Şimdi Ara

HIS 4850 ICe Q Turbo 1 Gb Crosfire (CF Desteklemeyen Oyunlarda nolur ? ) 3dmark vantage test sonçlrı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HIS 4850 ICe Q Turbo 1 Gb Crosfire yaptım 3dmark vantage testleri çok güzel fps oranları felan fakat

world of warcraft offical servera girdigimde dalaran adlı şehirde 20 fps alıyorum full grafikle

sistemim şu :

i7 920

gigabyte x58

2 X HIS 4850 ICe Q Turbo 1 Gb (Crossfire)

3 gb 1600 mh 3ch ocz

750 W Thermaltake touch power

Arkadaşlar wow 'da çok düşük fps aldım sebebi cross fire desteklememesi sonucu bu aldıgım 20 fps full grafikle ve dalaran 'da tek kartın çalışmamasımı ? yani kısacası CF Desteklemeyen oyunlarda tek ekran kartımı çalışıyor ? Yani CF Desteklemeyen Oyunlarda Tek kartı kullanıp digeri öyle boşamı alınmış olacak ?

birde INTEL
    Q8400 Quad Core 2 . 66 Ghz 4 Mb Cache 1333FSB 45Nm CPU
    ve INTEL
    Core i7 920, 2 . 66Ghz, 64Bit, 8 MB L3 Cache, 4 . 8 QPI, 45Nm işlemcileri 3dmark vantage 1.1 testinde Q8400 çok açık önde bitiriyor testi sebebi ne olabilir ?

Q8400 345 ytl Core i7 920, 2 . 66Ghz, 64Bit 542 TL bu sonucu biri anlatabilirmi nasıl geçer 8400 i7 920 yi ?

• CrossFire Konusunda Şuanda Online Arkadaşların Hiç Birininmi Bilgisi Yok Yaardımcı olamazmısınız ? :S
  • Evet, malesef CF desteklemeyen oyunlarda bir kart hiç iş yapmaz, tek kart gibi perfromans alırsınız. SLI'da da durum aynıdır, ancak onda birisi physx için atayabilirsiniz o ayrı.

Vantage testi için ise test sisteminde ekran kartları aynı mı?
    Eğer aynı değilse biri nvidia ise ve yeni modellerden birisi ise, physx desteği sayesinde işlemci puanı anormal fazla görünür.
    Bunu önlemek için nvidia sürücü ayarlarında physx'i kapalı şekilde test etmelisiniz, o zaman puan normale döner.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hserdark -- 30 Mayıs 2009; 0:30:31 >
  • CF Desteklemeyen Oyunlarda Tek Karttan bile Düşük Performans Alırsınız.
    Herşey test değildir.Teknoloji olarak kat kat önde olan Core i7 yi karşılaştırmanız bile bir hata
  • dalaranda 20 fps almanın sebebi , ya çok kalabık olmasıdır

yada genel sorun (bendede oluyordu) gölge kalitesi seviyesinden di

gölgeyi en sona değilde en sonun bir altına getirirsen hızlanması gerekir

en azından bende öyle idi
  • hserdark
    kardeş sen biliyorsun bu işi karşıdaki işlemcide 8800gt vardı acaba bundan dolayımı i7920 çok geride kaldı dersin ?

8800 gt de physx varmıdır ki ?

Birde son olarak Sadece crossfire destekli oyunlarda bu performansı alıp digerlerinde alamıcaksam değiştirsemmi his iceq4 turbo 1gb 2 tane. tek olarak başka kartmı alsam yoksa çoğu oyun destekliyormu crossfire ı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz_01 -- 30 Mayıs 2009; 0:43:36 >
  • millete boşuna denmiyor cf yada slı yapmayın tek kart alın diye.

cf veya slı desteklemeyen oyunlarda kartın biri çöp durumunda yatıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence de hata yapmışsın. Yerinde olsam Sapphire HD 4850x2 alırdım
  • Evet 8800GT olduğu içindir o, sürücü ayarlarından Physx kapalı duruma getirip test edin.
    Benim şahsi düşüncem CF yerine tek kart kullanımı daha verimlidir. İkisini satıp 4870 veya 4890 almanız daha iyi olacaktır

quote:

Orjinalden alıntı: Beyaz_01
    hserdark
    kardeş sen biliyorsun bu işi karşıdaki işlemcide 8800gt vardı acaba bundan dolayımı i7920 çok geride kaldı dersin ?
    Birde son olarak Sadece crossfire destekli oyunlarda bu performansı alıp digerlerinde alamıcaksam değiştirsemmi his iceq4 turbo 1gb 2 tane. tek olarak başka kartmı alsam yoksa çoğu oyun destekliyormu crossfire ı ?

4850x2 ile 4850 CF arasında bir fark yok ki, o da CF gibi çalışıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: TryAgain

Bence de hata yapmışsın. Yerinde olsam Sapphire HD 4850x2 alırdım

• CrossFire yapmak şu zamanda bana biraz fantezi gibi geliyor. Hiç kimse kusura bakmasın ama iki kart alıp desteklemeyen oyunlarda bir kart yatacaksa işte orada büyük bir sorun var demektir. 3-5 tane oyun destekliyor diye gidip Crossfire yapılmaz

Tek kart almak şu zamanda daha mantıklı gibi görünüyor. Ha önümüzdeki yıllarda çıkacak olan oyunların büyük bir çoğunluğu çoklu ekran kartına uyumlu olarak çıkarsa işte o zaman herkes kartını çift yapar
  • quote:

Orjinalden alıntı: DeepMysticDream

CrossFire yapmak şu zamanda bana biraz fantezi gibi geliyor. Hiç kimse kusura bakmasın ama iki kart alıp desteklemeyen oyunlarda bir kart yatacaksa işte orada büyük bir sorun var demektir. 3-5 tane oyun destekliyor diye gidip Crossfire yapılmaz

Tek kart almak şu zamanda daha mantıklı gibi görünüyor. Ha önümüzdeki yıllarda çıkacak olan oyunların büyük bir çoğunluğu çoklu ekran kartına uyumlu olarak çıkarsa işte o zaman herkes kartını çift yapar

katılıyorum babacan zaten satın aldığımız yerde 2 gün test süresi verdi isterseniz değiştirebiliriz dediler cf yatığım kartları verip tek Gtx290 almayı düşünüyorum.

Yorumlarınız için teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: hserdark

Evet 8800GT olduğu içindir o, sürücü ayarlarından Physx kapalı duruma getirip test edin.
    Benim şahsi düşüncem CF yerine tek kart kullanımı daha verimlidir. İkisini satıp 4870 veya 4890 almanız daha iyi olacaktır

quote:

Orjinalden alıntı: Beyaz_01
    hserdark

4850x2 ile 4850 CF arasında bir fark yok ki, o da CF gibi çalışıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: TryAgain

Bence de hata yapmışsın. Yerinde olsam Sapphire HD 4850x2 alırdım

CF desteklemeyen oyunlar da CF 4850'nin tek kartını, kullanıyorsun. Fakat 4850x2 alırsan fazla performans alıyorsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.