Şimdi Ara

HIS HD 5770 Oyunlarda Sorun!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar..Ekran kartım oyunlarda özellikle yüksek grafikli oyunlarda görüntüde sorun çıkarıyor..fps yüksek göstermesine rağmen görüntü bi yavaşlıyor bi normale dönüyor..ekran kartı yetmiyor desem kare atlama olmuyo..bana güç kaynağım yeterli değil gibi geldi ama ondan değilse boşu boşuna da masraf yapmak istemiyorum..bu arada en iyi catalyst 10.2 de performans alıyorum..diğerlerinde bu olayı çok abartıyor..bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin arkadaşlar..sistem imzamda ki gibi..

• PSUnuz yetersiz olabilir.Sistemde overclock vs.de var çünkü.Birisinden 600-700W güç kaynağı bulup deneyin.Bulamazsanız overclocku default hale getirin ve öyle deneyin yine aynı sorun çıkacak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ay_erdi

PSUnuz yetersiz olabilir.Sistemde overclock vs.de var çünkü.Birisinden 600-700W güç kaynağı bulup deneyin.Bulamazsanız overclocku default hale getirin ve öyle deneyin yine aynı sorun çıkacak mı?
    Power yeterli gözüküyor.. O.c varsa kartta stabilite sorunu olabilir. Değerleri defaulta alıp deneyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ay_erdi

PSUnuz yetersiz olabilir.Sistemde overclock vs.de var çünkü.Birisinden 600-700W güç kaynağı bulup deneyin.Bulamazsanız overclocku default hale getirin ve öyle deneyin yine aynı sorun çıkacak mı?
    Sistemde sorun olmasına neden olacak bir parça görünmüyor, PSU dahil.

Ekran kartındaki ve hatta işlemcideki oc ları geri alarak deneyebilirsiniz. Yüksek çözünürlük, yüksek aa ve af, yüksek grafik kalitesi kullanınca oluyor diyorsunuz, belli bir süre sonramı oluyor? yoksa hemen oyuna başlar başlamaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Sistemde sorun olmasına neden olacak bir parça görünmüyor, PSU dahil.

Ekran kartındaki ve hatta işlemcideki oc ları geri alarak deneyebilirsiniz. Yüksek çözünürlük, yüksek aa ve af, yüksek grafik kalitesi kullanınca oluyor diyorsunuz, belli bir süre sonramı oluyor? yoksa hemen oyuna başlar başlamaz mı?

Alıntıları Göster
    bazı oyunlarda hemen bazılarında belli bi süre sonra..cod4 te bile yapıyor..ekran kartında oc yok..cpu default hıza aldım 2.7 ye ama hala yapıyor denedim şimdi..işlemciyle ilgisi yok heralde..normalde full detay çok rahat kaldırması gereken oyunlarda bile yapıyor..anlayamadım bi türlü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxbarisxx -- 4 Ağustos 2010; 17:26:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xxbarisxx

bazı oyunlarda hemen bazılarında belli bi süre sonra..cod4 te bile yapıyor..ekran kartında oc yok..cpu default hıza aldım 2.7 ye ama hala yapıyor denedim şimdi..işlemciyle ilgisi yok heralde..normalde full detay çok rahat kaldırması gereken oyunlarda bile yapıyor..anlayamadım bi türlü..

Alıntıları Göster
    Yüksek ihtimal yetersiz psu.Daha güçlü bir psu ile denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Sorunu kestirmeden teşhis edebilmek için, imkan varsa ekran kartını başka bir pc de veya başka bir ekran kartını kendi pc nizde deneyerek sorunun hangi bileşenden kaynaklandığını tespit etmek iyi olur.

Belki uçuk gelebilir ama, uzun zamandır atılmamışsa bir format çare olabilir. Zayıf bir ihtimalde olsa virüs v.s. bir sorun olabilir. İhtimalleri tek tek değerlendirmek lazım. BAzen hiç ummadığınız bir yerden kaynaklanabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Sorunu kestirmeden teşhis edebilmek için, imkan varsa ekran kartını başka bir pc de veya başka bir ekran kartını kendi pc nizde deneyerek sorunun hangi bileşenden kaynaklandığını tespit etmek iyi olur.

Belki uçuk gelebilir ama, uzun zamandır atılmamışsa bir format çare olabilir. Zayıf bir ihtimalde olsa virüs v.s. bir sorun olabilir. İhtimalleri tek tek değerlendirmek lazım. BAzen hiç ummadığınız bir yerden kaynaklanabilir.

