Şimdi Ara

Himedia Q3 - Q5 Quad & Q10 Pro (4K+H265+HDR+10Bit) (253. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.265
Cevap
51
Favori
257.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 251252253254255
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    "windows özelliklerini aç veya kapat"tan smb 1.0.... a tık koy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi live2lift -- 13 Ocak 2018; 21:57:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: live2lift

"windows özelliklerini aç veya kapat"tan smb 1.0.... a tık koy

Sağol hocam bu şekilde çözüldü...

Bu arada Q10 pro için yeni yazılım gelmiş...

HMD-2.0.7 2018-01-12.113104

• quote:

Orijinalden alıntı: frostburn

quote:

Orijinalden alıntı: basitadam

2.0.5 i indiriken bir problem olmus olabilir. Bende 2.0.5 yok, olsa MD5 checksum larini karsilastirirdik.

2.0.6 yi kurdan yontemi ile yuklemenizi oneririm

Hormetler

eyvallah deneyeceğim

Q10 PRO FIRMWARE. ANDROID 7 v2.0.4 or 2.0.5 TO ANDROID 7 v2.0.6. FUTEKO. HMD-2.0.6 2017-10-25.164125.zip

dosyasi icin MD5 checksum : 5286199af98f167665ff7169043000f1

Hormetler
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: frostburn

quote:

2.0.5 i indiriken bir problem olmus olabilir. Bende 2.0.5 yok, olsa MD5 checksum larini karsilastirirdik.

2.0.6 yi kurdan yontemi ile yuklemenizi oneririm

Hormetler

eyvallah deneyeceğim

Q10 PRO FIRMWARE. ANDROID 7 v2.0.4 or 2.0.5 TO ANDROID 7 v2.0.6. FUTEKO. HMD-2.0.6 2017-10-25.164125.zip

dosyasi icin MD5 checksum : 5286199af98f167665ff7169043000f1

Hormetler

Eyv dostum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

2.0.7 yukledim ancak sanki alt yazi ile ilgli problem var. Ya arka arkaya dort videonun alt yazilarinda problem vardi ya da alt yazi kaciriyor. Ayrica alt yazi ayarlarini unutuyor. Bir kez kapali yapinca 2.0.6 ile hep kapali gelirdi. 2.0.7 ile her videoda ilk alt yaziyi otomatik aciyor

Hormetler
  • Yaklaşık 5 yıldır yongasının cidarına kadar sömürerek kullandığım Dune HD Base 3D cihazımın ansızın beni terketmesinden ötürü yeni serüvenlere yelken açmalı diyip başlattığım araştırmalar neticesinde Q10 Pro aldım.Forumun bu başlığında 2015 Ocak itibariyle yazılan her mesajı üşenmeden okudum.Cihaz hakkında yoruma gerek yok canavar zaten...ve fakat; şaşkınlıkla bezeli hayalkırıklığı yaşadığım konu altyazı oldu şöyle ki font büyüklüğü,konumu,rengi türkçe destek konularında sıkıntı yok ancak kendi player'ı ile izlendiğinde,altyazısı bu kadar soluk ve çerçevesiz olur üstelik bunca customizabble özellik sunarken...anlamak mümkün değil.89 yılından bu yana tv'den film dizi izleyen biri değilim korsan vcd dvd yollarından geçtim ilk USB girişli Philips DVD player'ımda bile fw ile altyazı fontu revize edilebiliyordu.Siz sormadan ben söyleyeyim evet mecburen KODI'den izliyorum.İstediğim şey tam da Kodi'deki şekilde (Aklın yolu bir)Okuduğum mesajlarda sanırım 4 veya 5 kişi bundan sorun olarak bahsetmiş belki de bundan memnun olmayan az kişiyizdir.Zaten sürekli bahsedilen KODI'den wrapper ile kendi MP izlenme çabaları altyazıdan şikayetçi olunmadığının göstergesi olsa gerek.Kodi bunu yapabiliyorsa kendi M.Player'ı da yapabiliyordur belki bir gün yeni bir yazılımla gelir..umarım

• quote:

