Sevgili forum ahalisi, acaba gitarda çalışmak için hicaz şarkı önerebilecek var mı? Fakat TSM değil, populer piyasa şarkıları olması tercihimdir.
Ya hu hiç mi bilen yok? Herkes mi batı müziği dinliyor
Hicaz makamının haraketli şarkılarda kullanılacağını pek sanmıyorum ama
Aslında TSM'de kullanılabiliyor sanırım. Ama ben hareketli istiyorum demiyorum. Her tempoda olabilir.
1. ağlar gezerim sâhili, sanki benimlesin 2. anladım sevmeyeceksin beni sen nazlı çiçek 3. artık bu solan bahçede bülbüllere yer yok 4. aşkı seninle tattı, hicrânla yandı gönül 5. bana yârdan vazgeç derler 6. ben ağlarım, eller güler 7. bende hicrân yarasından da derin bir yara var 8. ben gamlı hazan, sense bahâr, dinle de vazgeç 9. beni cânımdan ayırdı, âh, gönlümü yıktı temelden 10. bir ateşim yanarım, külüm yok dumanım yok 11. bir bahâr akşamı rastladım size 12. bir gün karşılaşırsak ayrıldığımız yerde 13. boğaziçi, şen gönüller yatağı 14. bülbül ne gezersin çukurova'da 15. değdi saçlarıma bahar gülleri (nazende) 16. derdimi ummâna döktüm âsûmâna inledim 17. dil şâd olacak diye kaç yıl avuttu felek 18. dil yâresini andıracak yâre bulunmaz 19. dün gece ye'sile kendimden geçtim 20. ey büt-i nev edâ 21. ey mehlika, ey gül beden 22. gölgesinde mevsimler boyu oturduğumuz 23. gönlümün şarkısını gözlerinde okurum 24. gönül yarasından acı duyanlar 25. gördüğümde başımı çevirdiğim gün olur (gurur, inan ki gurur) 26. gülmedi şu bahtım, gülmedi gitti 27. hançer-i aşkınla ey yâr gönlüm üzre vurma hiç 28. hastayım, yalnızım, seni yanımda sanıp da bahtiyâr ölmek isterim 29. hastayım, yaşıyorum görünmez hayâliyle 30. içimdeki özlemi uyutamıyorum yâr 31. istanbul'da, boğaziçi'nde, bir garip orhan veli'yim 32. kapıldım gidiyorum bahtımın rügârına 33. nasıl geçti habersiz o güzelim yıllarım 34. ne günâh etse açılmaz iki gönlün arası 35. nideyim sahn-ı çemen seyrini cânânım yok 36. sazlar çalınır çamlıca'nın bahçelerinde 37. seni sevdâ çiçeğim, tâc-ı serim 38. sensizliği ben seçmedim (üzme beni) 39. sevemez kimse seni, benim sevdiğim kadar 40. sevmiyorum seni artık, gözlerimi geri ver 41. sırma saçlı yârimin cân behşederken işvesi 42. son ümidim de bitti, kuş gibi uçtu gitti 43. söyleyemem derdimi kimseye, dermân olmasın diye 44. tadı yok sensiz geçen ne bahârın, ne yazın 45. tel tel taradım zülfünü 46. ümitsiz bir aşka düştüm, ağlarım ben hâlime 47. yâd eller aldı beni 48. yâr saçların lüle lüle 49. yıllar ne çabuk geçti o günler arasından ,hangileri hareketli acaba..
ekşi sözlük'ten aldımda..
MİY1988 teşekkür ederim ilgilendiğin için. Hareketli olması veya olmaması mesele değil. Fakat ilk mesajda da dediğim gibi Türk Sanat Müziği aramıyorum. Rock veya Pop tarzı piyasa şarkıları ilgilendiklerim.
quote:
Orijinalden alıntı: Kinslayer
MİY1988 teşekkür ederim ilgilendiğin için. Hareketli olması veya olmaması mesele değil. Fakat ilk mesajda da dediğim gibi Türk Sanat Müziği aramıyorum. Rock veya Pop tarzı piyasa şarkıları ilgilendiklerim.
Arkadaşım pardon. :-) Mesajı atarken uykum vardı tam olarak idrak edememişim.Eğer bulursam,denk gelirsem buraya muhakkak yazarım. Kolay gelsin.
quote:
Orijinalden alıntı: Kinslayer
Ya hu hiç mi bilen yok? Herkes mi batı müziği dinliyor
Ben Hicaz dinliyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme