Şimdi Ara

HIMEDIA HD900A Ve HD900B İncelemesi (3D Bluray ISO Player) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.293
Cevap
17
Favori
78.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • oldukça güzel bir özellik , cihazın tek eksiği şimdilik harici ses dosyası desenize..
  • Sigma işlemcili 3d iso oynatabilen cihazları bekliyorum ancak beklediğimden fazla olursa fiyat bu cihazlardan düşünebilirim..Realtek çok cezbetmiyor beni ne alakaysa
  • Merhaba ,
    2 TB , 3D iso film ile denemeler yaptım.
    usb ile oynatmada sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: {PeGaSuS}

Sigma işlemcili 3d iso oynatabilen cihazları bekliyorum ancak beklediğimden fazla olursa fiyat bu cihazlardan düşünebilirim..Realtek çok cezbetmiyor beni ne alakaysa

Bu incelemedeki cihazlar sağlam cihazlar gerçekten ama Sigma konusunda neredeyse sana katılıyorum diyebilirim. Sigma işlemciler, az bir farkla da olsa aynı segmentte oldukları Realtek işlemcilerden daha iyiler. Özellikle görüntü kalitesi açısından. Dune incelememde bunu daha iyi anladım.
  • Peki blu-ray iso larda filmin menüsüne (dil ayarları kamera arkası gibi) ulaşabiliyormuyuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xanty

Peki blu-ray iso larda filmin menüsüne (dil ayarları kamera arkası gibi) ulaşabiliyormuyuz ?

Profil 1 olanlar menülü açılıyor. Tüm fonksiyonları kullanılabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: popcornhour

quote:

Orijinalden alıntı: Gonca2517

Forumlarda şikayetler var ama.

Ürün elime geçti ve kullanmaya başladım ve bir çok hayal kırıklığı yaşadım, umarım bunlar uodate ile düzelebilir sorunlardır veya ben hata yapmışımdır. Ben cihazı ek özellikleri nedeniyle tercih etmiştim ancak çok sorunu bunlarda yaşadım:

-Video oynatırken ileri geri sarmak sıkıntılı, ilk önce sağ/sol tuşuna basmak, sonra OK tuşlamak gerekiyor, bu da 1.5 dk.lık bir atlama gerçekleştiriyor. Kısa süreli geri gidip bir sahneye bakmaya çalışmak için hızlı ger sarma tuşunu kullanmak gerekli, ancak 10 sn geri gitmek için defalarca tuşa basmak ve geç verilen tepkileri beklemek gerekiyor. Bir de direk zamanı tuşlama seçeneği var, diyelim 10 dk 15 sn'ye götür dediniz, her seferinde biraz ileride veya geride farklı bir saheneye atlıyor.
    - Bazı daha düşük işlemcili benzer ürünlerde 3d filmeleri 3d olmayan ekranda anaglyph gözlükle izlemek için anaglyph dönüştürme fonksiyonu var. Eski ürünlerin tüm özellikleri bunda var diye reklam yaptıkları için bunu beklemiştim, ancak menülerinde 3d formatı ile ilgili hiçbir seçenek yok. 3d dosyaları standart bir oynatıcı gibi gösteriyor, yani iki kare yanyana şekilde, 3d veriyi ham şekilde gönderip işleme kısmını tamamen televizyonuza bırakıyor.
    - USB bluetooth alıcı ile PC'ye sorunsuz başladığım BIOS vs. heryerde kullandığım klavyemi görmedi
    - ev ağımdaki PC hafızasındaki sadece public klasörlere girebildi. Sifresiz paylaşıma açtığım klasörler için hep kullanıcı adı ve şifre isteyip duruyor, bunu çözemedim.
    -içindeki internet tarayıcısını bulamadım/açamadım. Çeşitli widget tarzında uyuglamalar var, özellikle youtube uygulaması güzel çalışıyor, ancak himedia online diye bir uygulama var, bir çok eski filmi stream etmeye yarıyor gibi duruyor ancak sayfanın dili çince ve değişmiyor, ben filmleri açamadım.
    - Yeni firmware nerden bulacağımı da anlamadım, ürenün destek sayfası sadece çince, ordada yeni firmware yok

