Şimdi Ara

Hifi Müzik ve sinema sistemi tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, 15 gün önce iyi bir 5+1 ses sistemi alma niyetiyle yola çıktım ve 5+1 lerin müzik için olmadığını öğrendim. %70 amacım müzik dinlemek olduğu için Hifi'ın uçsuz bucaksız dünyasında 15 gündür gezinip duruyorum : )
    Dediğim gibi bu konulara biraz yabancıyım (15 günlük tecrübe hariç) benim derdim şu; stereo bir sisteme 2 - 3 ya da 4 kolon ekleyip aynı sistemden sinema da izleyebilir miyim? Bunu yapmam için elimde hem stereo hem de 5+1 bir avr mi olması lazım? Yoksa birtanesi her ikisinin işini de görür mü?

Asıl sorum da şu; bahsettiğim gibi bir sistem (tabi eğer kurulabiliyorsa) 1500 tl gibi bir rakama kurulur mu? Hadi bilemediniz 1750... Bu konuda tavsiyelerinize ve bilgilerinize çok ihtiyacım var. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim...

• Stereo amfi ile ev sinema yani avr lerin calisma prensipleri farklidir.hifi icin muhtemelen stereo bi amfi alicaksiniz oda surround ses vermez.stereo performansi iyi olan avr ler var. Ama butceyi arttirmaniz lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1750'ye toplayacağınız 5+1 bir sistemle müzik keyfi malesef olmaz. Şimdilik bu bütçeyle 2.0 stereo bir sistem kurun, ileride isterseniz 5+1'e çevirebilirsiniz. Bu durumda, eğer stereo amfi alırsanız müzik performansı daha iyi olacaktır ancak ileride 5+1'e çeviremezsiniz. AVR alırsanız ileride 5+1 olarak kullanabilirsiniz ancak müzik performansı tatmin edici olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: headbanger6

Stereo amfi ile ev sinema yani avr lerin calisma prensipleri farklidir.hifi icin muhtemelen stereo bi amfi alicaksiniz oda surround ses vermez.stereo performansi iyi olan avr ler var. Ama butceyi arttirmaniz lazim.

O zaman istediğim sistem ancak 2 anfi ile kurulabilir, o zamanda maliyet bayaa bir yukarı çekilir.
    Peki stereo performansı iyi olan bir AVR'li sistem için ne kadar yukarı çıkması lazım fiyatın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barış26

1750'ye toplayacağınız 5+1 bir sistemle müzik keyfi malesef olmaz. Şimdilik bu bütçeyle 2.0 stereo bir sistem kurun, ileride isterseniz 5+1'e çevirebilirsiniz. Bu durumda, eğer stereo amfi alırsanız müzik performansı daha iyi olacaktır ancak ileride 5+1'e çeviremezsiniz. AVR alırsanız ileride 5+1 olarak kullanabilirsiniz ancak müzik performansı tatmin edici olmaz.

Peki sizin tavsiye edeceğiniz bileşenler neler olabilir bu fiyatlara?
  • En az 5000 lirayi sadece avr icin gozden cikarmalisiniz. Tabi burda ses kaynagida onemli interconnect kablolar hoparlor kablolari bunlarda sesi inanilmaz etkileyen faktorler. Ses kaynagindan kasit iyi bir cd player iyi kayitlar falan. Yani hifi kolu bayagi cetrefilli bi is ve hic bi zamanda sonu gelmez

• Evet, dediğim gibi 15 gündür birşeyler okuyorum hifi hakkında ve dediğiniz gibi her bir parçanın ayrı bir önemi var.

Demekki benim aklımdaki sistem hayal oldu. En iyisi stereo bir sistem ve belki sonra hazır bir 5+1 almak.
    Siz nasıl bir hifi sistem tavsiye edersiniz? Yani direkt marka ve model olarak. Belki ileride geliştirebileceğim birşeyler de olabilir, çünkü bu iş beni saracak gibi duruyor : )
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ev sinema sistemi için tavsiye
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle saracak. Ama dikkat geri donusu ve panzehiri yok bu virusun.elinizde hicmi bisey yok her seyi sifirdanmi alacaksiniz

• Evet, sıfırdan başlıyorum : )
  • Proav tuncay beyde su an satilik pioneer bir ikili var. A6 amfi ve d6 cd calar var. Bu ikilyi sidettle tavsiye ederim. 1900 lira civari bi fiyatla. Hoparlor isini ise bu ikiliyle dinleyip karar vermen daha dogru olur . Gerci butceni gecer ama memnun kalirsin

• hoparlör olmadan bile bu fiyat gerçekten yüksek olur benim için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.