Şimdi Ara

Realtek driver sürüm sorunu (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Kullandığım laptop monster a5 v11.1 kendi sitesinden ses sürücüsünü indiriyorum sürümü 8004, ama bu en iyisi olan mıdır bilemiyorum, yani en son sürüme geçmek istedim sitenizde ki en son güncel sürümü indirdim yükledim fakat bir hata veriyor.

Bu Sürücü Paketinde Hiçbir Sürücü Desteklenmedi
    Realtek HD Audio sürücüsü kurulumu yapılamadı.

Gezginlerden indiriyorum bu sefer kuruyor fakat 8627 kurması gerekirken pc açıldığında, baktığımda 8279 olarak gözüküyor, ses kartım 8279 üstünü kabul etmiyor mu demek oluyor? Realteki tamamen kaldırıyorum otomatik olarak 8279 kuruyor fakat bu seferde sağ alttaki realtek simgesi kayboluyor. Bende direk 8279 sürücüsünü indirip kurmaya çalıştım fakat onunda setupunu bulamadım indirdiklerimin içinde setup yok direk uygulama var böyle olunca da yükleme yapamadığım için sağ altta yine realtek simgesi göremiyorum.

Eğer laptopum'un son ses sürücüsünü kurması gerekiyorsa bunu nasıl yapabilirim? Yukardaki hataları nasıl çözebilirim?

Şuan kurulu olan 8004 yani kendini otomatik olarak 8279 a güncellemiyor ama 8279 üstü bir driver kurduğumda otomatik olarak 8279 a çeviriyor.

Aldığım hata tam olarak bu

Realtek driver sürüm sorunu (Çözüldü)

Çözüldü Edit
    Başka bir forumda ki arkadaş sayesinde donanım kimliğime en uygun olanı güncelledim alıntıyı atıyorum

Ses sürücünüzün donanım kimliğini internette aratın bu site ile olana tıklayın en üstteki driveri indirip aşağıdaki adımları gerçekleştirin

Buradan driver indir. Çalıştır. Next de. Karşına seçenek gelecek orada Extract Only seç. Orada ki bağlantıyı kopyala sonra Extract de dosyaları çıkarack.

Aygıt yöneticisinde ses driverına sağ tıkla sürücü yazılımını güncelleştir de Sürücü için bilgisayarımı tara seçeneğini seç

Orada bu konumda sürücü yazılımı ara kısmına ilk başta kopyaladığın kısmı yapıştır ve ileri de sürücün güncellenecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyviq -- 2 Haziran 2020; 1:37:25 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Realtek Sürücü Sürüm Sorunu: "Bu Sürücü Paketinde Hiçbir Sürücü Desteklenmedi" Hatası ve Çözümü

Realtek ses sürücülerini kurarken "Bu sürücü paketinde hiçbir sürücü desteklenmedi" hatasıyla karşılaşabilirsin. Bu sorun, genellikle Realtek Lightweight Filter sürücüsünün hatalı bir şekilde kurulmasından kaynaklanır.

Bu sorunu çözmek için şu adımları izleyebilirsin:

1. Realtek Lightweight Filter'ı Kaldır: Denetim Masası'ndan Program Ekle veya Kaldır'a git ve Realtek Lightweight Filter'ı kaldır.
    2. Realtek HD Audio Sürücüsünü Manuel Olarak Yükle: Realtek'in web sitesinden Realtek HD Audio sürücüsünü indir. İndirdikten sonra, sürücüyü manuel olarak yüklemek için Aygıt Yöneticisi'ni kullan.
    3. Bilgisayarını Yeniden Başlat: Sürücüleri yükledikten sonra bilgisayarını yeniden başlat.

Bu adımları izleyerek genellikle Realtek sürücü sürüm sorununu çözebilirsin. Sorun devam ederse, Realtek destek ekibiyle iletişime geçmen gerekebilir.

