Şimdi Ara

hifiman he-400i vs philips fidelio hrx2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar daha çok House ve Ethnic tarzada müzikler dinliyorum ,Hali hazırda evimde kaynak olarak Bilgisayar ,HRT Music Streamer 2 Litte Dot Mk II ve Sennheiser hd 518 dörtlüsü var kulaklığımı yükseltmek istiyorum fiyatından dolayı Fidelio X2HR ve ikinci el HE 400i arasında kaldım dinlediğim müzik tarzına hangisi daha uygundur yardımcı olur musunuz.

• Bu karşılaştırmaya bu forumda aylarca cevap gelmez normalde :)

X2HR 750TL fiyatıyla Türkiye'de bulabileceğiniz en f/p kulaklıktır. Amazon'dan getirtmeye kalksanız 1500 lirayı gözden çıkarmanız lazım. Amazon'da 1500 lira olan ürünün Türkiye fiyatının normalde 2000-2500 arası olacağını da düşününce 750 liranın ne kadar iyi bir fiyat olduğu daha iyi anlaşılır galiba.

House için X2 çok daha uygun, Ethnic için HE400i daha uygun ama X2 de yakın performans sunar. Özellikle 100-150 saatten sonra iyice memnun eder. Ethnic House için yine X2.

X2 her tür müzik türüne gider, müthiş sahnesi ve enstrüman ayrımıyla dinlemesi keyiflidir, sürmesi kolaydır, oyunlarda ve filmlerde harika performansı var. Metal malzeme kullanılması dolayısıyla ağırlığı 380 gram olmasına rağmen süspansiyonlu yapısı ve memory foam padleri ile saatlerce yormadan dinlenebiliyor.

Kısacası kusur bulunacak bir yanı yok. Özellikle 750 liraya. Hele ki Audio Technica M50X gibi kulaklıkların 1000 liradan fazla fiyatlara satıldığı ortamda kaçırılmayacak bir fırsat bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 21 Mayıs 2018; 15:34:55 >

• Verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim ,açıkçası gönlüm planar bir kulaklık kullanmak almaktan yanaydı hep , dinlediğim tarz kafamı kurcalıyordu vermiş olduğunuz bilgiler doğrultusunda X2HR Mantıklı seçenek gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemreis -- 22 Mayıs 2018; 19:32:14 >
  • X2’de karar vermenize sevindim. Bende geçmişte sitemde büyük bir keyifle incelemiştim. Hala o keyif sürüyordur.

Planar kullanma isteğinize dair birşey diyeyim: Planar kulaklıklar iyi çalmak için ciddi amfi gücüne ihtiyaç duyar. Bende Hifiman 400s var ve 4000mW güce kadar alabiliyor. O rakam portatif ekipmanların asla ulaşamayacağı bir rakam ve sabit bir amfi şart. Her amfi de değil, bende Schiit Valhalla 2 vardı. Ancak onla süperdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merakımı mazur görün amfi olarak little dot mk2

dac olarakta bu var hrt music streamer 2 hd

Bu ekipman yeterli olmaz yani he 400i için

• Little dot için

Power Output:

300mW into 300 ohms

200mW into 120 ohms

100mW into 32 ohms

Diyor. Bu durumu düşünürsek evet telefondan duymuşçasına bir ses olmayacak. Ama 4000mW alabilecek kulaklığa 100mW vereceksiniz. (Kaynak da belli değil)..ne yapıyor olduğunuzu siz düşünün :)

Bu mantıkla X2 iyi güzel. Dinamik sürücülüler potansiyellerini rahat gösterir.

• Cevaplarınız için çok teşekkürler Cevahir Teknosada kalnan son ürünü koşarak aldım bu gün şu an ilk dinlemelerimi yapıyorum hd 518 den sonra efsane :) planar hayali de bir başka bahara.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • alemreis A kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun

İstanbuldaysanız buyrun yerime, planar ve çeşitli kulaklıklarla amfilerin ve hifi’nin evine.

• İstanbuldayım evet işyerim şişlide bir gün nasip olursa gelmek isterim tabi hayırlı günler dilerim.
  • Tamamdır. Beşiktaş Nispetiyeden selamlar (metro durağı çok yakın. Şişliden rahat gelinir buraya)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.