Şimdi Ara

HİÇBİR OYUN AÇILMIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim sorunum başlıkta da belirttiğim gibi oyunların açılmaması,daha doğrusu bu problemi sadece oyunlarda yaşıyorum
    ASUS R510VX-DM343T model bir gaming notebook'um var
    Cs Go yüklediğimde oyunu açarken ekran sürekli göz kırpıyor ve cs go.exe çalışmayı durdurdu hatası alıyorum
    Assasin's Creed Brotherhood'ta ise giriş ekranındaki Ubisoft simgesi geçtikten sonra tam oyun açılacakken bir anda kapanıp assasins creed.exe çalışmayı durdurdu hatası alıyorum,assasins creed açılırken başlat çubuğundaki gpu göstergesi renkli hal alıyor yani nvidia ekran kartım devreye giriyor ancak daha sonra oyundan atıyor ve bir anda bilgisayar fanı çalışmaya başlıyor.
    Aşağıda da yazdığım gibi yeni indirdiğim Dota2'de de hata almaya başladım
    Dota 2 indirdim,oyunu ilk açtığımda dota2 simgesi geliyor,oyunun menüsü 3 saniyeliğine açılıyor
    Daha sonra oyundan atıyor fakat oyunun kendi imleci var masaüstünde,arkaplanda oyunun müzikleri çalıyor rastgele bazı sekmelere tıkladığımda bunların sesi de geliyor sadece görüntü yok gibi masaüstünü görüyorum
    Görev yöneticisinden oyunu kapattıktan sonra yeniden açmak istediğimde ise Direct3d bulunamadı hatası alıyorum
    Nvidia denetim masasına geldiğimde sol tarafta olması gereken Physc ayarları yok ve 3D ayarlarında dönerek gösterdiği nvidia simgesi de gelmiyor
    Dxdiag'tan bakıyorum intel için aşağıda yazan 3 seçenek de etkinken,Nvidiada direct3d yok olarak gösteriyor
    Ama oyunu açmayı denemeden önce bunların hepsi etkin hiçbir sıkıntı yok Nvidia denetim masasında falan
    Ayrıca oyunlar kapandıktan sonra fan devreye giriyor
    Tüm sürücüleri güncelledim,directX 12 kurulu şu an bilgisayarımda hiçbir oyunu açamıyorum resmen şaka gibi lütfen yardım edin konu güncel

Donanım Özellikleri ise şu şekilde;
    İşlemci:Intel® Core™ i7-6700HQ 2.6 / 3.5 GHz
    RAM Bellek Boyutu:12 GB
    Ekran kartı:Nvidia GeForce GTX 950M 4 GB
    İşletim Sistemi : Windows 10 Home
    Sistem modeli : X550VX
    Bios sürümü : X550VX.302

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batfurberk -- 4 Kasım 2017; 23:57:53 >

• Yazılımsal sorun windows sistem dosyaları hasar gördüğünü düşünüyorum recovery yapın o yeni bir ürün.
  • Hocam ilginiz için teşekkür ederim

Siz önerdikten sonra recovery yapıp nvidia ekran kartı sürücülerini kendi sitesinden güncelledim

İntel ekran kartım içinse güncelleme bulamadı Windows

Buna rağmen Assasin's Creed için problemler devam ediyor,Cs Go indirmedim yeniden

Fakat şöyle bi sıkıntı daha ortaya çıktı

Dota 2 indirdim,oyunu ilk açtığımda dota2 simgesi geliyor,oyunun menüsü 3 saniyeliğine açılıyor fakat monitöre sığmayacak kadar büyük

Daha sonra oyundan atıyor fakat oyunun kendi imleci var masaüstünde,arkaplanda oyunun müzikleri çalıyor rastgele bazı sekmelere tıkladığımda bunların sesi de geliyor sadece görüntü yok gibi masaüstünü görüyorum

Görev yöneticisinden oyunu kapattıktan sonra yeniden açmak istediğimde ise Direct3d bulunamadı hatası alıyorum

Nvidia denetim masasına geldiğimde sol tarafta olması gereken Physc ayarları yok ve 3D ayarlarında dönerek gösterdiği nvidia simgesi de gelmiyor