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-Bugün bazı SRT Türkçe altyazıları denedim, hepsi fiyaskoyla sonuçlandı, Türkçe karakterlerin yerine Çince yazılar geliyor.
    -Görüntü kalitesi oldukça iyi, WD live ile arasında önemli fark görmedim, renkler ve akıcılık iyi ancak bazı sahnelerdeki hızla hareket eden küçük cisimlerin titreyerek hayelet görüntüleri oluştuğunu fark ettim (Örnek:son transformers filminde binaların arasında uçan paraşütlü askerler)
    - Ses konusunda özellik memnun kaldım, tatminkar ayar seçenekleri mevcut. 7.1 ses kaynağını işleyip bozmadan amfiye aktarabiliyor.
    -Takılan external USB diski çıkarmak için ister eject işlemiyle, ister makinayı kapatarak yapın, PC'ye takıldığında disk hata veriyor ve taratmak gerekiyor.
    - Bendeki firmware 1.0.0.15, yenisi ise sadece 3d bluray iso'lar ile ilgili bir düzeltme içeriyor. Vaadedilen android ile boot seçeneği gelince update etmeye değer diye düşündüm.

Bu eleştirileri , yurtdışından 2 ay önce alınmış cihazla yaşayan arkadaş yazmış.
    Aradan 2 ay geçti ve bir kaçtane yazılım ile yukarıdaki sorunların neredeyse hepsi ortandan kalktı.
    Şu an bile cihaz zehir gibi diyebilirim , hele android market'te bir gelsin o zaman görün
    Aslında manuel olarak şimdilik bile bir sürü android uygulması , oyun vsss kurabiliyorsunuz.

zeus adlı arkadaş yukarıda bu sorunların bilgisizlikten kaynaklandığını söylemişti. sizse problemlerin yeni yazılımlarla çözüldüğünü söylüyorsunuz. yani bu problemler vardı da, zeus o arkadaşa haksızlık mı etti? bu 2 yorum almayı düşündüğüm bu cihazla ilgili kafamı karıştırdı. bir de marketin ne zaman geleceği hakkında bir bilginiz var mı?

• İncelemenin hakkı verilmiş,teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oyunbitti

zeus adlı arkadaş yukarıda bu sorunların bilgisizlikten kaynaklandığını söylemişti. sizse problemlerin yeni yazılımlarla çözüldüğünü söylüyorsunuz. yani bu problemler vardı da, zeus o arkadaşa haksızlık mı etti? bu 2 yorum almayı düşündüğüm bu cihazla ilgili kafamı karıştırdı. bir de marketin ne zaman geleceği hakkında bir bilginiz var mı?

Yazılım güncellemesiyle düzeldiği söylenen sorun, harici disklerin cihazdan çıkarılıp da PC'ye takıldıklarında hata vermesi. Bu her markada olmuyordu zaten.

Benim bilgisizlikten kaynaklandığını söylediklerim ise diğer seçenekler. Mesela altyazıdaki Çince karakterlerden kurtulmak için, altyazı ayarlarından Türkçe'nin seçilmesi gerekiyor. İnternet tarayıcısı gizli saklı bir yerde değil, kolay bulunabilen bir yerde. Ürünün destek sayfası sadece Çince denmiş ama Google'da cihazın markasını ve modelini arattığınız zaman, AU uzantılı İngilize bir sayfaya ulaşabiliyorsunuz. Bu örnekler artırılabilir.

• Peki biz bu 3D Bluray Iso lari nerden indirebilirz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrecan96

Peki biz bu 3D Bluray Iso lari nerden indirebilirz?

Onu da kendiniz bulun artık. Bu tür konuların detaylarını vermek forum kurallarına aykırı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .ZeuS.

quote:

Yazılım güncellemesiyle düzeldiği söylenen sorun, harici disklerin cihazdan çıkarılıp da PC'ye takıldıklarında hata vermesi. Bu her markada olmuyordu zaten.

Benim bilgisizlikten kaynaklandığını söylediklerim ise diğer seçenekler. Mesela altyazıdaki Çince karakterlerden kurtulmak için, altyazı ayarlarından Türkçe'nin seçilmesi gerekiyor. İnternet tarayıcısı gizli saklı bir yerde değil, kolay bulunabilen bir yerde. Ürünün destek sayfası sadece Çince denmiş ama Google'da cihazın markasını ve modelini arattığınız zaman, AU uzantılı İngilize bir sayfaya ulaşabiliyorsunuz. Bu örnekler artırılabilir.

