Şimdi Ara

Hindistan dizüstü cihazlara USB Tip-C zorunluluğu getiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hindistan dizüstü cihazlara USB Tip-C zorunluluğu getiriyor
    Mobil cihaz dünyasında yıllardır devam eden Lightning ve USB girişi karmaşası özellikle Avrupa Birliği’nin baskıları ile sona ermişti. Hindistan ise dizüstü dünyasında yeni bir değişimin fitilini ateşliyor.

Dizüstülerde USB Tip-C dönemi

Kullanıcıların farklı kablolar arasında kaybolmasını engelleyen yasa ile Apple’ın Lightning inadı kırılmıştı. Bu sayede son dönemde tüm Apple ve Android cihazlarında USB Tip-C girişi standart hale gelmişti.

Ayrıca Bkz.PC emülatörlerine Apple’dan geçit yok

Dizüstü bilgisayar tarafında ise bir düzenleme yoktu zira USB Tip-C ile şarj olabilenler yanında standart güç adaptörünü kullanan sayısız model yer alıyor. Hindistan ise dizüstü modellerinin de USB Tip-C ile şarj edilmesini istiyor.

Ülkede 2025 yılından itibaren tüm tablet ve akıllı telefonlar şarj için USB Tip-C portunu kullanmak zorunda. 2026 yılından sonra piyasaya çıkacak tüm dizüstü modelleri de yine USB Tip-C üzerinden şarj edilecek. Yani güç adaptörlerinin de ucu USB Tip-C olmak zorunda.

Bu yasaya tuşlu telefonlar, giyilebilir cihazlar, tam kablosuz kulaklıklar dahil değil. Tasarım yapısı itibariyle bu cihazların kapsam dışında bırakıldığı belirtiliyor. Hindistan hükümeti yakın zamanda yasayı yürürlüğe sokacak.

Kaynak:https://www.gsmarena.com/india_to_enforce_usbc_connectors_on_smartphones_and_laptops_by_2026-news-63450.php

• Kablo kırmayı nasıl başarıyor insanlar merak eidyorum, kablolarımı her zaman düzgünce katlar koyarım, düzgüncede açarım, hiç sündürmem. yeni bir cihazımla kullanmaya başladığım herhangi bir kabloyu cihazın ömründen önce bozmayı başaramadım. Elimde 15 yıllık çalışan micro usb kablo var hala.

Elma özeli ayrı, elmanın kablolarının ve şarj aletlerinin kalitesizliği 3km öteden belli oluyor, üstüne birde çok pahalı. geçenlerde bir tanıdığım telini şarja takmış odada baktım, (Hepsi orjinal malzeme) kablo sararmış bir yandan( 4/5 aylık kablo), buram buram ucuz plastik bir yandan, adaptörde coilwhine var bir yandan, yıl 2024 vızır vızır ötüyor :D

Çinliler 200/250W şarjıyla bu duruma k*çıyla güler. Örgülü type c candır.
  • helal olsun adamlara

• İyi de çabuk bozuluyor be arkadaş orjinaliniz bile. Harekete bu kadar hassas kablolar üretmeyi bıraksanız tamam da umarım dayanır o dizüstülerin kabloları atılıp kırılmaya

• zdniz Z kullanıcısına yanıt

yoook

• Olması gereken bu tüm dünyada. Ne öyle milyon çeşit cihaza milyon çeşit şarj kablosu. Diğer cihazlarıda bu yasa kapsamına sokmalı tüm dünya.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • En güzeli.şarj konusunda tek bir standart olması mantıklı bir hareket

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • doruhüso D kullanıcısına yanıt
    Kablo kırmayı nasıl başarıyor insanlar merak eidyorum, kablolarımı her zaman düzgünce katlar koyarım, düzgüncede açarım, hiç sündürmem. yeni bir cihazımla kullanmaya başladığım herhangi bir kabloyu cihazın ömründen önce bozmayı başaramadım. Elimde 15 yıllık çalışan micro usb kablo var hala.

