Şimdi Ara

Himedia Q5 Smart TV Box (DTS-HD, BlurayISO, HiControl, HiShare, AirPlay, GoogleStore) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
11
Favori
24.900
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sancak Bilgisayar

Himedia Q5 alanlar , futubox HD kanal kullanıcı adı ve şifresi için bize mesaj ile ulaşabilirler.
    Birkaç gündür , bu hizmet sorunsuzca çalışıyor ve çalışmaya devam edecek gibi gözüküyor.

futubox hakkında :http://futuboxhd.com

Not : Futubox HD platformu , Himedia Q5 ile çalışmaktadır ancak 7/24 çalışacağı garantisini vermiyoruz.

Egreat R6S yi de bu şekilde almıştık. IP tv yi 2 gün izledik ve sonra birden kesildi ve bir daha da izleyemedik. Yok moddu yok güncellemeydi derken IP tv yalan olmuştu. Sonra sadece media player özelliği için kullandık. Bunda da aynı şey olmasın. Bir süre sonra futubox özelliği ücretli hale gelecekse gerçekten anlamsız olacaktır.

• Egreat R6S için Bast Castle Modlu yazılım ile futubox u izliyebiliyorsunuz.

Auron ve diğer modlu yazılımlarda sorun var.
    Ayrıca Egreat R6S kullanıcıları yaklaşık 1 senedir futubox u kullanabiliyor

Egreat R6S - Bast Caste Modlu yazılım ( Futubox için )
    http://www.mediafire.com/download.php?ghl7117shoy1dam

Bu server olaylarında , bildiğiniz gibi garanti olmaz. ( neticede parasız izliyorsunuz )
    Garanti istiyorsanız , paralı üyelik satın alacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak Bilgisayar -- 9 Nisan 2013; 18:12:11 >

• Himedia Q5 Smart TV Box incelemesi ( Futubox , DigiturkPlay , Tivibu , TvYO vs... )

Not : Telefon ile çektim tam net çıkmamış ancak , en azından cihaz hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

• quote:

Egreat R6S için Bast Castle Modlu yazılım ile futubox u izliyebiliyorsunuz.

Auron ve diğer modlu yazılımlarda sorun var.
    Ayrıca Egreat R6S kullanıcıları yaklaşık 1 senedir futubox u kullanabiliyor

Egreat R6S - Bast Caste Modlu yazılım ( Futubox için )
    http://www.mediafire.com/download.php?ghl7117shoy1dam

Bu server olaylarında , bildiğiniz gibi garanti olmaz. ( neticede parasız izliyorsunuz )
    Garanti istiyorsanız , paralı üyelik satın alacaksınız.

IP tv de sorunlar başladığı zaman buradan o kadar yazdık hiçbirine cevap alamadık. Neden yayınlar gitti diye.

Ya da nasıl izleyebiliriz diye. Futubox üyeliğine yönlendirmeler oldu o da ücretliydi zaten. Ben başka türlü çözdüm

IP tv olayını. R6S ye gerek kalmadı. Modlu yazılımlarda da hala altyazı problemi devam ediyor. Ben de R6S yi sattım

bir arkadaşa. Moddu medyan dı yok altyazıydı başka bir cihaz alacağım. Yalnız Himedia Q5 in videosunda gördüğüm

altyazı seçerken ekranın tamamı neredeyse kararıyor bir gölge geliyor video üzerine. Bu yazılımsal bir sorun mudur.

Yazılımı böyle yapılmışsa eğer benim için tercih nedeni olmaktan çıkıyor ürün. Torrentten film veya video izlerken

subtitle settings'e basınca görüntü üzerine perde gelmesi büyük problem. Cihazda altyazıyı ve dili bir kez Türkçe

yaparsınız ve bir daha uğraşmazsınız. Böyle bir cihaz buldum çok da uyguna. Aradaki 220 TL ye de en kral yayını

alırsınız başka yerden. Cihazınız çok başarılı, Dlna da en önemli diğer bir artısı himedia nın ama benim için değil.

Saygılar

• Biliyorsunuz ki , futubox olayında en başından beri bir garanti söz konusu değil.
    Bast Castle son sürümde çalışmaya devam ederken , eski versiyon yazılımlarda enteresan birşekilde çalışması durdu.
    Altyazı problemi dediğiniz şeyde (aslında problem de sayılmaz) her açtığınız filmde altyazı seçmek.
    Bunlar Egreat in beta yazılımlarındaki bir eksiklik , 2.5.6 final yazılımdan böyle bir sorun yok.

