Şimdi Ara

High Power PSU İçindeki Plastik ?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar . Dün bilgisayarıma yeni fan takmak için bilgisayar kasamı açtığımda elim yanlışlıkla PSU'ya deydi . Ne kadar sıcak olduğunu hissedince inanamadım resmen el değmiyordu , acaip şekilde ısınmış . Ürünü alalı altı aydan fazla oldu fakat hiç bakmamıştım böyle bir duruma . Hemen söküp sebebini araştırdım , malum garantisi gideceği için açamadım fakat fan ızgarısını kaldırınca gördüğüm şey beni şok etti . 12CM fanın yarısının altında plastik bir tabaka vardı ve içeriye hava girmiyordu . Zorlayarak çıkarmayı denedim fakat başarısız oldum .

Sizlere de sormak istedim böyle bir şey normal midir Allah aşkına ? Soğutmakla görevli olan fanın altına hava akışını kesecek plastik monte etmek ..

Kutuyu açamadığım için elimden geldiğince net resimler çekmeye çalıştım , buyrun resimler .

Bu durumu iletebileceğim bir yer var mı diye baktım sitelerinde denk gelmedi . Ürünü de hepsiburada.comdan almıştım , garantiye yollasam bir ay gelmeyecek bir ay duramam bilgisayarsız ..

Resimler ;

Şu an soğutmak için dışarıdan 8CM fan bağladım iş görüyor ama böyle gitmez bence . Kısa zamanda yardımlarınızı bekliyorum . Herkese iyi forumlar ..

• evet o plastik normal, bazı modellerde oluyor.

mesela xilence 600w gaming edition da öyle.
  • Nedendir bunun sebebi ? Çok saçma bir şey değil mi bu ? Dediğim gibi bu fanın görevi soğutmak , el değmiyordu PSU'ya , neden koyarlar ki ?
  • hocam high power hava akışını yönlendirmek için öyle bir sistem kullanıyor linkten de bakabilirsin, sayfanın en altında yazıyor
  • fan arkasındaki üçgen şeklindeki parça normal dostum dert edecek bir durum yok. Aerodinamik olarak hava yönlendirmesi amaçlı yapılmıştır. Ama aşırı ısınmanın nedeni de bu değil tabii ki garantiye göndermen iyi olacaktır.
  • Bende hepsiburada.com'dan 650w hp almıştım bu içindeki plastik ses çıkartıyordu belliki hasar görmüş 6 ay kadar kullandım psu bozuldu, garanti kapsamında gönderdim 1 hafta içinde yenisini yolladılar
  • Öncelikle herkese cevapları için teşekkürler . İçerisinde bulunan plastik üçgen değil dikdörtgen şekilde belki fark edebilir , ısınmasının başka sebebi de aklıma gelmiyor . Dediğim gibi garantiye yollarsam bilgisayarsız kalacağım en iyi ihtimal ile bir hafta
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O plastik parça hava akımını kontrol ediyor bir zararı olmaz yani, T.Take Toughpower serilerinde de mevcut.

PSU'nun fanı kasa içine bakıyorsa, o bölgede bir egzost fan olmalı, ve ya kasanın hava akımını düzenlemen gerek, sonuç aynı olursa en kestirme garantiye yolla, aksi halde sonucu ağır olur arıza durumunda vs...
  • Benimki de buna benzeri işte fakat fanın sonuna kadar kapatıyor . Kasa içi hava akımım gayet iyi 3 tane 12CM 2 tane 14CM bir de 20CM fan mevcut . Buna rağmen el deymiyordu o gün . Şu an dediğim gibi dışına egzos fan bağladım normal ısısı . Bilgisayarı az kullanacağım zaman garantiye yollarım artık . Hepinize çok teşekkür ederim yardımlarınız için ..
  • hp 650 w da bir perde gibi birşey var onla akış sağlıyor..ama psunun ısınması normal değil hava sıcaklıklarından olabilir
  • çok işe yarıyor içine vida kaçmamasını sağlıyor bırak dursun zararı yok
  • Hımm güzel fikirmiş, benim psu çok ısınmamasına rağmen baya bir sıcak hava atıyor. Bende elimdeki fazla 8 lik fanı hemen ekzost olarak bağlıyorum
  • Streamroller içine vida mı atıyorsunuz yahu . Teşekkür ederim white_predator . İhtiyacınız olan tek şey bir adet 8CM fan ve Xigmatek'in kaucuk vidaları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deumos -- 23 Haziran 2010; 12:46:20 >
  • Arkadaşım şu an takılı, kablo bağlarıyla tutturdum. Reelde bir faydası oldumu bilmiyorum ama psikolojik olarak faydası oldu en azından Yeniden teşekkürler. O kadar saçma sapan, birbirinin fotokopisi konuların arasından, böyle yeni şeyler öğrenebileceğim konular görünce mutlu oluyorum.
  • High Power 1000W var, bende de o şeffaf plastik var. Fakat fanın üzerinde kapladığı olan farklı gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 23 Haziran 2010; 16:14:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: white_predator

Arkadaşım şu an takılı, kablo bağlarıyla tutturdum. Reelde bir faydası oldumu bilmiyorum ama psikolojik olarak faydası oldu en azından Yeniden teşekkürler. O kadar saçma sapan, birbirinin fotokopisi konuların arasından, böyle yeni şeyler öğrenebileceğim konular görünce mutlu oluyorum.

Çaresizlik büyük güçtür biliyorsunuz ki . Yardımcı olabildiğime çok sevindim . Ben deki psikolojikten öte çünkü fanı çıkartıp arkadan denedim yine yanıyordu , şu an yine makul sıcaklıklarda PSU ..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.