Orijinalden alıntı: kcekmen

Yaklaşık 5 yıldır yongasının cidarına kadar sömürerek kullandığım Dune HD Base 3D cihazımın ansızın beni terketmesinden ötürü yeni serüvenlere yelken açmalı diyip başlattığım araştırmalar neticesinde Q10 Pro aldım.Forumun bu başlığında 2015 Ocak itibariyle yazılan her mesajı üşenmeden okudum.Cihaz hakkında yoruma gerek yok canavar zaten...ve fakat; şaşkınlıkla bezeli hayalkırıklığı yaşadığım konu altyazı oldu şöyle ki font büyüklüğü,konumu,rengi türkçe destek konularında sıkıntı yok ancak kendi player'ı ile izlendiğinde,altyazısı bu kadar soluk ve çerçevesiz olur üstelik bunca customizabble özellik sunarken...anlamak mümkün değil.89 yılından bu yana tv'den film dizi izleyen biri değilim korsan vcd dvd yollarından geçtim ilk USB girişli Philips DVD player'ımda bile fw ile altyazı fontu revize edilebiliyordu.Siz sormadan ben söyleyeyim evet mecburen KODI'den izliyorum.İstediğim şey tam da Kodi'deki şekilde (Aklın yolu bir)Okuduğum mesajlarda sanırım 4 veya 5 kişi bundan sorun olarak bahsetmiş belki de bundan memnun olmayan az kişiyizdir.Zaten sürekli bahsedilen KODI'den wrapper ile kendi MP izlenme çabaları altyazıdan şikayetçi olunmadığının göstergesi olsa gerek.Kodi bunu yapabiliyorsa kendi M.Player'ı da yapabiliyordur belki bir gün yeni bir yazılımla gelir..umarım

ben de kendi playerında otomatik altyazı arama sekmesinden şikayetçiyim

çince yazılar çıkıyor altyazıyı güncel bir şekilde indiremiyorsun (2.0.5 kullanıyorum ama update edeceğim fırsat olmadı )

• quote:

Selamlar,

2.0.7 yukledim ancak sanki alt yazi ile ilgli problem var. Ya arka arkaya dort videonun alt yazilarinda problem vardi ya da alt yazi kaciriyor. Ayrica alt yazi ayarlarini unutuyor. Bir kez kapali yapinca 2.0.6 ile hep kapali gelirdi. 2.0.7 ile her videoda ilk alt yaziyi otomatik aciyor

Hormetler

aynen altyazıyı film başlayınca kapatıyorum hep. türkçe altyazı şeklinde otomatik filmle beraber açıyo altyazıyı.sanırım ayarı var bilmiyom baya uğraştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan_48

quote:

Selamlar,

Hormetler

aynen altyazıyı film başlayınca kapatıyorum hep. türkçe altyazı şeklinde otomatik filmle beraber açıyo altyazıyı.sanırım ayarı var bilmiyom baya uğraştım

2.0.6. ya dondum duzeldi

Hormetler
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan_48

quote:

Selamlar,

Hormetler

2.0.6. ya dondum duzeldi

Hormetler

Futeko'da da altyazi konusu ayni sekilde onaylandi. Ayrica .avi dosyalarin bazilarinin 2.0.7. ile oynatilamadigi da konusuluyor

Hormetler

• quote:

Yaklaşık 5 yıldır yongasının cidarına kadar sömürerek kullandığım Dune HD Base 3D cihazımın ansızın beni terketmesinden ötürü yeni serüvenlere yelken açmalı diyip başlattığım araştırmalar neticesinde Q10 Pro aldım.Forumun bu başlığında 2015 Ocak itibariyle yazılan her mesajı üşenmeden okudum.Cihaz hakkında yoruma gerek yok canavar zaten...ve fakat; şaşkınlıkla bezeli hayalkırıklığı yaşadığım konu altyazı oldu şöyle ki font büyüklüğü,konumu,rengi türkçe destek konularında sıkıntı yok ancak kendi player'ı ile izlendiğinde,altyazısı bu kadar soluk ve çerçevesiz olur üstelik bunca customizabble özellik sunarken...anlamak mümkün değil.89 yılından bu yana tv'den film dizi izleyen biri değilim korsan vcd dvd yollarından geçtim ilk USB girişli Philips DVD player'ımda bile fw ile altyazı fontu revize edilebiliyordu.Siz sormadan ben söyleyeyim evet mecburen KODI'den izliyorum.İstediğim şey tam da Kodi'deki şekilde (Aklın yolu bir)Okuduğum mesajlarda sanırım 4 veya 5 kişi bundan sorun olarak bahsetmiş belki de bundan memnun olmayan az kişiyizdir.Zaten sürekli bahsedilen KODI'den wrapper ile kendi MP izlenme çabaları altyazıdan şikayetçi olunmadığının göstergesi olsa gerek.Kodi bunu yapabiliyorsa kendi M.Player'ı da yapabiliyordur belki bir gün yeni bir yazılımla gelir..umarım