Himedia Q5'e gelirsek , " Q5 in videosunda gördüğüm altyazı seçerken ekranın tamamı neredeyse kararıyor bir gölge geliyor video üzerine " demişsiniz.
    Orada filmi açmak yerine yanlışlıkla , altyazıya tıkladığım için doğal olarak hangi programla SRT uzantılı dosyayı açmak istiyorsunuz diye program uyarmıştı.
    Bende iptal deyip , alttaki video dosyasını tıklayınca otomatik olarak açtı.

Himedia Q5 teki altyazı seçenekleri birçok medya playerde olmadığı kadar fonksiyonel ve gelişmiştir.
    3D Bluray ISO desteği de olsaydı , Himedia Q5 resmen efsane olurdu.

• R6S de başlandıçta bir sorun yoktu zaten. Fakat sonra durup dururken versiyon yükseltilmesi gerekti. Bu da kaş yapayım derken göz çıkarttı.

Sizin yüklediğiniz videoyu izlemedim. Bahsettiğim video linki: http://www.youtube.com/watch?v=Py9IzbuBGsM&feature=player_embedded

Burada 4. dakikadan itibaren izlerseniz ne demek istediğimi göreceksiniz. Ben şahsen ürünü aldıktan sonra bunu görsem ciddi bir hayal kırıklığına uğrardım.

Ekteki resim ne demek istediğimi açıklıyor sanırım. Ama sizin mod geliştirici arkadaşlar buna da bir çözüm bulurlar elbet, tabi göz çıkarmasınlar bu arada:)))

Himedia Q5 Smart TV Box (DTS-HD, BlurayISO, HiControl, HiShare, AirPlay, GoogleStore)

• bahsettiğinizi , ilgili videoyu izleyince gördüm.
    evet dediğiniz gibi olsa daha iyi olurdu ama o şekilde de açıkçası ben hiçbir anormallik görmedim.

ama şunu söyliyeyim , 1.5 - 2 saatlik bir filmde Egreat R6S de 2-3 saniyede yapılacak bir altyazı ayarını ve de Himedia Q5 te ilgili videonun 4. dakikasından itibaren çıkan altyazı menüsünde ( ki muazzam altyazı seçenekleri olan bir menü ) perde olayını ( sanırım siyahlıktan bahsediyorsunuz ) hayal kırıklığı olarak nitelendirirseniz bence siz bu tip elektronik cihazlardan uzak durun derim.

Birsürü başarılı özelliği görmezden gelip en ufak bir-iki sorunda , hatta %80-90 insanın sorun bile demiyeceği bir konuda hayal kırıklığı diye nitelendirirseniz , bizim için artık söyleyecek birşey kalmaz.

Son olarak , bizden ürün alanlara ( egreat müşterilerine de ) futubox bilgisi paylaştık ve paylaşıyoruz.
    Bu futubox olayı genelde çalışmasına rağmen , zaman zaman çalışmadığı zamanlarda oluyor.

Ürün alırken sadece futubox için alıyorum ve alacağım diye düşünenler olursa , satın almasınlar.
    Çünkü birçok defa söyledim ve tekrardan söylüyorum , futubox konusunda hiçbir zaman bir garanti söz konusu değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak Bilgisayar -- 11 Nisan 2013; 12:27:55 >

• quote:

bahsettiğinizi , ilgili videoyu izleyince gördüm.
    evet dediğiniz gibi olsa daha iyi olurdu ama o şekilde de açıkçası ben hiçbir anormallik görmedim.

ama şunu söyliyeyim , 1.5 - 2 saatlik bir filmde Egreat R6S de 2-3 saniyede yapılacak bir altyazı ayarını ve de Himedia Q5 te ilgili videonun 4. dakikasından itibaren çıkan altyazı menüsünde ( ki muazzam altyazı seçenekleri olan bir menü ) perde olayını ( sanırım siyahlıktan bahsediyorsunuz ) hayal kırıklığı olarak nitelendirirseniz bence siz bu tip elektronik cihazlardan uzak durun derim.