Elma özeli ayrı, elmanın kablolarının ve şarj aletlerinin kalitesizliği 3km öteden belli oluyor, üstüne birde çok pahalı. geçenlerde bir tanıdığım telini şarja takmış odada baktım, (Hepsi orjinal malzeme) kablo sararmış bir yandan( 4/5 aylık kablo), buram buram ucuz plastik bir yandan, adaptörde coilwhine var bir yandan, yıl 2024 vızır vızır ötüyor :D

Çinliler 200/250W şarjıyla bu duruma k*çıyla güler. Örgülü type c candır.

• Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

Valla herhangi bir type c kablonun bana dayanma süresi maksimum 10 ay. O da az kullanırsam :) :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olması gereken bu.

3 senedir xiaomi’nin type-c sarjını kullanıyoruz ve herhangi bir sıkıntı yaşanmadı bizde. Demek ki siz kablonuzu hor kullanıyorsunuz :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lexco kullanıcısına yanıt

Hor kullanmak hafif kalır :) :)

Parayla sahip olabildiğim bir şeye asla değer vermeme, acımadan kullanma huyum var :) :) :) :)

• Sırf su type c olayından dolayı iPhone 14 sonraki cihazlara soğuk bakıyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt
    7 yıl önce aldığım Sony Xperia XZ1 telefonun Type C şarj kablosunu hala kullanıyorum.

Hocam siz o kabloyu nasıl kullanıyorsunuz çok merak ediyorum. Hindistan dizüstü cihazlara USB Tip-C zorunluluğu getiriyor  2020'de aldığım Redmi Note 9 Pro içinden çıkan Tip C kabloyu halen daha telefonuyla birlikte kullanıyorum. Bakın 4 sene olacak neredeyse, birkaç ay sonra 4 sene olmuş olacak. Kardeşim Mi6 almıştı 2017 sonunda halen daha telefonu da kablosunu adaptörünü de kullanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 29 Haziran 2024; 5:43:51 >
  • Ne yapıyorsunuz bunları ütüleyip katlayıp mı kullanıyorsunuz :)

Laptopların dc jack kabloları Allahtan kalın ve güzel tasarımlı. Type c olsa sadece sok çıkartla bile telef ederim 6 ayda

Zaten type c tasarımı yüzünden çöp , incecik yassı çıkıntının dibinden esnememe ihtimali yok

Type c kablo dc jack tasarımında olsa, içten değil dıştan veri iletimi sağlasa ve içi dolu olsa on numara olur :)

Yoksa bu type c laptoplar yaygınlaşırsa vay halime.

Zaten bir laptopın bende ömrü max 3 sene, şimdiye kadar hiçbir problem yaşamadığım şarj girişi de başıma bela olur, 6 ayda 1 servislik olur :)

Aldığın ürünün kıymetini bilmezsen öyle olur evime gelen misafir bile doğru düzgün duracak malım kıymetlidir.

• AMC A kullanıcısına yanıt

Mal mı benim malım, ben mi o malın malıyım...

Hayatta değer vermem :) :) :)

Misal kadınların ev, eşya ve temizlik saplantısı bana bir çeşit hastalık olarak gelir gözüme :) :)

Çok garibime gidiyor arkadaş böyle şeyler

Ben de sizin garibinize gidiyorum direkt :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 29 Haziran 2024; 18:13:41 >
  • 20Wlik adaptorle kullanmaya kalkip yakacaklar kabloyu da laptopu da. ayrica usb-c olsun lightning olsun bunlarin cikis pinleri birbirine cok yakin ve tasarim olarak cok ince, lightning kullananlar bilir ki kablonun ucundaki bir iki iletken zamanla komur gibi olmakta. kac watt kac amper destekledigini bilmedigimden boyle tahminde bulunuyorum. 45-100w laptoplar var ve o adaptorlerle kullanilabilir olmasi tehlikeli.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.