Şimdi Ara

Hidrolik olmayan direksiyon ve kullanımı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
19.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • vosvos arkadan itistir... direksiyonu mekanik onden cekislilerden daha agırdır diyebilirim önde motor olmamasına ragmen... bende t2 var inan 2 kişi zor döndürürsün...

keyfi binilecek arabalardır... 7bin liraya alırsın her sene bin lira masraf edersin araba insaflıysa... parası olan için iyidir... parası olmayan için alınmaz...

7bin liraya broadway yada toros almadıktan sonra ocagına incir ağacı diker... ne demek istedigimi anladın umuyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pislik Adam

quote:

Orijinalden alıntı: o.lut03

sıkıntı olmaz benim dayım torosu tek eliyle sürerdi

saygilar abi

• Vosvosun o kadar sert değildi diye hatırlıyorum, şahin, toros ve ladaya göre insaflı bir direksiyon. Lada'yı u döndürmek için çile çeken, şahini yolun ortasına bırakan ben vosvosu daha rahat park ediyordum aynı dönemde (acemilik-ustalık farkı yok yani)
  • Çok ileriye gitmeye gerek bile yok, Grande Punto'nun "City" konumundaki direksiyonundan sonra bile, geri kalanları çöp gibi kalıyor.
  • Hiç zorlanacağını sanmam sonuçda bayanlar bile hidroliksiz arabayı kullanıyor
  • 131 Şahinim var , park ederken ve manevra yaparken cidden kollarınız ağrıyor ama araç hareket ederken sorun yok...Arabanın beni en çok zorlayan eksikliği klima olmaması, bence direksiyondan önce bu konuyu düşün
  • quote:

Orijinalden alıntı: D-Assault

131 Şahinim var , park ederken ve manevra yaparken cidden kollarınız ağrıyor ama araç hareket ederken sorun yok...Arabanın beni en çok zorlayan eksikliği klima olmaması, bence direksiyondan önce bu konuyu düşün

+10000
  • Arkadaşlar konuyu hortlattım sanki biraz bişi sormak istiyorum 1.4 S tipo sahibiyin 96 model mekanik direksiyon var ilk aldığımda sahibi direksiyon kutusu arızalı dedi 2 elle bile çok zor dönüyordu özel fiat servisi direksiyon kutusu değişecek dedi bir başkası sadece rulman ile körükleri değiştirmek faydalı olur direksiyon kutusuna gerek yok dedi yaptırdım durduğu yerde flan mekanik direksiyona göre gayet rahat dönüyordu 2 ay civarı geçti şimdi yine zorlamaya başladı hem giderken sert hem durduğu yerde yolda bile zorluyor beni birde giderken bırakıyorum direksiyonu 10 derecelik açıyla sola kendi dönüyor tutarken bile hissediyorum sola kaçmak istiyor direksiyon düz tutmak için çaba harcıyorum bide kitlenmiyor direksiyon sıkıntı gerçekden direksiyon kutusundamı birz uzun oldu özür dilerim okuyup cevap verenlere sonsuz teşekkür
  • Murat 124-Reno 12 sonrası Doğan,Şahin-Broadway kullanmayan bir nesil, yazık
  • quote:

Orijinalden alıntı: parker48

Murat 124-Reno 12 sonrası Doğan,Şahin-Broadway kullanmayan bir nesil, yazık

hocam ben araba kullanmayı bile hidrolik direksiyonlu arabada öğrendim. ondan öte; hayatımda hiç mekanik direksiyonlu araba kullanmadım hep hidrolik- elektrikli ama çok merak ediyorum mekanik direksiyon kullanmanın keyfini.
  • ozanozsavas kullanıcısına yanıt
    Gerek de yok zaten bir şey kaybetmiş sayılmazsın, eğer keyif yapmak istiyorsan, önerim 60' lı 70'lı yılların V8 Amerikanlarını kullanmak, otomatik +power direksiyon, desteksiz direksiyonun konforu mu olur biride geçen gün broadway li eski nostaljik günlerini yad ediyordu,romantik forumdaşlar da epey metiye düzmüşlerdi. hey Allahım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: parker48

Gerek de yok zaten bir şey kaybetmiş sayılmazsın, eğer keyif yapmak istiyorsan, önerim 60' lı 70'lı yılların V8 Amerikanlarını kullanmak, otomatik +power direksiyon, desteksiz direksiyonun konforu mu olur biride geçen gün broadway li eski nostaljik günlerini yad ediyordu,romantik forumdaşlar da epey metiye düzmüşlerdi. hey Allahım.

Bahsettiğiniz konuyu bilmiyorum ama direksiyonu methettiklerini de sanmıyorum..
    Birkaç istisna dışında nostaljik araçlardan konfor beklemek mantıksız olur zaten..

Bu arada bir arkadaş dayısının tek elle sürdüğünden bahsetmiş.. Ben de halen renaultu tek elle sürmekteyim.. Zor bir şey değil.. Seyir esnasında direksiyon yumuşaklığı hidrolik olanlara yakındır..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• carpediem_ksk kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin direksiyon kutusu arızalı olabilir fakat araç bi tarafa çekiyor sizin önce gidin bir rot balansa sokun aracı rotu bozuk aracın direksiyonuda zor döner şayet kutu arızalıysa 75 lira bişey çok ucuz hallolur
  • teşekkür ederim :) zaten ben sadece sağa tam turlarda sıkıntı çekiyordum rulman değişikliği yapmıştım rulman amartisöre takılıyormuş sorun halledildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carpediem_ksk -- 23 Mayıs 2014; 11:34:24 >
  • Hidrolik olmayan direksiyonlu araçlarda, direksiyon topuzu bir avantaj sağlar mi yoksa daha mi cok zorlar?

Hortlama için kusura bakmayın araç eski :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.