Yazdıklarınıza harfiyen katılıyorum, altyazı konusunda aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum ne yazık ki. Ben daha önceki sayfalarda burada da yazmıştım kodi'nin kendi oynatıcısı ile altyazı konusunda hiçbir sıkıntı yok fakat himedia'nın oynatıcısı ile filmleri açtığımda bazı sahnelerde altyazı neredeyse hiç okunmayacak duruma geliyor,altyazı menüsüne şeffaf ve ayarlanabilir bir arka planlı altyazı seçeneği koysalardı bu sorun çok rahat bir şekilde halledilirdi. Bu kadar güzel bir cihazın altyazı konusunda bu kadar vasat olması çok düşündürücü bence. Ben geçenlerde birkaç ay önce bu konuda firmaya bir mail gönderdim ve elemanın biri bana geri dönüş yapmıştı ve bu sorunun sonraki yazılımlar ile giderilebileceğini söylemişti fakat gelen yeni yazılımlara baktığımda sonuç hüsran.Aslında forumda iletişimi güçlü ve ingilizcesi iyi bir arkadaş bu konuyu firmaya daha detaylı bir şekilde aktarsa bu sorun çok daha çabuk çözülebilir diye düşünüyorum.

• Ben altyazıdaki sorunu yazmıştım futeko.com'a, tabii ilgilenen çıkmadı.

Bu arada 2.0.7 KODI'nin kendi player'ında bir çok mkv dosyamı açamadım, şimdi 2.0.6 ya döneceğim tekrar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluehawk

quote:

Yazdıklarınıza harfiyen katılıyorum, altyazı konusunda aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum ne yazık ki. Ben daha önceki sayfalarda burada da yazmıştım kodi'nin kendi oynatıcısı ile altyazı konusunda hiçbir sıkıntı yok fakat himedia'nın oynatıcısı ile filmleri açtığımda bazı sahnelerde altyazı neredeyse hiç okunmayacak duruma geliyor,altyazı menüsüne şeffaf ve ayarlanabilir bir arka planlı altyazı seçeneği koysalardı bu sorun çok rahat bir şekilde halledilirdi. Bu kadar güzel bir cihazın altyazı konusunda bu kadar vasat olması çok düşündürücü bence. Ben geçenlerde birkaç ay önce bu konuda firmaya bir mail gönderdim ve elemanın biri bana geri dönüş yapmıştı ve bu sorunun sonraki yazılımlar ile giderilebileceğini söylemişti fakat gelen yeni yazılımlara baktığımda sonuç hüsran.Aslında forumda iletişimi güçlü ve ingilizcesi iyi bir arkadaş bu konuyu firmaya daha detaylı bir şekilde aktarsa bu sorun çok daha çabuk çözülebilir diye düşünüyorum.

altyazı okunurluğu vs konularda takıntılı biri olduğumdan hırs yaptım android temelli cihazlar için üretilen player'ları yükleyip sabırla denedim özellikle MXPlayer'ı çok beğendim.Font,renk,konum,zaman ayarı ve hatta çerçevenin kalınlığınin bile kişiselleştirlebilmesi seçenekleriyle beni fazlasıyla tatmin etti şu an onu kullanıyorum.Bende eski model DTS receiver olduğundan True HD vs üst segment kodekleri pass through edebiliyor mu bilmiyorum test edemedim ancak KODI'de DTS ses alamadığım medyalarda MX Player'la sonuç aldım.Üstelik yazılımın ayarlar menüsünde film oynatımında donanım,donanım+yazılımsal gibi seçenekler mevcut ve HiMedia'nın kendi dahili oynatıcısıyla aynı kaliteyi aldım Google Play'den indirip denemenizi öneririm(4K destekli panel veya projeksiyonum yok belki fark var ama ben göremiyor olabilirim nihai sonucu onların görüşleri belirleyecektir)

