Şimdi Ara

HIS HD 5770 Oyunlarda Sorun! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benimkinde fps aynı gösteriyo.düşme göstermiyo ama dedğin gibi periyodik olarak durup devam ediyor görüntü..yalnız bi kaç gün bekleyebilir çünkü benimkine benzer bi sistem 1 arkadaşımda var o da hemen getiremicek bilgisayarını..ama sorunu çözer çözmez bildiricem merak etme..
  • Tamam hocam bendeki aynı şey fps düşüyor bende birde şey olarak.Neyi test ediceksin bu arada ? güç kaynağı mı?
  • power da sorun olabılır bence
  • onun güç kaynağını benimkine takıcam..500 watt ama pci-ex amper gücü yüksek..benim ki 14-15 amper mi neydi..sonrada onun sisteme takarım ekran kartını..denicem işte bi kaç yol..
  • garantisi yokmu kartın ver gondersinler yenisini powerdan olsa direk kapatır pcyi mavı ekran vs. fps falan alakası yok powerla
  • kasayı sallamayı ayrıca monitöre iki kez yandan vurmak suretiyle şiddet uygulamayı denedin me :)

şaka bir yana 10.3 den önce de grid de shibuya pistinde oluyordu yanlış hatırlamıyorsam aynı sorun, bakalım halledebildecekmiyiz. olmadı biosu falan güncelleriz. bende farcry 2 de oluyordu aynı sorun, bios güncellemesinden sonra düzelmişti ne alakaysa :)

edit: aklıma şimdi kurt düştü ekran kartı bellekleri :( inşallah orada sorun yoktur. belleklere oc yapmamıştın değil mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimiferhat -- 6 Ağustos 2010; 3:53:44 >
  • Hocam OC den olabilir mi acaba? Oc yi çek geri bütün ayarlar normalinde iken denediniz mi?
    Şaşırtıcı bende HD5770 var kart gayet iyi çalışıyor CRYSİS de bile high ayarlarda oynuyorum o da zaman geçtikten sonra hafif donma yapıyor onun dışında diğer tüm oyunlar son seviye oynuyorum.Ben de Catalyst 10.4 yüklüydü onda sorun yaşamadım tekrar formatladım cihazı şuan da 10.7 yüklü.
  • karta hiç oc yapmadım..ferhat gel hacı bi an önce de halledelim şu işi iyice sinir olmaya başladım yakıcam makinayı
  • inşallah halledersin kardeş. benim baska bir arkadaşta hd4850 var ondada pop'a girdiğinde ilk basta ubisoft reklamında takılıp sonra düzeliyormus. bendede aynı sorun var ve hiçbirşeyde oc falan yok. psuda yetiyor. ikimizde aynı dvdden yükledik. sanırım oyundan kaynaklanıyor. oyuna girince takılma yok. herşey full da gayet güzel oynuyor.
  • arkadaşlar sonunda kontrol edebildim..ilk başta arkadaiımın psu yu taktım ve crysisi full ayarda sorunsuz oynadım..sorun psu daymış dedim ama sonra kendi ekran kartımı başka bilgisayara taktım bu seferde metro 2033 de aynı şeyi yapmaya başladı ekran kartından dedim..sonra tekrar kendi makineme taktım bu seferde görüntü vermiyo açılışta ve kırmızı ışık yanıyo kartın üstünde..kırmızı ışık heralde güçle ilgili bir sorundu..şimdi psu mu değiştireyim kartı garantiyemi yollayayım kararsız kaldım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxbarisxx

arkadaşlar sonunda kontrol edebildim..ilk başta arkadaiımın psu yu taktım ve crysisi full ayarda sorunsuz oynadım..sorun psu daymış dedim ama sonra kendi ekran kartımı başka bilgisayara taktım bu seferde metro 2033 de aynı şeyi yapmaya başladı ekran kartından dedim..sonra tekrar kendi makineme taktım bu seferde görüntü vermiyo açılışta ve kırmızı ışık yanıyo kartın üstünde..kırmızı ışık heralde güçle ilgili bir sorundu..şimdi psu mu değiştireyim kartı garantiyemi yollayayım kararsız kaldım...

en son neden görüntü vermedi anlayamadım. söküp takarken zedelenmiş olabilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxbarisxx

arkadaşlar sonunda kontrol edebildim..ilk başta arkadaiımın psu yu taktım ve crysisi full ayarda sorunsuz oynadım..sorun psu daymış dedim ama sonra kendi ekran kartımı başka bilgisayara taktım bu seferde metro 2033 de aynı şeyi yapmaya başladı ekran kartından dedim..sonra tekrar kendi makineme taktım bu seferde görüntü vermiyo açılışta ve kırmızı ışık yanıyo kartın üstünde..kırmızı ışık heralde güçle ilgili bir sorundu..şimdi psu mu değiştireyim kartı garantiyemi yollayayım kararsız kaldım...

