Şimdi Ara

VIA HD Audio nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, benim ses açmak için tıkladığım yerde VIA HD Audio yazıyor yani bazı videolarda gördüm çoğu kişide Realtek yazıyor.(Sistemime profilimdeki tercihlerden erişebilirsiniz.) Ha birde unutmadan kayıt aygıtlarına tıkladığımda böyle bir hata veriyor, yani uyarı gibi bende hayır diyip geçiyorum.

1-Hangisi daha iyi?
    2-Neden bana HD Audio Kuruldu,(Driver Scanner 2015 ve Windows Update güncellemeleri yaptı)
    3-Kayıt aygıtlarına tıkladığımda çıkan bu yazı ne anlama geliyor?

VIA HD Audio nedir?

• up
  • GIGABYTE'ın sitesinden indirmiştim bu yazılımı. Gayet işlevsel bir yazılım. Hangi özelliğinden rahatsız oldunuz ki?

VIA HD Audio nedir?
  • Rahatsız olmadım, sadece ''Kayıt Aygıtları''na tıklayınca böyle bir uyarı veriyor nedenki?
  • Ha birde ön panelden ses gelmiyor bu programlarla ayarlıyabiliyormuz?
  • up
  • Aynı sorun bende de vardı. Hani ön panel ses bağlantısı için iki adet kablo var, biri hd audio diğeri de ac97. Eski anakartımda ac 97yi anakarttaki ön panel ses portuna takıp ses alabiliyordum. Fakat yeni aldığım msi 970 gaming anakartta ac 97 ses vermedi. Ben de hd audio olan soketi porta takınca sorun düzeldi. Via audio meselesi anladığım kadarıyla yeni nesil anakartlarda usb3.0 ile gelen bir sürücü..? Bunu kurmazsan usb3.0 girişleri çalışmıyor. Tam olarak emin değilim ama galiba yazdığım gibi.? Eğer yanlışsa da birileri mutlaka doğrusunu yazar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sigma-Digital-HD Pcı Kullananlar
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dostum portlara bakmadım ben bilgisayarı toplama aldım, USB portları önde de arkada da çalışıyor, ama öndeki mikrofon kulaklık girişi çalışmıyor mesela ama arkaya takıyorum mikrofonu hiç kablo falan ellemek istemedim 1-2 kere PC'nin bozulmuşluğu var format falan filan korkuyorum
  • Anakart üzerinde ön panel usb ve ses portları farklıdır. Usbler bende de çalılıyordu. Ama ses çalışmıyordu. Dediğim şekilde hallettim. Sen pcyi kapat fişleri çıkar. Kasayı aç. Ön panel ses bağlantısını kontrol et. Genelde tek kablo ucunda iki soket var. Birinde ac97 diğerinde hd audio yazar. Yani bende öyle. Bi bak istersen

• Anakartım sistemim bölümünde var dostum, bir bana resimli bir biçimde atsana nerde benim bu girişler ve kablolar nerede olur tam olarak? Neye benzer?
  • quote:

Orijinalden alıntı: niggays

Anakartım sistemim bölümünde var dostum, bir bana resimli bir biçimde atsana nerde benim bu girişler ve kablolar nerede olur tam olarak? Neye benzer?

Hocam resim ekleme hata veriyor. Ama şöyle tarif edeyim bendekini ;

Şimdi ön panelden iki kablo gelir. Birinin ucundaki sokette usb yazar. Diğerinin ucundaki soket ikiye ayrılır. Birinde ac97 diğerinde hd audio yazar. Yaklaşık 1cm/yarımcm ebadında. Takıldığı portda bir iğne/pin eksiktir. Ona takılan ses soketinde ise bir pinin gireceği delik kapalıdır. Takarken dikkat et soketteki boşluk, eksik olan pin'e denk gelsin. Keşke resim eklesem ama dh mobil çok hata veriyor bu hususta.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.