Market olmadan, apk uzantılı uygulamaları harlcen yukleyebiliyor muyuz?

• Şu 3d olayı bir tek ben de mi rahatsızlık yaratıyor. Hem sinemada hem de arkadaşımda izlediğim 3d filmlerden sonra bütün gece uyuyamadım baş ağrısından. Film izlerken gözlerden gelen şakır şakır su da cabası.
  • nerde izledin ? tv marka model ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: theBC

nerde izledin ? tv marka model ?

Sinema cinebonus. Tv samsung d7000.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Urthas

Şu 3d olayı bir tek ben de mi rahatsızlık yaratıyor. Hem sinemada hem de arkadaşımda izlediğim 3d filmlerden sonra bütün gece uyuyamadım baş ağrısından. Film izlerken gözlerden gelen şakır şakır su da cabası.

3D herkese göre değil maalesef. Göz kaslarının aşırı gergin olmasından kaynaklanıyor. 3D efekti en rahat ufaklıklar tarafından izlenebiliyor. Yaş ilerledikçe, duyulan rahatsızlıklar da artıyor. Bazı durumlarda rahatsızlık duymak için yaşın büyük olmasına da gerek olmuyor. Bende de ilk zamanlar baş ağrısı falan oluyordu ama zamanla alıştım. Belki sende de zamanla düzelme olabilir. Sinemalarda ben daha fazla rahatsız oluyorum. Evde bir derece daha iyi. Ayrıca sorunun kullanılan TV ile alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü piyasada adam akıllı 3D efekti veren nadir TV'lerden birini kullanıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2eu5 -- 2 Ocak 2012; 12:33:25 >

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gonca2517

Forumlarda şikayetler var ama.

Ürün elime geçti ve kullanmaya başladım ve bir çok hayal kırıklığı yaşadım, umarım bunlar uodate ile düzelebilir sorunlardır veya ben hata yapmışımdır. Ben cihazı ek özellikleri nedeniyle tercih etmiştim ancak çok sorunu bunlarda yaşadım:

-Video oynatırken ileri geri sarmak sıkıntılı, ilk önce sağ/sol tuşuna basmak, sonra OK tuşlamak gerekiyor, bu da 1.5 dk.lık bir atlama gerçekleştiriyor. Kısa süreli geri gidip bir sahneye bakmaya çalışmak için hızlı ger sarma tuşunu kullanmak gerekli, ancak 10 sn geri gitmek için defalarca tuşa basmak ve geç verilen tepkileri beklemek gerekiyor. Bir de direk zamanı tuşlama seçeneği var, diyelim 10 dk 15 sn'ye götür dediniz, her seferinde biraz ileride veya geride farklı bir saheneye atlıyor.
    - Bazı daha düşük işlemcili benzer ürünlerde 3d filmeleri 3d olmayan ekranda anaglyph gözlükle izlemek için anaglyph dönüştürme fonksiyonu var. Eski ürünlerin tüm özellikleri bunda var diye reklam yaptıkları için bunu beklemiştim, ancak menülerinde 3d formatı ile ilgili hiçbir seçenek yok. 3d dosyaları standart bir oynatıcı gibi gösteriyor, yani iki kare yanyana şekilde, 3d veriyi ham şekilde gönderip işleme kısmını tamamen televizyonuza bırakıyor.
    - USB bluetooth alıcı ile PC'ye sorunsuz başladığım BIOS vs. heryerde kullandığım klavyemi görmedi
    - ev ağımdaki PC hafızasındaki sadece public klasörlere girebildi. Sifresiz paylaşıma açtığım klasörler için hep kullanıcı adı ve şifre isteyip duruyor, bunu çözemedim.
    -içindeki internet tarayıcısını bulamadım/açamadım. Çeşitli widget tarzında uyuglamalar var, özellikle youtube uygulaması güzel çalışıyor, ancak himedia online diye bir uygulama var, bir çok eski filmi stream etmeye yarıyor gibi duruyor ancak sayfanın dili çince ve değişmiyor, ben filmleri açamadım.
    - Yeni firmware nerden bulacağımı da anlamadım, ürenün destek sayfası sadece çince, ordada yeni firmware yok