anlattığından şu sonuç çıkıo. crysis oynarken senin ekran kartında yada pcnin diğer bileşenlerinde sorun yok psu deiştirdin sorun yok oldu.buraya kadar sorun kesin psudan görünüo.sonra kartı aldın bambaşka bi makinaya taktın orda sorun çıktı o apayrı bi konu o makinanın diğer bileşenlerinde sorun olabilir vs vs o sana yön gösterici değil bence. sonra yine kendi makinana taktın ama o crysis i denediğin psuylamı yoksa kendi eski psunla mı taktın orası önemli.bide bambaşka yeni bir sorun çıkmış kart görüntü vermiyor diyorsun o zmn kart bu takıp çıkarmalar esnasında yada diğer sistemdeyken bir zarar gördü.akla mantığa başka bişey gelmiyor gibi. birde kart hala mı aynı durumda? başka pcdede görüntü vermiyor kırmızı ışık yanıyorsa direk garantiye yolla.sorun neden kaynaklanıyor net kontrol yapamamışsın gibi.

• Ekran kartının bellek hızını 50(100) Mhz düşürüp dener misiniz acaba?Ayrıca oyundan da kaynaklanıyor olabilir(saçma gibi geliyo olabilir ama mesela bende AC1 de vardı bu sorun,kitleniyodu sistem 20 dk'da,orj aldım oyunu hiçbir kitlenme donma olmadı..)

Ayrıca ram problemi bende var aynı şekilde çözdüm(gibi,garantiye yollamak istiyorum en kısa zamanda) ve yukarıda bir arkadaş söylemiş aynı şeyi,deneyip haber verirseniz memnun olurum..
  • Haklısın çok kapsamlı test yapamadım..arkadaşımın gitmesi gerekiyodu..kırmızı ışık hatasını kendi psum da alıyorum..şimdi onboarda geçtim..bişeyi daha farkettim diğer psu da ekran kartı fazla ısınmamıştı..crysisi oynarken fan %100 e hiç çıkmadı..ama kendi psum da hemen ısınıyor kart..masaüstünde bile 60 civarında..heralde kartı garantiye yollayıp bitane de sağlam psu alıcam..deli etti beni..
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

Ekran kartının bellek hızını 50(100) Mhz düşürüp dener misiniz acaba?Ayrıca oyundan da kaynaklanıyor olabilir(saçma gibi geliyo olabilir ama mesela bende AC1 de vardı bu sorun,kitleniyodu sistem 20 dk'da,orj aldım oyunu hiçbir kitlenme donma olmadı..)

Ayrıca ram problemi bende var aynı şekilde çözdüm(gibi,garantiye yollamak istiyorum en kısa zamanda) ve yukarıda bir arkadaş söylemiş aynı şeyi,deneyip haber verirseniz memnun olurum..

ekran kartı hızını düşüremem çünkü görüntü vermiyor..bende ilk başlarda oyundan sandım ama hemen hemen her oyunda yaptı..
  • sen garantiye yolla kartı, gelsin bi de fatality aldıkmı mis olur
  • beyler sorunu büyük ihtimal çözdüm heralde..psu nun 6pin pci-ex kablosunu çıkarıp onun yerine molexten dönüştürücü kullandım..bilgisayar açıldı ve 10 dakka crysis oynadım ve sorun yoktu..sıcaklığıda düştü çünkü fan idle da %60 civarı dönerken %40 a düştü..psu değiştirecem..
  • yani şart hacı.
  • hacı şartta şimdide başka bişey çıktı..molexlerden verdiğim için gücü fanları çıkardım..kasada bi işlemci bide ekran kartı fanı çalışıyor şimdi..işin garibi kasa yatıkken ekran kartı sıcaklığı 55 derece filan fan da o civarda dönüyo, kasayı kaldırdıça yani dikledikçe ısısı artıyo ekran kartının fanda hızlı dönmeye başlıyo..ama orantılı artıyo..30 derece kaldırsam artıyo ısısı, 70 derece kaldırsam keza daha fazla ısınıyo tam diklediğimde %100e çıkıyo fan..bu ne şimdi
  • High power psular çok kalitelidir aslında,banada psu demişlerdi hadi benim psu dandik amperleri düşük ama seninki ? Çok acaip yahu high power'a da güvenemeceksek ne alcaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Vertigo. -- 7 Ağustos 2010; 13:44:28 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.