Şimdi Ara

High Eloda neden Akali banlanıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: %100

quote:

Orijinalden alıntı: katafaz

quote:

Orijinalden alıntı: DabayDabay

quote:

Orijinalden alıntı: zaknafeinss

quote:

Orijinalden alıntı: gold5555

quote:

Orijinalden alıntı: RealRocknRolla

Yeni mi fark ettiler bu kadar güçlü oldugunu anlamak zor gerçekten lol oynayanları :)
    Birde daha çok midde mi yoksa top lanede mi tercih ediyorlar.Her oyun banlandıgı için göremedim :DDD
    Broken assasin ne anlama geliyor?

Broken'in loldeki anlamı oynandığında ne olursa olsun durdurulamaz herolara denir.

Nidalee rework yediğinde denmişti.Çünkü toplanede tank kasıyordun hasarı fazlaydı tek frozen gounlet ile tons of damage çıkarıyordu.

Akaliye denmesinin sebebi top lane oynandığı zaman toplanede jungle gang gelmediği zaman 6 lvlde akaliye karşı koyabilecek bir hero yok ve sürekli hasar verebilen bir assassin olması normalde assassinler rengar hariç sürekli hasar verebilen bir yapıda değiller ama rengar gerekli cc ile durdurabilir ama akaliyi durdurmak kolay değil.Riven alır tekler diyenler içinse high elo akali exhaust girer ilk itemi zhonya çıkar ve riveni alt eder.Skillsetinin hasarı çok iyi earlyde işi bitirilmeli.

broken kasarsa durdurulmaz kasamazsa toplayamaz degilmi ya

Broken kırılgan kaçma skilli olmayan teq yiyen herolara denir

Broken demek kastığı zaman durdurulamayan , kasamazsa da oyunu pok edene denir . Bir zamanlar ki Rengar mesela aşırı brokendı . Snowball'ı güçlü olduğu için kastığı anda ya tekliyordu ya da kasamadığı anda 5 kişinin arasında kalıp 40 dk'lık oyunu rezil ediyordu . Kırılgan , tek yiyen şampiyonlara squishy denir .

Konuya gelecek olursak akali nerf yiyene kadar banlanmaya devam eder . Durdurulamaz bir focus'u var + aşırı iyi bir pasifi var . Eşit miktarda kasmış olsa bile ne karşı da ki adc'ye şans tanıyor ne apc'ye . Exhuast bıraksan üstüne zhonya basar süresi dolunca adc'ni keser .

broken terimi itemlerde de kullanılıyor, skillerde de. o zaman söyle bakalım kasınca durdurulamayan kasamayınca oyunu pok eden itemler hangileri?

item , spell , skill için de aynı şekilde şampiyon için de kullanıldığı zaman '' imbalanced '' anlamında kullanılıyor . Imbalanced dengesiz demek oluyor . Lol deki bir şampiyonun dengesiz olması da bizim sürekli op yani aşırı güçlü dememizden biraz daha farklı olarak , dengesiz işte ya taşır ya batırır anlamına geliyor . Bu benim türkçe ye çevirdiğim zaman anladığım anlam oluyor ama başka bir anlam olarak da istesen de düzeltemezsin anlamı da çıkarılabilir . Mesela kassadin ne kadar nerf yese de hala '' dengesiz '' . Skil seti yüzünden '' dengesiz '' anlamı da çıkabilir .

Bu arada akali neden banlanıyor görmek isteyen Bjerg'in stream izlesin , karşı da shiphtur akali oynuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kataffaz -- 5 Ocak 2015; 2:39:12 >

• eskiden vision ward ve cc focus ile rahatlıkla durdurulabilirken, şuanda maalesef aşırı gücünden dolayı bu counter yöntemleri bile durduramıyor artık.
    ve tabi aşırı snowball oluşu ve counter'ı olan şampiyonların şuan ki metada hiç bir işe yaramamasından dolayı çok büyük bir güç haline geldi.
  • akali aynı akali, karşısındaki insanı çaresizlik içinde bıraktığından kimse sevmiyor :)

sorunun cevabı voyboy olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Broken demek squishy yani focus yapildiginda rahat eriyebilen sampiyon diye biliyorum yasuo gibi

