yahudilere bile ben öğrettim ısmarlamayı. yahudi bir kız arkadaşım vardı, arkadaşlarıyla çiftli bir kaç defa çıktık, baktım herkes "birisi diğerine bende 1 lira eksik, sonra veririm sana" diyor, öbürü "ben şunu şunu yedim benimkisi ne kadar" diyor falan filan derken bir sonrakinde baktım aynı muhabbet dönüyor, çıkarttım ben ödedim hepsini. 2 oldu 3 oldu, artık utandılar, arada bir onlar vermeye başladı derken benim olduğum ortamlarda kimse 3 ün 5 in hesabını yapmamaya başladı !
    kısacası başa dönmekte mümkün değil -ki dönsekte ben 3 lira 5 lira sayamam açıkçası- ama bu sefer akıllandım diyelim. şu durumu düze çıkartırsam bende senin tavsiyeyi uygulayacağım inşallah.
    ve haklısın, tek kart benide yormaz. hata 2-3 te yormaz lakin gelinen noktada dönülmez akşamın ufkundayım ! şu borçları tek ödemeye indirip gereksiz kartları kırıp atacağım...

• http://www.hangikredi.com/bilgi-merkezi/borc-transferi/

Bu durum illegal bir şey değil ve tefeciye gitmek zorunda değilsiniz. Borç transferi yaparak kredi/ kredi kartı borçlarını tek bankaya toplarsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen niye altın satışlarında taksitin sıfırlandığını sandın

kdv sıfır olunca, adam kredi kartından altın almış gibi para çekiyordu, kuyumcuda komisyon alıyordu. Taksit sıfırlanınca bu işte bitti şimdi 3taksite çıktıda dengeyi buldular
  • Başka bankalar borç transferi için kredi vermeye yanaşmadı diyelim. Ama siz de bu kredilerin ve kredi kartı borçlarından kurtulmakta kararlisiniz.
    Kredilerde refinansman yaparak vadeyi uzatıp aylık taksit miktarini düşürebilirsiniz.
    Kredi kartında refinansman yapmak için kartı iptal etmek lazim sanırım, bunu bankaya danışın, tam emin değilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fusem

http://www.hangikredi.com/bilgi-merkezi/borc-transferi/

Bu durum illegal bir şey değil ve tefeciye gitmek zorunda değilsiniz. Borç transferi yaparak kredi/ kredi kartı borçlarını tek bankaya toplarsiniz.

eyvallah hocam. alaka göstermişsin, sağol. lakin ben hiç inanmıyorum bu borç transferi olayının bana çıkacağına. zaten borç transferi dediğin bildiğimiz kredi. sana elden vermiyorda senin yerine ödemeleri yapıyorlar. verdiğin adresi okuyacağım detaylı olarak. sorunuma çözüm gibi duruyor lakin okey verirler mi çokta emin değilim.
    son mesajın ise daha olası ama o durumda da kredi kartını ödiyemedide kapattırıp taksit yaptırdı diye üzerine çizik atıyorlar, sonra ileride ev di arabaydı veya evleneceksin ihtiyaç kredisiydi diye toplu para gerektiğinde hiç şansın yok diyorlar.
    ama dediğim gibi, verdiğin linke tıkladım bakacağım. umarım olur, olmazsada bu komusyonla kredi alanları kovalayacağım. benim özellikle 5-6 ay sigorta ödenene kadar borçlara toplu bir para yatırıp kredi puanını yüksek tutmam gerek ki, 5-6 ay sonra rahatlıkla borçları tek elde toplayıp kayışları bütçeme göre sıkayım.
    tefeciden falan korkum yok. bana gereken 5-6 ay !

