Şimdi Ara

Hill Holder Problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sanırım bu sorunu yaşayan sadece ben varım çünkü daha kimseden duymadım. Aracım C4 2011 HDI 112 HP Confort Plus M/T. Düz vites olduğu için start-stop vb. şeyler yok. Bildiğiniz gibi Hill Holder devrede olduğunda araç yokuş yukarı kalkarken kaymıyor. Ancak bazen dik yokuşlardan kalkarken gazı köklememe rağmen kalkışta sıkıntı yaşıyorum. 1-2 kere aracı stop ettirdim. Bildiğiniz gazı almıyor ne kadar basarsam basayım. 3000'de ücretsiz bakım var; eğer devam ederse orada bunu söylemeyi düşünüyorum.

• arkdaşım bu sorun hemen hemen tüm manuel hill holder larda var araçlar arada gaz yemiyor dayımda vw golf var maunel ve hillholder ı mevcut oda aldğında 2-3 ay çok şikayet etti ama sonunda alıştı servise de göstersen bişey değişmiycek ama genede gösterki için rahat etisn :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftsrn123 -- 22 Haziran 2011; 16:22:16 >
  • Bende böyle bir sorun olmadı. Hill holder devrede iken,yani eğimli yolda frenden ayağınızı çektikten hemen sonra değil 1-1,5 saniye kadar sonra gaza yavaşça basın. Eski alışkanlıkla gazı kölediğinizde Hill holder bırakmıyor hemen veya turbo dizel olduğundan gaz yemiyor. Buna dikkat ederek deneyip yorumunuzu paylaşırsanız diğer arkadaşlarımızda bilgi sahibi olmuş olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M A R E Ş A L

Bende böyle bir sorun olmadı. Hill holder devrede iken,yani eğimli yolda frenden ayağınızı çektikten hemen sonra değil 1-1,5 saniye kadar sonra gaza yavaşça basın. Eski alışkanlıkla gazı kölediğinizde Hill holder bırakmıyor hemen veya turbo dizel olduğundan gaz yemiyor. Buna dikkat ederek deneyip yorumunuzu paylaşırsanız diğer arkadaşlarımızda bilgi sahibi olmuş olur.

doğru tespit..
  • Selam,

Dün İstanbul'dan Ağva'ya gidip geldim. Arabayı inanılmaz (hayal bile edemezsiniz!) bozuk yollarda test etmek zorunda kaldım ama genel olarak tam puan aldığını söyleyebilirim. Farkettiğim bazı şeyleri yazayım:

* Debriyaja basarken ara gazı vermek yığılmaları çoğunlukla önlüyor. Bir kaç gündür buna alışmaya çalışıyorum kullanırken.. Yaklaştığım tümseklerde 2. vites ile devam etmek vb. konularda oldukça faydasını gördüm.

* Yokuş yukarı kalkışlarda gazı hemen vermeden bekleyip debriyaja basarken ara gazı vererek kalkış yapmaya özen gösteriyorum. Hala tam alışamadım ama işe yarıyor gibi görünüyor.

Sanırım bu araçlara geçtikten sonra tam anlamıyla arabayı kullanabilmek için bir alışma süresi gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.