Dxdiag'tan bakıyorum intel için aşağıda yazan 3 seçenek de etkinken,Nvidiada direct3d yok olarak gösteriyor

Ama oyunu açmayı denemeden önce bunların hepsi etkin hiçbir sıkıntı yok Nvidia denetim masasında falan

Artık çıldırmak üzereyim çok rahat açılması gereken uygulamaları açamıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• recoveryden sonra zaten güncelleme yok diyor senin manuel olarak yada driver pack adlı bir programla taratmanı öneririm yararlı bir uygulama hem sadece ekran akrtı için değil güncel olmayan bütün donanımlar için uygun.
  • ATSIZ 58 kullanıcısına yanıt
    İlgilendiğin için çok teşekkür ederim
    Dediğin gibi Driver Pack Solution ile tarattım birçok driver'ı güncelledi bunlardan bir tanesi Intel ekran kartımdı
    Fakat Dota'yı açarken bu kez de "Failed to lock vertex buffer in CMeshDx9:Lock" hatası aldım ve oyun yukarıda anlattığım gibi kapandıYeniden açmaya çalıştığımda ise yine Direct3D bulunamadı hatası alıyorum ve Nvidia denetim sisteminde yukarıda bahsettiğim Pshyc kısmı ve 3D ayarlarının yapıldığı dönen Nvidia simgeleri yok
  • batfurberk B kullanıcısına yanıt
    Onlara takılma olmasada kartın çalışır.Yüklenmiş gözüküyor mu ?

Buradan yükle
    http://www.nvidia.com/object/physx-9.17.0524-driver.html

Oyunda yaşadığın sanırım driverı olmadığı için microsoft standart driveri kurulu onuda burdan indirin

https://downloadcenter.intel.com/product/80939/Graphics-Drivers

• carso kullanıcısına yanıt
    Hocam physx için verdiğiniz linkteki şeyi yükleyecektim ama zaten physx yüklü zaten setup'ı açınca bu program zaten yüklü diye uyarı verdi
    Diğer linkte de durum şu şekilde kendi ekran kartım için olan driver'ı indiriyorum kurarken unable to execute the specified bilmemne diye hata beriyor ama zaten ben intel ekran kartı denetim masasına baktığımda kurmaya çalıştığım sürücü en güncel sürücü olarak bilgisayarda yüklü
    Birşeyler ters yapılıyor o makinede Win 10 sorunlu ekran kartlarında çok şikayet var tamam ama Aygıt yöneticisinde Görüntü Bağdaşçıları ne var nasıl gözüküyor ?
  • carso kullanıcısına yanıt
    Görüntü bağdaştırıcılarında
    -Intel Hd Graphics 530
    -Nvidia Geforce GTX 950M var ve bir sıkıntı görünmüyor bir hata göstergesi yok
    Oyun içersinde yapmanız gereken ayarlar var sanırım sistemsel bir sorun görünmüyor.Ayrıca kendimde görmediğim için donanımsal bir sorun göremedim
  • Çok teşekkür ederim ne yapsam halledemedim
    Peki oyun kapandıktan sonra direct3d'nin inaktif olması ile ilgili bir tahmininiz var mı ? Oyunların içine de giremediğim için ayarlamayı da yapamıyorum yeniden sağolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batfurberk -- 30 Ekim 2017; 1:7:17 >
  • Arkadaşlar sorunum hala devam ediyor yardımcı olacak birileri var mı acaba ?

Gerçekten 3D ayarları ile ilgili çok büyük sıkıntılar yaşıyorum

Oyuna girmeden önce her şey gayet normal fakat Dota 2'den attıktan sonra 3D aygıtı bulunamıyor hatası alıyorum ve Nvidia denetim masasında da PhyscX ayarlarını göremiyorum,3D önizlemede ise dönen Nvidia simgesini göremiyorum

Gerçekten harcama yaptığım bir bilgisayardı,özellikleri de oldukça iyi olmasına rağmen şu an sadece karşımda duruyor hiçbir oyun için kullanamıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.