• quote:

Orijinalden alıntı: Gabriele.

quote:

eyvallah hocam. alaka göstermişsin, sağol. lakin ben hiç inanmıyorum bu borç transferi olayının bana çıkacağına. zaten borç transferi dediğin bildiğimiz kredi. sana elden vermiyorda senin yerine ödemeleri yapıyorlar. verdiğin adresi okuyacağım detaylı olarak. sorunuma çözüm gibi duruyor lakin okey verirler mi çokta emin değilim.
    son mesajın ise daha olası ama o durumda da kredi kartını ödiyemedide kapattırıp taksit yaptırdı diye üzerine çizik atıyorlar, sonra ileride ev di arabaydı veya evleneceksin ihtiyaç kredisiydi diye toplu para gerektiğinde hiç şansın yok diyorlar.
    ama dediğim gibi, verdiğin linke tıkladım bakacağım. umarım olur, olmazsada bu komusyonla kredi alanları kovalayacağım. benim özellikle 5-6 ay sigorta ödenene kadar borçlara toplu bir para yatırıp kredi puanını yüksek tutmam gerek ki, 5-6 ay sonra rahatlıkla borçları tek elde toplayıp kayışları bütçeme göre sıkayım.

http://www.burgan.com.tr/bireysel_bankacilik/guncel_kampanyalar/burgan_bank_borc_transferi_kredisi

hocam biraz araştırsana, bankalarla görüşmeye gitsene... bana çıkmaz deyip önyargılı davranıyorsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

http://www.burgan.com.tr/bireysel_bankacilik/guncel_kampanyalar/burgan_bank_borc_transferi_kredisi

hocam biraz araştırsana, bankalarla görüşmeye gitsene... bana çıkmaz deyip önyargılı davranıyorsun.

birader senin gibi 2 tane adam olsa arkamda, dünyaya kafa tutarım inan !
    yani benim zamanın da yağdırdığım insanlara şimdi çıkıp "kendi adına kredi al, ben ödeyeceğim 5-6 ay, sonra sigorta oturunca krediyi çekip senin adına olanı kapatacağız..." dediğimde bana gak guk edecekler, dansöz gibi kıvıracaklar sonra benim ağızımda laf durmaz, alayını bozacağım, hergün yüzyüze bakmaya mecbur olduğum insanlarla, olmayacak, sonra ben kötü olacağım diye soramıyorum, sen bu kadar alaka gösterip linkler bulup vakit ayırıyorsun ya ! inan alayına gider yapasım geliyor

eyvallah ! sağol var ol !
    sırf senin bu samimiyetinin ve iyi niyetinin hatrına altunizadeye gidip burgan bank la bile görüşeceğim :)
    zaten önceden verdiğin linkte denizbank yolumun üzeri, işe geç giderim (zaten dükkan bizim) denizbankada uğrarım diye düşünmüştüm. arkasından birde altunizadeden geçerken burgan banka uğrarım lakin böyle küçük ölçekli bankalar risk alabilirliliği az olduğundan sırtlarını sağlam yere dayarlar. bunların bana olur vereceğini zannetmiyorum.

birde demişsin ya "çok ön yargılı bakıyorsun" diye ! bu bayram öncesi bayram kredisi diye çok saldırdım hep bankaya çağırdılar, sonra ben inat ettikçe onlar onay vermedi derken benim kredi puanı epey azaldı. bir banka çalışanı bayandan öğrendim. 15-16 defa deneme yapmışsınız, çok etkilemiş puanı dedi. ben birazda bu sebeple ümitsizim açıkçası. zaten sigorta yoktu, bu zamana kadar ne kullandıysak ödemelerim düzenli, kredi puanım yüksek diye kullandım. şimdi kredi puanıda düştüyse, kendimi kessem bankada bana vereceklerini sanmıyorum ama deneyeceğim bu hafta şu senin borç yapılandırma mevzusunu. ama sonunda beni tefeci paklar gibime geliyor ! her ay 2000 - 3000 ödemek çok kasmaya başladı ! bana 6 ay lik bir boşluk lazım. bakalım bulacağız bir çaresini ! Allah büyük...

• quote:

quote:

çok yanlış düşünüyorsun tefeciler öyle % 5 le para vermez % 30 civarı alıyorlar bildigim ve ocağına incir ağacı dikerler

senin yrinde olsam akrabamdan isterim eğer sana yardımcı olmuyorsa ve laf yapıyora ben yerinde olsam 1 durmaz silerim eğer adamım diyorsan ben öyleyim açıkası

amcamların kartını kartlarını kullanıyorum kartını kulalndıklaırma sürekli güzellik yapıyorum diğerleirne yok niye onalrdan istesem laf yaparlar ben de ilişkilerimi sınırlı tutuyorum bu arada 50 kişinin kıartını idare ediyorum ararsan konsuuruz fikir verrim sana yardcımcı olurum kart döndürmene elimdne geldiğince forum beni biliyor komisyon almıyorum asla kar veriyorum yeri geldimi....

ayrıca benim kredi puanım 1600 ama bu kredi kartı üzerinden sistmeler zorlastı bankaların çok paraları battı eski yıllardaki gibi kredi dağıtmıyorlar

ayrıca senin 6 ay sigorta n ödense bile kredinin garantisi yok sen kesin alcak bankaları köprek etcekmişşin gibi diyorsun ama kolay değil bunu denemek lazım görmek içi ....a

• PES_21_Murat kullanıcısına yanıt
    Mrb...
    Amcamın kartını kullanıyom yazmışınız?Sizin niçin kredi kartınız yok?
    5o kişinin kartını çeviriyorum demişsiniz...Bu 50 kişi kendi KK'nı kullanmaktan acizmi.....?

Cevap yazmak zorunda değilsinizz...........................
  • quote:

Mrb...
    Amcamın kartını kullanıyom yazmışınız?Sizin niçin kredi kartınız yok?
    5o kişinin kartını çeviriyorum demişsiniz...Bu 50 kişi kendi KK'nı kullanmaktan acizmi.....?

Cevap yazmak zorunda değilsinizz...........................

kendıme ait 7 10 civarı akrım var sureklı banka kamoanyaları paunlı ınternet alsıverıslerı kovalıyorum 50 civarı kartla ıslem yapıyorum

kimseden komsıyon almıyorum zaten kazandırıyor bu ıs bana ben faydam olsun dıye yazdım amcam var 30 binlik akrtını kuallnıyorum amcam var toplu ıgne istemiyorum bi amcamın ısı duser hıc umursaman obur amcam ne ısterse yaparım adamına gore muamele işte ..
  • quote:

patron senin yardımlarından sonra bu borç transferi kredisi için müracat etmeyi bir mecburiyet saydım ve bugün denizbanka başvuru yaptım. dün, hazırlamam gereken evrakları söylerken TC kimlik numaram ile geçmişime bakıp kadının bana söylediği ;
    "maaşınız yeterli fakat sigortanız henüz yeteri kadar ödenmemiş, geçmiş ödemeleriniz düzenli bu noktada sorun yok ama son dönemlerde çok sık başvuru yapmanız başınızı ağrıtacak diye düşünüyorum. kredi puanınız çok sallanmış bu süreçte, biz şansımızı deniyelim, çok olumlu birşeyler söyliyemiyorum, bazen hiç ummadık kişilere veriyorlar..." dedi !
    kısacası okyanusa bir taş attık bakalım, yerini bulacak mı !? ben şansa inanmam, herşey kader kısmet. inşallah senin gösterdiğin yok bize kapı olur (hiç umudum yok ya, neyse)

bu arada fibabank ta bu tarz bir zabazingo veriyormuş ! adam demesin mi maksimum 10 bin !
    gariplerin kasada para yok belli !zaten küçük ölçekli bankalardan bana birşey çıkmaz zannetmem. zaten 3 kuruş paraları var, onu da puanı 1700 lerde, 10 yıllık sigortalı evi arabası olan adama verirler -ki o adam neden fibabank tan kredi istesin- !!!
    ben zaten bu mantığı anlamıyorum ! yaklaşık 1 sene önce bana bankalar yağdırıyordu lakin ihtiyacım yoktu. kiminden aldım tek kimlikle 1 saatte dükkan için kullandık kimini sallamadım bile. şimdi ihtiyacım var, dağ bayır tırmandırıyorlar ! şırnakta jandarma komando yaptım ben askerliği ! 9 ayım dağlarda sırtımda 50 kg çanta ile minimum 6-7 saat dağ-tepe çıkarak oradan oraya koşuşturmakla geçti fakat şu son 2 hafta yorulduğum kadar yorulmadım hem fiziksel hem kafa olarak !
    her neyse, bakalım ne olacak...

