Merhaba arkadaşlar. Bir Full HD monitör (HDMI çıkışlı) almak istiyorum fakat benim bilgisayarım biraz eski. Bilgisayarımda Asus M2NPV- MX anakart ve onboard olarak geForce 6150 ekran kartım var(HDMI çıkışı yok). Bilgisayarın kasasında lcd monitör bağlamak için giriş var ve ekran çözünürlük ayarlarına girdiğimde Full HD çözünürlüğü olan 1920 x 1080 çözünürlüğünü ekleyebiliyorum. Ayrıca zaten ayarlarda üstte "HD TV kullanıyorsanız yüksek çözünürlük (HD) formatını seçebilirsiniz" yazıyor. Dün Sony' e gittiğimde "HDMI bağlantısı olmadan düzgün şekilde HD izleyemezsiniz" dedi. Renkler o kadar canlı olmaz dedi. Anakartın kutusunda ekran kartı için HD ibaresi geçmiyor. Size sorum ise Full HD bir monitör almamın bir anlamı yok mu? Nasıl bir sonuç elde ederim? Şimdiden teşekkür ederim.
full hd mönitör almak la iş bitmiyor onboard ekran kartıylada o mönitörden verim namına bir şey alamazsınız
hdmi monitörü vga dönüştürücüsü ile bağlarsınız fakat hdmi farkının bir anlamı kalmaz.
sapphire 5770 (hdmi çıkışı var) kullanıyorum ben ilk çıktığında almıştım şimdi 250 lira, hatta daha ucuz sanırım.
1)Ben oyun oynamayı pek düşünmüyorum bu bilgisayarla sadece HD film izlemek ilerde de HD video alıcısına bağlamak için alıyorum monitörü. 1 seneye zaten değiştireceğim bilgisayarın kasasını. Renklerin canlılığını ekran kartının hangi özelliği sağlıyor ki? Neye göre daha net görüntü alırım bir film izlerken? 2)Dönüştürücüye gerek var mı zaten DVI çıkışım var ekran kartında. İlla HDMI dan mı bağlamak zorundayım HD izlemek için?
DVI çıkış varsa zaten sorun yok. VGA ile de HD izlersiniz ancak görüntü kalitesinde düşüş olabilir, sonuçta analog sinyal.
Ekran kartınız ile film izlemede de sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
@gokhanmhz
fato65 güzel açıklamış, kısacası monitörde dvi yoksa hdmi>dvi kablo ile bağlayacaksınız.
benim vga monitör aldığım kişi (ki kendisine çok güvenirim) hdmi ile vganın fazla farkı olmadığını söyledi ama arkadaşımın grafiker babası çok fark var dedi.
fark konusunu iyice araştırın derim.vganın 2 katı fiyat çekiyorlar hdmilara