Birsürü başarılı özelliği görmezden gelip en ufak bir-iki sorunda , hatta %80-90 insanın sorun bile demiyeceği bir konuda hayal kırıklığı diye nitelendirirseniz , bizim için artık söyleyecek birşey kalmaz.

Son olarak , bizden ürün alanlara ( egreat müşterilerine de ) futubox bilgisi paylaştık ve paylaşıyoruz.
    Bu futubox olayı genelde çalışmasına rağmen , zaman zaman çalışmadığı zamanlarda oluyor.

Ürün alırken sadece futubox için alıyorum ve alacağım diye düşünenler olursa , satın almasınlar.
    Çünkü birçok defa söyledim ve tekrardan söylüyorum , futubox konusunda hiçbir zaman bir garanti söz konusu değil.

Öncelikle birsürü başarılı özelliği görmezden geldiğimiz felan yok bunu belirteyim. Cihazın iyi ve başarılı bir cihaz olduğunu zaten belirttim. Fakat her filmde tut altyazıyı seç sonra dili türkçe yap sonra bir de üzerine gölge gelsin yani daha neler. Ne cihazlar var. Cihazı ilk kullanımda dilini 1 kez türkçe yapıyorsunuz ve bir daha seçeneklere bile bakmıyorsunuz. Dosya adı ile srt uzantısı aynı olanları da zaten kendi direkt okuyor. Bunca özellik eklenmiş bu kadar temel bir detay atlanmış. Sizin için normal olan şey herkes için de normal olacak diye bir kaide yok ayrıca. Bu özelliğin değiştirilmesi mümkün mü? yani yazılımsal bir detay ise kolayca değiştirilebilir. Dosya adı ile srt uzantısı aynı ise direk açsa cihaz. Böyle bir özellik eklenebilir mi?

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkaplans -- 11 Nisan 2013; 13:59:49 >

• Eğer Himedia Q5 'ten bahsediyorsan " her filmde altyazıyı seç - sonra türkçe yap - sonra gölge gelsin " bu şekilde seçmek zorunda değilsiniz.
    Oradaki video da ki asıl amaç , altyazı ayarlarının çeşitliliğini göstermek.

filmi başlattığınızda , kumandadan sadece 7 tuşuna bastığında olay bitiyor. ( yani menüye girmeden harici veya dahili altyazıyı seçmiş oluyorsunuz )
    Sadece 1 defaya mahsuz , altyazı menüsünden türkçe karakter kodu , rengi , boyutu vs... seçtiğinizde , diğer filmlerde de aynı ayarlar geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak Bilgisayar -- 11 Nisan 2013; 15:04:57 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: abrajj

Benim tek soracağım sorunsuz 3D izlenebiliyor mu olacak.

3D Bluray ISO = Hayır
    3D HalfSBS = Evet ( Ancak güncel yazılımında HAlfsbs ile alakalı bir sorun var ve videoları gölgeli gösteriyor )

Yeni yazılımda bu gölgelenmeyi düzelteceklerini söylediler.

Merhaba,

Son yazılımda halfsbs gölge sorunu giderilmiş midir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Henüz değil.
  • Medya oynatıcılar ve android TV Box larla ilgili yazılıp çizilenleri forumdan takip ettiğim kadarıyla, içlerinden birine güvenip alamadım bir türlü.
    Masa üstü PC den plazmaya ve AVR'ye uzattığım onar metre koaksiyel ve HDMI kablo ile, PC'yi HTPC gibi kullanarak işi çözmüştüm. Ama her film ve dizi için PC'yi aç-kapat, fareyi kullan, "imleci göremedim nereye gitti" vs gibi konulardan bıkıp ve gözümü karartıp aldım bir tane.
    Cihaz başarılı. Benim PC'den kesinlikle daha verimli. Kumandası dışında android tabanlı cep telefonu veya tabletten de wi-fi ile kumanda edilmesi (başka cihazlarda böyle bir özellik var mı araştırmadığımdan bilmiyorum) artı bir özellik. Uygulamanın kurulumundan sonra tablet veya telefonun ekranı adeta klavye ve touch pede dönüşüyor.
    Altyazı ayarları ile ilgili olarak ise bir kez istediğiniz ayarı yapmanız yeterli. Her defasında ayar yapmanız söz konusu değil.
    Alt yazı ayarı yapmak, ekrandaki konumunu, boyutunu ayarlamak, dil seçimi yapmak ise birkaç saniyenizi alacak kadar basit. Kendi kumandasında bunlar için ayrı tuşlar konmuş ki sanıyorum bir film izlerken en çok bunlara ihtiyacınız olur.
    Benim derdim dizi-mag.
    Şöyle; Tarayıcısından sayfayı doğrudan açınca ilgili dizi bölümünü izlemek için üzerinde girmem gereken güvenlik sayıları bulunan resmi bir türlü göremedim. Biraz uğraşmam lazım ama niye böyle olduğuna bir anlam veremedim. Tarayıcı ayarları ile uğraştım ama belki gözden kaçırdığım bir şey var. Ama "HD dizi izle", "TVYO" gibi android uygulaması ile dizi izlemekte sorun yok.
    Doğrusu 50 GB büyüklüğündeki bir 3D blueray.iso yu indirip veya bulup izlemeyi çok düşünmedim. Bu nedenle bunu desteklememesi benim açımdan sorun değil.
    3D Half SBS konusu yazılımsal bir sorun olduğuna göre bir şekilde çözülür.
    Tarayıcısı bir PC kadar olmasa da hızlı. Tarayıcı ayarlarından açtığınız web sayfasını masa üstü veya mobil versiyonu ile izleyebilir, okuyabilirsiniz.
    Yazılım güncellemesini flash belleğe atıp, menüsünün güncelleme bölümünden diski (flash belleği) seçerek kolayca yapabilirsiniz.
    Sesi AVR ye optik bağlantı ile aktarıp aldım. DTS de sorun yok.
    Üreticiden yazılım desteğinin kesilmeyeceğini umuyorum.
    Sonuçta cihaz bir android.
    Android tabanlı olsun olmasın bir akıllı telefon veya tablet kullanıcısı iseniz cihaz sizin için muhtemelen tatminkar olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atillaegemen -- 11 Nisan 2013; 17:15:35 >

• şöyle bir şey dikkatimi çekti , akşam saatlerinde dizimag sitesinin kullanıcı sayısının arttığından dolayımıdır nedir , bende de 2-3 dizinin güvenlik kodunu göstermedi.

kodu değiştir diyorum yine kod değişmedi. sonra bulunduğum sayfayı yenilediğim zaman kod birden geliverdi ve filmi de sorunsuz açtı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak Bilgisayar -- 11 Nisan 2013; 20:08:49 >
  • Tarayıcının ayarlarını varsaylana sıfırla yapınca dizi-mag daki sorun düzeldi.
  • Android tabanlı telefon ve tabletler için HiControl ve HiShare uygulamaları :

HiControl :
    http://v.himedia-tech.cn/Apps/HiControl.apk

HiShare :
    http://v.himedia-tech.cn/Apps/HiShare.apk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak Bilgisayar -- 12 Nisan 2013; 12:53:10 >
  • quote:

Android tabanlı telefon ve tabletler için HiControl ve HiShare uygulamaları :

HiControl :
    http://v.himedia-tech.cn/Apps/HiControl.apk

HiShare :
    http://v.himedia-tech.cn/Apps/HiShare.apk

merhaba,
    dvbt2 tunerli egreat veya başka bir marka android tv box getirtmeyi düşünüyor musunuz ? veya dvbt2 tunerli bir media playeriniz var mı şu an satışa sunulmuş ?
    teşekkürler. saygılar.

• neden dvbt2 ?

• komple sistem var mj android uydu
  • dvbt2 ihalesi sonuçlandı testler Ankara'da başladı. Kasım ayından itibaren İstanbul ve Ankarada yaklaşık 55 kanal dvbt2 den iletilecek.. ( bu 55 kanalın sanırım 15-20 tanesi hd olacak )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi impressM -- 12 Nisan 2013; 23:00:48 >
  • Gerek Egreat gerekse o ayardaki üreticilerde uzun zamandır dvbt li cihazlar vardı ancak bizim ülkemizde dvbt yayını olmadığı için o modeldeki ürünlerle ilgilenmedik.

Dvbt2 olayı bence uzayabilir ama dvbt2 yayını başlarsa ona göre hareket edebiliriz. Ancak iptv bile demode olmak üzere ve ott ye az bir süre kala dvbt2 konusunda geç kalınmış olunabilir diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.