• 3 kere atliyo bana

Sevmem banliyorum :p

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • akalininde çaresi bana göre soroko adc ne atladığı zaman adcnin altına e yi at w'u adcye yetmedi ulti yetmedi heal bas adc zaten keser onu susturunca zhonyada basamıodu demi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salbenisall -- 5 Ocak 2015; 8:56:21 >
  • 2 itemle 4 item varmış gibi hasar veriyor. Ultisi 16 levelde broken

• Çünkü çok basit ve çok etkili.
  • Kata isem ezerim
  • 25 skor alan adcyi 7 8 skor alan akali 200 canla kestigi icin.bu da yetmezmis gibi yaninda minyon varsa 1 2 snde full hp oluyor :D

• adama saldırarak canını dolduruyor. adam flash atsa bile üstüne yapışıyorsun kaçışı çok zor. w karşıya slow sana ms veriyor. q mark patlamadan diğer markı atabiliyorsun. feedlendiği takdirde durdurulması imkansıza yakın snowballın kralı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaknafeinss

quote:

quote:

Yeni mi fark ettiler bu kadar güçlü oldugunu anlamak zor gerçekten lol oynayanları :)
    Birde daha çok midde mi yoksa top lanede mi tercih ediyorlar.Her oyun banlandıgı için göremedim :DDD

Broken'in loldeki anlamı oynandığında ne olursa olsun durdurulamaz herolara denir.

Nidalee rework yediğinde denmişti.Çünkü toplanede tank kasıyordun hasarı fazlaydı tek frozen gounlet ile tons of damage çıkarıyordu.

Akaliye denmesinin sebebi top lane oynandığı zaman toplanede jungle gang gelmediği zaman 6 lvlde akaliye karşı koyabilecek bir hero yok ve sürekli hasar verebilen bir assassin olması normalde assassinler rengar hariç sürekli hasar verebilen bir yapıda değiller ama rengar gerekli cc ile durdurabilir ama akaliyi durdurmak kolay değil.Riven alır tekler diyenler içinse high elo akali exhaust girer ilk itemi zhonya çıkar ve riveni alt eder.Skillsetinin hasarı çok iyi earlyde işi bitirilmeli.

broken kasarsa durdurulmaz kasamazsa toplayamaz degilmi ya

bu kadar kasmayın ya resmen anlam uydurmuşsunuz.
    broken ingilizcede "kırık,bozuk" anlamına gelir kinayeli bir şekilde kullanılır.
    yani olması gerekenden fazla iyi,güçlü anlamında kullanılıyor. başka yabancı oyunlardada kullanılıyor faker broken de denir mesela.
    buglu demek gibi yani. esprili bir terim kısaca
    nereden uyduruyorsunuz böyle anlamları anlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper3333 -- 5 Ocak 2015; 17:09:15 >

• quote:

quote:

Garen !

• çok abarttınız late gamede adc rahat 600 vurur düz vuruşlarıyla bunlar gelmiş 200 canla alır diyorlar . güldürmeyin beni. İyi bir support varsa adc zaten güle güle keser .
  • azir cass gibi hayvani op lar varken akali tartışmak mantıksız 10k önde olduğumuz oyunda baron+ iksirlerle oyunu bıtırmeye gittik adam tek başına combosuyla bıze tek attı aldılar oyunu maç sonunda istatistiklere baktım biz 35 k damage lere ulaşmışken adamın 70k şampiyonlara hasarı vardı cass çok çok ağır op akalinin bir sürü ct si var bir pembe toteme armut gibi açıktasın bütün cc ler sana focus sılver bronzda hıle gıbı hero ama üstünde emin ol iş yapmıyor
  • Kata ban oranı %400

• kadeh ve mana regen nerginden dolayı bide drake bıffun ad ve ap vermesi

• Thresh-pantheon-lee sin şampiyonları ne güne duruyor ?
  • Bundan 6 önce sorsan herkes akali low elo herosu diye konuşurdu şimdi banlıyorlar Akali karşıdayken oynaması çok zor değil ama takımca oynamak lazım, soloqda bu nedenle fazla iş yapıyor. Takımlarda rakip çok uygun olmadıkça akali picklemiyorlar zaten.
  • Bu kadar muhabbetin üzerine Akali alıp hemen feedliyorum bakalım low eloda nasıl oluyormusş :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.