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-Bugün bazı SRT Türkçe altyazıları denedim, hepsi fiyaskoyla sonuçlandı, Türkçe karakterlerin yerine Çince yazılar geliyor.
    -Görüntü kalitesi oldukça iyi, WD live ile arasında önemli fark görmedim, renkler ve akıcılık iyi ancak bazı sahnelerdeki hızla hareket eden küçük cisimlerin titreyerek hayelet görüntüleri oluştuğunu fark ettim (Örnek:son transformers filminde binaların arasında uçan paraşütlü askerler)
    - Ses konusunda özellik memnun kaldım, tatminkar ayar seçenekleri mevcut. 7.1 ses kaynağını işleyip bozmadan amfiye aktarabiliyor.
    -Takılan external USB diski çıkarmak için ister eject işlemiyle, ister makinayı kapatarak yapın, PC'ye takıldığında disk hata veriyor ve taratmak gerekiyor.
    - Bendeki firmware 1.0.0.15, yenisi ise sadece 3d bluray iso'lar ile ilgili bir düzeltme içeriyor. Vaadedilen android ile boot seçeneği gelince update etmeye değer diye düşündüm.

Bu eleştirileri , yurtdışından 2 ay önce alınmış cihazla yaşayan arkadaş yazmış.
    Aradan 2 ay geçti ve bir kaçtane yazılım ile yukarıdaki sorunların neredeyse hepsi ortandan kalktı.
    Şu an bile cihaz zehir gibi diyebilirim , hele android market'te bir gelsin o zaman görün
    Aslında manuel olarak şimdilik bile bir sürü android uygulması , oyun vsss kurabiliyorsunuz.

merhaba;
    Bahsettiğiniz yazıyı yazan arkadaş cihazı projektöre bağlamıştı yanlış hatırlamıyorsam
    Kendisine de o zaman yazmıştım
    Cihaz sadece 3d tv ve hdmı 1.4 kablo kullanıldığında kullanılabilir diye ama anlamadı
    Bende cihazı 2 aydan beri kullanıyorum.Türkiye ye gelmeden getirtmiştim
    Hiç sorun yaşamadım.gönül rahatlığıyla alınacak bir cihaz kamera arkası seyredeceğim diye bir takıntınız yoksa

• Peki üstadlar size göre dune prime veya base 3.0 kullanmış birisi yeni 8910 sigma çipli cihazları beklemeli mi yoksa realtek işlemcili bu cihazı edinmeli mi bu konudaki fikriniz nedir acaba? Saygılar..
  • 42 lw570s siparişim geldi kurulumunu yaptım himedia 900b media palyerimi bağladım ama elimde şuan 3d içerik olarak bu forum da linkini bulduğum sadece TOP GİRL klibi var ..1,5 tb lık hdd'kimi 3d film ler için doluma gönderecem o gelinceye kadar bana " 3dtest ,demo,klip,kısa film " tarzı içerik lazım... kolayca indirilen(TOP GİRL gibi) extra bir işlem gerektirmeyen(rar dan çıkarmak, indirmek için üye olmak,üye olmak için davetiye almak gib...) böyle linkler için yardımlarınızı bekliyorum acilllll........
  • quote:

Arkadaş sanırım , ISO'lar ile harici altyazıyı kastetmiş , eğer sorusu bu ise cevabı evet.
    Ayrıca bilgi olsun diye söylüyorum , FLV ve SWF dosyaları da çalıştırıyor.

necati bey yada sancak bilgisayardan herhangi bir arkadaş... himedia 900b cihazım elime ulaştı detyalı bir inceleme fırsatım daha olmadı ama kötü bir cihaz değil gibi...cihaz ile şuan sadece 3d klip izledim ..herhangi bir sıkıntı yok ...ama daha film izleyemedim... çünkü hdd te 3d filmim yok...1,5 tb hdd i 3d filmler ile doldurmayı düşünüyorum..hdd dolumu yapıyormusunuz(ücretli)??bukonuda bana yardımcı olabilirmisiniz? 900b de film izleyelim aldığımız cihazın marifetlerini görelim de bizde kullanıcı olarak üç beş olumlu yorum yapalım...tşklr...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.