Bu arada benim başka bir sorunum var indirdiğim medyalarda kalitenin çok fazla belirleyici olmadığı eski arşivimden (720p vs)dizi,film izlerken özellikle karanlık veya koyu sahnelerde ''dalgalanma'' olarak isimlendirebileceğim sorun yaşıyorum.Dalgalanma'dan kastım hani aktarma kablosu arızalıdır veya tam oturmamıştır görüntü pırpır eder o tarz bir durum.Yakın arkadaşlarımdan birisi 10 yıllık TV'sini yeniledikten sonra daha önce farketmediği görüntü bozulmalarını farkettiğini yazmıştı ben de daha önce DUNE HD Base'de hissetmemiş olabilirim veya bir ayarımda sorun var önerilerinize açığım.

• Epey bir süredir evde i7 işlemcili bir HTPC yi medya player olarak kullanıyorum. Bir ara HD DUNE almaya niyetlenmiştim ama piyasada yoktu.
    Himedia Q10 Pro sanırım şu an piyasadaki en üst seviye cihaz.

Benim bilmek istediğim, bu cihazın görüntü kalitesinin bir HTPC'den daha iyi olup olmadığı?

60 - 70 mb bitrate i olan 4K HDR videoları da takıntısız ve akıcı şekilde oynatabiliyor mu?

İki sistemi de deneyen arkadaş bir yorumda bulunursa memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: opuslandia

Epey bir süredir evde i7 işlemcili bir HTPC yi medya player olarak kullanıyorum. Bir ara HD DUNE almaya niyetlenmiştim ama piyasada yoktu.
    Himedia Q10 Pro sanırım şu an piyasadaki en üst seviye cihaz.

Benim bilmek istediğim, bu cihazın görüntü kalitesinin bir HTPC'den daha iyi olup olmadığı?

60 - 70 mb bitrate i olan 4K HDR videoları da takıntısız ve akıcı şekilde oynatabiliyor mu?

İki sistemi de deneyen arkadaş bir yorumda bulunursa memnun olurum.

oynatıyor bende bir kaç film var o şekilde 4k
  • opuslandia kullanıcısına yanıt
    Bende bir sürü 4k film seyrettim hiç biri takılmadı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar

2 sorunum var.

1- Ayarlardan default stroge seçemiyorum. harici yada dahili taktığım hdd nin kutucuğunu işaretlemem rağmen kendisi direk sdcard ı default görüyor ve değiştirmiyor. bu neden ile ağdan dosya atamıyorum default kayıt yeri hdd nasıl seçebilirim

2- daha önceleri film için altyazı bulup indiriyordu. şimdi ya hiç bulmuyor yada çin ce bir şeyler yazıyor.

Not: Yüklü olan versiyon 7.10 2.7
  • kcekmen K kullanıcısına yanıt
    dune açıp bir elektronikçiye gösterdiniz mi
    bende dune bd prime 3.0 var..ara sıra ıslık çalar. kapasitörlerinden şişen varsa değişir, şiş yoksa komple değişir. eski günlerine dönüyor..
    2 kere 1
    1 kere tümünü değiştirttim..

hala kullanıyorum

bu arada dune nun android box ları çıkıyor..5-6 model..pro, sky, neo modelleri..
    normal kullanım için neo + tv alıcılı vb, sky, malum 2 de pro var
    en pahalısı eski avr si olanlar için 2. hdmi-audio çıkışlı ama fiyatı 3000 i geçecek.. çok para..gider oppo alınır

neo 100 dolar..sanırım piyasayı sallayabilir eğer sorunsuzluğu ile ön plana çıkarsa

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 2 Şubat 2018; 12:14:37 >

• Q10 Pro Kullanıyorum.

Himedia ilk açıldığında ekteki gibi bir ana sayfa geliyor. Buraya istediğiniz kısa yollarla ilave uygulamaları ekleyebiliyorsunuz. Ama ben bu kısa yolları silme veya yer değiştirme olarak nasıl yapılacağını bulamadım.
    Herhalde basit bir yolu olması lazım

• Arkadaşlar,

2.07 versiyonu yükledim. Ancak netflix izlemede problem yaşıyorum. Bri türlü bağlanamıyor. Aşağıdaki uyarıyı devamlı veriyor. Bir tavsiyeniz var mı?
  • 
Sayfa: önceki 251252253254255
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.