Şimdi Ara

Realtek hd audio driver sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kolay gelsin arkadaşlar. msi katana gf66 11-uc laptopta realtek sorun çıkartıp duruyor.

Öncelikle herşeyi denedim.

windows 10 güncelleştirmeler yapıldı

direk msi sitesinden driverleri indirip kurdum.

olmadı driver booster la denedim. olmadı drivermax ile denedim olmadı driverfix ile denedim olmadı drivereasy ile denedim.

yine olmadı realtekin eski versiyon driverlerini indirdim denedim.

yine olmadı format attım .

hiç bi şekilde olmuyor . görsellerde göreceğiniz üzere realtek hd audio driveri aygıt yöneticisinde diğer aygıtlara atıyor ve üzerinde ünlem var.

denetim masası aygıtlat ve yazıcılarda laptopun üzerinde ünlem var. sorun gider diyorum 2.görseldeki hatayı veriyor bilgisayarı yeniden başlat diyor. başlatıyorum tekrar sorun gider diyorum aynı şey oluyor.

bu problemi 1 aydır yaşıyorum.bütün kaynaklara baktım herşeyi denedim olmuyor.

hadi geçtim hd audio driveri normal hd olmayan driver yüklü. ama hd olan düzgün yüklenmediği için hdmi den ses alamıyorum. monitörde hoparlör yok ama kulaklık için 3.5mm jakıda kullanamıyorum sadece laptopun jakına takınca kulaklık olarak tanıyor. kayıttan yürütme aygıtlarında hdmi dijital output çıkmıyor. devredışıda değil hiç yok. yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Realtek HD Audio Sürücü Sorunları

Realtek HD Audio sürücü sorunları, çeşitli ses sorunlarına neden olarak kullanıcılar için ciddi bir hayal kırıklığı olabilir. Sürücüyle ilgili bu sorunlar, ses çıkışının bozulmasından ses yokluğuna kadar değişebilir.

Realtek HD Audio sürücü sorunlarının en yaygın nedenleri şunlardır:

• Eski veya Bozuk Sürücüler: Güncel olmayan veya bozuk sürücüler, ses sorunlarına yol açabilir.
    • Uyumsuz Donanım: Ses kartınız Realtek HD Audio sürücüsüyle uyumlu olmayabilir.
    • Yazılım Çatışmaları: Diğer yazılımlar Realtek HD Audio sürücüsüyle çakışarak sorunlara neden olabilir.
    • Yanlış Yapılandırma: Ses ayarları yanlış yapılandırılmışsa ses sorunları ortaya çıkabilir.

Realtek HD Audio sürücü sorunlarını gidermek için şu adımları deneyebilirsin:

• Sürücüleri Güncelle: Bilgisayarınızın üreticisinin web sitesinden en son Realtek HD Audio sürücülerini indir ve yükle.
    • Donanım Uyumluluğunu Kontrol Et: Ses kartınızın Realtek HD Audio sürücüsüyle uyumlu olduğundan emin ol.
    • ** Yazılım Çatışmalarını Gider:** Realtek HD Audio sürücüsüyle çakışabilecek diğer yazılımları kaldır veya devre dışı bırak.
    • Ses Ayarlarını Yapılandır: Ses çıkış cihazının doğru seçildiğinden ve ses seviyelerinin uygun şekilde ayarlandığından emin ol.

Bu adımları uyguladıktan sonra sorun devam ediyorsa, daha fazla yardım için Realtek teknik desteğine başvurman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aygıt yöneticisine bakılırsa sorun Intel sürücüleriyle ilgili görünüyor. Aşağıdaki linkten Intel DSA'yı indirip sisteminizi taratın, o size en güncel sürücüleri bulacak. O sürücüleri indirip kurun muhtemelen sorununuz çözülecektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    realtek driver sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.