Ek İpuçları:

• Kullandığın Windows sürümüne uygun Realtek sürücüsünü indirdiğinden emin ol.
    • Sürücüyü yönetici olarak çalıştırmayı dene.
    • Windows Update'i çalıştır ve işletim sisteminin güncel olduğundan emin ol.
    • Sürücüleri uyumluluk modunda yüklemeyi dene.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • notebook markasının sitesinde hangisi varsa en son ve uygun sürücü odur.
    onu kullanın.
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    Belirttiğim gibi 8004 var fakat 2017 de yüklenmiş yani laptopun ilk yapıldığı dönemlerde, adamlar herhangi bir güncelleme getirmemişler hiçbir laptop drivarlarınada güncelleme getirdiklerini düşünmüyorum.

Çoğu kişi realtekin son sürümünü indiriyor, %90 da zaten driver cd si flashı olmadığını varsayalım direk google yazıp indiriyorlar, ben neden son sürüme güncelleştirirken hata alıyorum. Bios, anakart, ses kartımla ile ilgili bir durum mudur. Yani yüksek driver sürümlerini desteklemiyor mudur, eğer böyleyse sorun yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyviq -- 2 Haziran 2020; 0:5:59 >
  • notebook driverlerinde çip üreticisinin( realtek) yayınladığı direverin üzerine üreticiler özelleştirme test vs yaparak yayınlarlar.

bilgisayrlarına en uygun driveri üretirler.
    ses kart güncel olsa ne olacak takılma bence o kadar.
  • Buradan indirmeyi deneyiniz.
    www.realtek.com
    PC Audio Codecs > High Definition Audio Codecs Software - REALTEK
    https://www.realtek.com/en/component/zoo/category/pc-audio-codecs-high-definition-audio-codecs-software
    Mikrofonum bazen çalışmıyor, hiçbir sorunu yok, belki bu sürücüden dolayıdır diye yapıyordur, ondan dolayı takıldım biraz
  • muski kullanıcısına yanıt
    Burdan da denedim kuruyorum hata vermiyor ama pc resetlenince sürüme bakıyorum ve 8279 olarak gösteriyor bunun üstüne çıkamıyor yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lyviq

Mikrofonum bazen çalışmıyor, hiçbir sorunu yok, belki bu sürücüden dolayıdır diye yapıyordur, ondan dolayı takıldım biraz
    mikrofon çalışmadığı zaman aygıt yöneticisini ve denetim masasındaki ses ayarlarını kontrol edin yada ekran görüntüsü paylaşın bakalım.
  • Görseldeki hatayı nette aratıyorum kodu vs. heralde dünyada tek yaşayan benim, hiçbir sayfada rastlamadım
    O ayarlarda falan bir sorun yok ben bakıyorum, şuan önemli olan 1. si resimdeki hata neden olur, 2. si neden yüksek bir realtek sürümü kurduğumda windows otomatik olarak onu reddedip kendi sürücüsünü yani daha düşüğünü kurar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyviq -- 2 Haziran 2020; 0:14:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lyviq

O ayarlarda falan bir sorun yok ben bakıyorum, şuan önemli olan 1. si resimdeki hata neden olur, 2. si neden yüksek bir realtek sürümü kurduğumda windows otomatik olarak onu reddedip kendi sürücüsünü yani daha düşüğünü kurar.
    cevap 1 olayı sadece sürüm olarak görme kurmaya çalıştığın sürücünün içinde senin ses kartına uygun sürücü yok.
    realtekse hepsi çalışır mantığı olarak bakma donanım kimliği diye bişey var.

cevap 2 windows senin kurmaya çalıştığın sürücünün içinde ses kartına ait bir yazılım arar bulamadığı zaman kendi updatesindeki sürücüyü kurar. sürücülerde WHQL diye bişeyde var ama bunu anlatamayacağım şimdi.
    Tamam anladım, peki ben şöyle donanım kimliğini atıyım size. Şimdi benim ses kartımın en uygun yani en son uyumlu olan realtek driverı hangisiymiş bulabilir miyiz?

HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0269&SUBSYS_1558850B&REV_1002
    HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0269&SUBSYS_1558850B
  • Çözüldü. Editledim en üste bakabilirsiniz
  • hocam merhabalar, halen aktif misiniz?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.