Şimdi Ara

HIGH POWER 500W POWERSUPPLY HP-500-A12S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HIGH POWER 500W POWERSUPPLY HP-500-A12S güç kaynağını vatandan aldım, fakat daha paketi açmadım. Nedenine gelince, alırken çok dikkat etmemiştim, eve gelince paketi incelediğimde üzerinde 80+ gibi bir ibare göremedim. Kafam karıştı.

Paketin üzerinde yazan :" performance power 500W"
    Faturada plus+ power yazıyor.
    Alışveriş sitelerinde highpower 500w olanların özelliklerinde verimlilik %80+ olarak belirtilmekte.
    http://www.sirtec.com/?id=ppower500 sitesinde üstte "Super high efficiency (>80%) " alt kısımda ise "Efficiency: Up to 75%" demiş.

Şimdi bu ürünün verimliliği nedir, anlayan varsa bana bir izah edebilirmi.

• +80 veremliliğe sahip performanslı ve çok sessiz bir psu dur tavisyem şuan kutuyu rahat kafayla açmanızdır
  • Sitesinde niye Efficiency: Up to 75% demiş onu anlamadım. Aynı sayfada iki farklı değer mevcut.
  • High Power Rock Solid 1000W: % 83.3
    Akasa PowerMax 1000W: % 82.47
    Pc Power&Cooling 750W Quad: % 82.05
    Silverstone Strider ST85F 850W: % 81.22
    BeQuiet! DarkPower Pro 750W : % 77.48
    Thermaltake ToughPower 1200W: % 76.92

Bunu bi yerde gördüm bu listedeki tüm psu lar kendini kanıtlamış kaliteli firmaların ürettiği psu lar bence ufak rakamları bu kadar büyütmeyin
  • 80+ sertifikası yok. Üretici sitesinde yukarıda >%80 aşağıda maksimum %75 verimlilik demiş. Bizim satış sitelerinde 80+ dan bahsedilmiş.

80+ sertifikalı olmasını istiyorsanız satın alırken 80+ logosu na dikkat etmelisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 16 Mart 2009; 11:14:49 >
  • O zaman 80+ diye yalan söylüyorlar tüketiciyi yanlış yönlendiriyorlar.
    Ben de kutunun üzerinde 80+ ibaresi görmeyince acaba farklı bir model mi aldım diye düşünmüştüm, meğer adamlar reklam olsun diye satarken 80+ yazmışlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakbul30

O zaman 80+ diye yalan söylüyorlar tüketiciyi yanlış yönlendiriyorlar.
    Ben de kutunun üzerinde 80+ ibaresi görmeyince acaba farklı bir model mi aldım diye düşünmüştüm, meğer adamlar reklam olsun diye satarken 80+ yazmışlar.

Evet alırken dikkat edin mutlaka üzerinde 80+ ibaresi olsun yoksa ürün 80+ değildir. Ama şu da var o aldığınız psu'da kaliteli bir psu yani sizi yarı yolda bırakmaz sadece 80+ ibaresi yok diye. Kutuyu açmadıysanız gidip 80+ olan bir psu alın açtıysanızda güle güle kullanın. Tüketiciyi yanlış yönlendirmeleri çok kötü ama maalesef Türkiye'de çok oluyor böyle olaylar. Gerçi yeni yasalar tüketicinin yanında kutusunu açmış olsanız dahi memnun kalmadım deyip paranızı geri isteyebilirsiniz.

• Yüksek verimlilik
    Faturanıza yansıya elektrik harcamasının ne kadarını gerçekten kullanıyorsunuz? %50-60 verimliliğe sahip bir güç kaynağı 200W için 300-400W harcarken %80+ verimliliğe sahip bir High Power güç kaynağı sadece 250W harcıyor. High Power sayesinde sürekli yanan 2 ampül masrafından tasarruf edin.

Bu ürün üstteki şekilde pazarlanıyor. Hala verimliliğinin 80 altında olabileceğine inanamıyorum.
    Bu kadar açık yalan söylenebilir mi?
  • glacialpower in 550w olanını alın bence
    hem 80 plus
  • Cevaplar için teşekkürler. Yerim magazaya uzak olduğundan kullanmaya karar verdim ama tüketici haklarına da ben bu firmayı şikayet edeceğim.
  • Test yaptıklarında %80 verimlilk çıkarsa firma sizden şikayetci olabilir
  • Kendi sitesinde zaten typical %75 efficiency diye belirtilmiş, Türkiye'de 80+ gibi pazarlanıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.