Arkadaşlar merhaba.Bilgisayarımda harici bir ses kartı kullanıyorum fakat pc kendi kendine high definition sound driver ı yüklüyor ve hiç bir şekilde kaldıramıyorum.Çeşitli driver silme programlarıyla ve aygıt yöneticisinden silmeyi denedim fakat olmuyor , silince yeni donanım bulundu diyerek kendi tekrar yüklüyor.Hatta bios tan da onboard ses kartını disable yaptım ama nafile.Önerisi olan varmı ? Windows 7 64 bit kullanıyorum bu arada.
Kaldırmak yerine aygıt yöneticisinde sağ tıklayın ses,video ve oyun denetleyicilerinin altındaki high definition'a sağ tıklayın ve devre dışı bırakı seçin..
ekleme: bilgisayarı kapatıp açtığınızda aktif olmaz..
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Öyle yapınca problem düzelmiyor , devre dışı kalıyor ama mouse oynatırken falan ses te hep takılmalar oluyor bir türlü çözüm bulamadım
Devre dışı bıraktıktan sonra bilgisayarı yeniden açıp kapattınız mı?
Fare hareketlerindeki ses harici ses kartınızı çıkarınca düzeliyor mu?.
Yeniden başlattım evet.Guitar rig 5 kullanırken başıma geliyor bu sorun , fakat latency i yükseltimmi oldukça azalıyor hatta kayboluyor ama eskiden böyle bir şey olmuyodu
quote:
Orijinalden alıntı: emre_dante
Yeniden başlattım evet.Guitar rig 5 kullanırken başıma geliyor bu sorun , fakat latency i yükseltimmi oldukça azalıyor hatta kayboluyor ama eskiden böyle bir şey olmuyodu
Harici ses kartınızın sürücüsünü yendien yükelmenizi öneririm.
BIOSda da high definitions'u kapatma bölümü olması gerekir. Direk oradan kapatıp sorunun devam edip etmediği kontrol ediniz..
onuda denemiştim faydası olmamıştı , azalia codec diye geçiyo onu disable yaptım düzelmedi
quote:
Orijinalden alıntı: emre_dante
onuda denemiştim faydası olmamıştı , azalia codec diye geçiyo onu disable yaptım düzelmedi
Onu kapattıktan sonrada mı high definition sürücüsünü yükleme çalıştı(kaldırsanız bile) Bıostan kapandığı zaman böyle bir oluşması mümkün değil çünkü biostan kapatılan bir donanım aygıt yöneticisinde görünmez..
Evet her türlü denedim ve bende anlayamadım acaba başka bir donanımmı diye , anakartımda gigabyte Ga-p35c ds3r
aygıt yöneticisinden driver ları kaldırıp bios tan azalia codec i disable yaptım fakat pc yi açınca tekrar yeni donanım bulundu diyip high definition audio aygıtı yükledi
Arkadaşlar sorun hala devam ediyor , takılmadan müzik bile dinleyemiyorum
o zaman sana uygun driveri indir sonra aşağıdaki yöntem ile yükle.
Bu şekilde de olmuyor hocam aynı sorun devam ediyor.Şimdi benim ses kartının markası Edirol UA-25EX ama artık üretilmiyor , bunun yerine cakewalk UA25-EX diye üretiliyor tipi falan herşeyi aynı ama driver da cakewalka göre çıkarıyolar , acaba driver benimkine uymuyor mu diye düşünüyorum ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme