Şimdi Ara

hindistan icin yardım acil!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar ben hindistana okumak ıcın gıtmek ıstıyorum...chandigarh unıversıtesı panjap..turkıye bu unıversıte ıcın denklık verıyormu??sorun cıkarmı merak edıyorum..duyduguma gore unıversıte dunya capında ılk 500 de...bilgisi olanların yardım etmesını ıstıyorum..sımdıden tesekkurler..

• up
  • arkadaş öğrenirsen banada özel msj ile bildir bende düşünmüştüm bi sıralar böyle bişeyi , eğer şartlar uygun olursa bende gidebilirim....

• başlığı görünce hindistan için yadım kampanyası falan var sandım
  • Uzunca bir süre Hintlilerin içinde yaşamış biri olarak söylüyorum. Bence gitmeden önce iyi düşün. Öyle filmlerindeki gibi renkli ve çekici olduklarını düşünme. Trafiğine, sosyal yaşantısına, kokularına (tütsüden bahsetmiyorum!) ve yemeklerine alışırım diyorsan bişey diyemem. Terleri okadar kötü kokar ki baş ağrısı tutar bir süre sonra. Türklerin kesinlikle kolay kolay alışamayacakları bir kültürleri var. Mesela yemeği avuçlarının içine alıp sıkar öyle yerler. Banyo alışkanlığı azdır vs vs
  • Türkiye varken neden Hindistan diyeceğim ama Türkiye'de de gel alalım seni üniversiteye demiyorlarki:(
  • quote:

Orjinalden alıntı: icaktan

Uzunca bir süre Hintlilerin içinde yaşamış biri olarak söylüyorum. Bence gitmeden önce iyi düşün. Öyle filmlerindeki gibi renkli ve çekici olduklarını düşünme. Trafiğine, sosyal yaşantısına, kokularına (tütsüden bahsetmiyorum!) ve yemeklerine alışırım diyorsan bişey diyemem. Terleri okadar kötü kokar ki baş ağrısı tutar bir süre sonra. Türklerin kesinlikle kolay kolay alışamayacakları bir kültürleri var. Mesela yemeği avuçlarının içine alıp sıkar öyle yerler. Banyo alışkanlığı azdır vs vs

Abi kustum ya...

• hindistana gidersen 2 gün içinde pişman olursun benden söylemesi. hintli arkadaşlarım oldu, şimdi aşağılayıcı sözler söylemeyim ama en yumuşak tabirle, bir türkün onların kültürüne, temizlik alışkanlıklarına, hele özellikle yemeklerine alışması mümkün değil. işin kötüsü seçme şansın da yok, onların acaip yemekleri dışında seçenek yok çünkü. burada tanınması konusuna gelince, ben yurtdışında okumuş biri olarak bu denklik işleriyle yakından ilgiliyim, ve öncelikle oxford da da okusan resmi olarak hiçbir üniversitenin burada tanınma garantisi veya yasal zorunluluğu yok, tabi ki verdiğim örnek tanınacaktır, ama demek istediğim bu resmi bir zorunluluk veya hak değil, adam tanımıyorum derse birşey iddia edemiyorsun. 2. olarak o okulu bilmiyorum, ama tanınması konusunda ekstra zorluk çıkarılacağını düşünüyorum nedense. yök ün bu konudaki genel tavrı şöyle, türk öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu ülkelerle ilgilenen yetkililer var, ve bunlar bu ülkelerdeki okulları, müfredatları iyi biliyorlar. hindistanla ilgili böyle bir yetkili olduğunu sanmıyorum, yani bugün gitsen yök e, herkes topu birbirine atar, en sonunda da bilmedikleri için tanımama yolunu seçerler gibime geliyor. ben olsam bu fikri kafamdan çıkartırdım.

• gitme
  • abi türk yemeği yapan bi yer yoqmu orda hiç ?

adana dürüm , iskender , köfte , dolma falan ?_?

hayat aşırı ucuz diye duydum bide..ne kadar doğru bilmiorum ama...

aylık 1oo dolara 2 katlı baya lüks bir evde kalabiliyormuşsun falan...
  • abi orada turk yemegı yapan bırı varmı bılmıyorum ama hayat gercekten ucuz dedıgın gıbı..ve o dedıgın evde sehrın gobegınde bıyerde yanı genelleme olarak evler oyle daha ucuzada var tabı..ben burayı ılk butceme uygun oldugu ıcın sectım ve bılım olarak ta gelısen bı ulke belkı bazı yenılıklerınden faydalanbılırım dıye dusundum...hıntlılere alısma konusunda haklısınız buyuk ıht bılmedıgım ıcın buyuk ıht dıyorum..yok u aradım denklık ıcın bana dogru duzgun cevap veren olmad ı oraya aktardı bılmem ne oldu en ıyısı bılenlere gorenlere sormak ıstedım..yanı ınsanları dedıgınızın tersı olsa ve yok denklık verse mutlaka oraya gıderım cunku ılk 500 un ıcınde olan bı unıversıtede ucuza okuyosunuz ve yasamda ucuz..ayrıca bırsey daha var ne kadar dogru bılemem o unıversıte mavı dıploma verıyormus uluslararası..avrupada ve amerıkada gecıyor bıldıgım kadarıyla..ama turkıye ne der bılemem...
  • ha bı ıkıncısıde oranın dılı ıngılızce..ıngılız somurgesınde olan bı ulke bılıyorsunuzdur..yanı o konudada zorluk cekmeyecegım bı yer...tabı yıne yerel dıl konusurlar ama unıversıtede ıngılızce ve dısardada genelde ıngılızce..oraada ıngılızce bılmeyen yoktur sanırım..
  • up
  • bir hintli olarak söyleyeceklerim,bahsedilen üniv.de verilen diploma dünyanın her yerinde geçerlidir ama türkiyede bilemem o diplomayla dünyanın her yerinden rahat iş bulursun..
    hindistana eğer gerçekten gidecek olursan sana yardımcı olurum.orada türk lokantalarıda var bana pm den ulaş ben sana sonuna kadar yardımcı olurum
  • quote:

Orjinalden alıntı: erenraj_khan

bir hintli olarak söyleyeceklerim,bahsedilen üniv.de verilen diploma dünyanın her yerinde geçerlidir ama türkiyede bilemem o diplomayla dünyanın her yerinden rahat iş bulursun..
    hindistana eğer gerçekten gidecek olursan sana yardımcı olurum.orada türk lokantalarıda var bana pm den ulaş ben sana sonuna kadar yardımcı olurum

Bu kadar iyi Türkçe biliyorsanız yakın akrabalarınızdan biri Türkmüdür acaba..?
  • quote:

Orjinalden alıntı: erenraj_khan

bir hintli olarak söyleyeceklerim,bahsedilen üniv.de verilen diploma dünyanın her yerinde geçerlidir ama türkiyede bilemem o diplomayla dünyanın her yerinden rahat iş bulursun..

sen hındıstanın neresınde bulundun bız punjap a gıtmek ıstıyoruz..evet hakıkaten turkcen gayet guzel..Turkceyı burda mı ogrendın yoksa orada bunn ıcın kursa falan mı katıldın...
    suan turkıyedemısın hındıstandamı??
  • @erenraj_khan
    Birde ebaydan araba fıyatları baktık fıyatları bayagı yuksek acaba yasamı kadr ucuz olması gerekmez mı ...
    birde bizim danıstıgımız abi 100 dolara ev kırası artı ev ıhtıyacı dahıl demıstı acaba bu ev google earth'dan baktıgımız kadarıylan sehır dısında kı bınlerce bırbırı ıcıne gırmıs evlerden bırımıdır. yoksa gayet ıyı buradakıler gibimidir ??? biraz cok oldu ama ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

başlığı görünce hindistan için yadım kampanyası falan var sandım

bende

• up
  • eet up up

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lord_es -- 7 Ekim 2006; 1:48:50 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.