• Asıl kimsenin sormadığı soru para nedir?

Diğer bir soruda Merkez bankası kimin?

Kağıt paraların üzerine bakın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yazar. Türkiye Cumhuriyeti yazmaz yani İ harfi yok unutmuşlar mı İ harfi koymayı
  • quote:

Başka bankalar borç transferi için kredi vermeye yanaşmadı diyelim. Ama siz de bu kredilerin ve kredi kartı borçlarından kurtulmakta kararlisiniz.
    Kredilerde refinansman yaparak vadeyi uzatıp aylık taksit miktarini düşürebilirsiniz.
    Kredi kartında refinansman yapmak için kartı iptal etmek lazim sanırım, bunu bankaya danışın, tam emin değilim.

Arkadaşın da belirttiği gibi, kredi kartlarınızda refinansman yapın derim.
    Kredi kartınızın borcunu 40 gün (bankalara göre farklılık gösterebilir) ödemediğinizde önce kart iptal ediliyor, akabinde refinansman
    yoluna gidebiliyorsunuz. Banka kartınızı iptal ediyor ve sanki kredi çekmiş gibi kartınızı yapılandırıyor.
    3-18 ay 1.25 faiz
    19-36 ay 1.35 faiz oranları var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fofer

quote:

Başka bankalar borç transferi için kredi vermeye yanaşmadı diyelim. Ama siz de bu kredilerin ve kredi kartı borçlarından kurtulmakta kararlisiniz.

Arkadaşın da belirttiği gibi, kredi kartlarınızda refinansman yapın derim.
    Kredi kartınızın borcunu 40 gün (bankalara göre farklılık gösterebilir) ödemediğinizde önce kart iptal ediliyor, akabinde refinansman
    yoluna gidebiliyorsunuz. Banka kartınızı iptal ediyor ve sanki kredi çekmiş gibi kartınızı yapılandırıyor.
    3-18 ay 1.25 faiz
    19-36 ay 1.35 faiz oranları var.

40 gün değil komutanım 3 ay !
    30 gün sonunda asgari ödeme yapmadınız diye mesaj gelir. 2 ay sonunda ararlar "ödemenizi 60 günfür aksattınız, kartınıza bloke konmuştur, asgari ödemenizi yapınca açılacaktır" diye ! 3 ay sonunda kartı kapatırlar, kanına kırmızı kalemle adınız yazılır ve "eğer şu kadar günde ödeme yapmazsanız takibe gireceksiniz" derler sonra icra vs vs.
    ayrıca durum en basit haliyle refinansmana giderse mimleniyorsunuz hocam. sonra yarın öbürgün kredi almak istediğinizde geçmişte borcunu ödeyemeyen ve refinansmana ihtiyaç duyan biri olarak kredi ihtiyacınıza saygı ile yaklaşılmıyor !
    alakanıza teşekkür ederim. yazdığı ilk yazıda belirttiğim gibi, benim topulu olarak ödememe yapmam şart. denizbanka borç transferi için başvurdum. kaderde ne varsa artık ! olmazsa elimi taşın altına sokacağım. en baştada dediğim gibi gerekirse yüksek faizle borç alacağım lakin bankalar nezlinde üzerimi çizdirmeden kalkacağım bu işin altından bir şekilde...

• Gazetelere ilan veren adamlar var
    Bunlar nasıl çalışıyorlar anlatayım
    Genelde yüzde birle çalışıyorlar direkt olarak borcunuzu full kapatıp size kontör satışı yapıyorlar
    12 ay taksitle
    Ve borcunuzu yine kredi kartınıza ödemiş oluyorsunuz.
    Hatta örneğin şimdi al üç ay sonra ödemeye başla gibi kampanyalardan da yararlandırıyorlar

Bir arkadaşım bana bu konuyu danıştığında öğrendim ve avukatımıza danıştım. Bir operasyonda ayvayı yer dedi zaten tamamen illegal bir durum ve muhtemelen kontör satışı adı altında kara para aklama da olabilir vergi kaçakçılığı artı tefecilik de olabilir
    Neyse sonuçta işleyiş budur yapan da çok kişi var fakat tavsiye edilebilecek birşey değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.