Alıntıları Göster
    o zaman önce bir format atayım olmazsa da dediğiniz gibi başka bir bilgisayarda deneyeyim..yardımlarınız için sağolun arkadaşlar..

• quote:

o zaman önce bir format atayım olmazsa da dediğiniz gibi başka bir bilgisayarda deneyeyim..yardımlarınız için sağolun arkadaşlar..

Alıntıları Göster
    bende starcrafta oluyo anlamadım gitti bi yavaşlıyo bi düzeliyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maul*

bende starcrafta oluyo anlamadım gitti bi yavaşlıyo bi düzeliyo

Alıntıları Göster
    aceba bu 5770 lerin bi sorunumu ? alma arifesinde içime kurt düştü
  • quote:

Orijinalden alıntı: BorgaXxX

yok öyle birşey.
    bahsedilen problem virüsten dolayı bile olabilir. çok değişken var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lethian

quote:

Orijinalden alıntı: BorgaXxX

yok öyle birşey.
    bahsedilen problem virüsten dolayı bile olabilir. çok değişken var.

Alıntıları Göster
    bende bazı oyunlarda çok az oluyor. herşey max dayken. fifa10 da bile oluyor :D aslında fifa10 da eski kartım 9500 gt de takılıyordu. demekki oyunda sorun var. oyunu silip tekrar yukleyin yada update falan yapın. benim kart asus marka. oyunlar açılırken takılma oluyor. mesela popda ubisoft yazısı çıkıyor en basta. onda takılıyor ama oyunda gayet akıcı. değişik bir durum. anlamak mümkün değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: nzm13

bende bazı oyunlarda çok az oluyor. herşey max dayken. fifa10 da bile oluyor :D aslında fifa10 da eski kartım 9500 gt de takılıyordu. demekki oyunda sorun var. oyunu silip tekrar yukleyin yada update falan yapın. benim kart asus marka. oyunlar açılırken takılma oluyor. mesela popda ubisoft yazısı çıkıyor en basta. onda takılıyor ama oyunda gayet akıcı. değişik bir durum. anlamak mümkün değil.

Alıntıları Göster
    format attıktan sonra düzelirse söylerim arkadaşlar..ekran kartından şüphem yok zaten..ya windowsta sorun var ya da güç kaynağım yetmiyor..

• quote:

format attıktan sonra düzelirse söylerim arkadaşlar..ekran kartından şüphem yok zaten..ya windowsta sorun var ya da güç kaynağım yetmiyor..

Alıntıları Göster
    Format attım düzelmedi..Birde arkadaşın bilgisayarında denicem..
  • quote:

ben bekliyorum kardeş. denediğinde bizlerle paylaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nzm13

quote:

ben bekliyorum kardeş. denediğinde bizlerle paylaş.

Alıntıları Göster
    işlemcinizdeki çekirdek ve cache açmak gibi işlemleri geri alıp ( işlemciyi original haline getirip ) bir deneyin . haliyle original oyun kullandığınızı var sayıyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ser_ka_n

işlemcinizdeki çekirdek ve cache açmak gibi işlemleri geri alıp ( işlemciyi original haline getirip ) bir deneyin . haliyle original oyun kullandığınızı var sayıyorum .

Alıntıları Göster
    çekirdek açmayla ilgisi yok bence..çünkü şimdi hatırladım bu olayı catalyst 10.3 ü yükledikten sonra yapmaya başladı..10.3 ve yukarısı sürücülerde hep yaptı 10.2 de yapmıyodu ondada yapmaya başladı..bu arada orjinal oyunlarda da yapıyor..umarım güç kaynağıdır..ilk fırsatta deniyecem..

• quote:

çekirdek açmayla ilgisi yok bence..çünkü şimdi hatırladım bu olayı catalyst 10.3 ü yükledikten sonra yapmaya başladı..10.3 ve yukarısı sürücülerde hep yaptı 10.2 de yapmıyodu ondada yapmaya başladı..bu arada orjinal oyunlarda da yapıyor..umarım güç kaynağıdır..ilk fırsatta deniyecem..

Alıntıları Göster
    10.3te yapmaya başladıysa ve siz bunu silip 10.2 kurduysanız,eski driver tam temizlenmemiş olabilir mi? Format attıktan sonra direk 10.3 mü kurdunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revenger11 -- 5 Ağustos 2010; 20:06:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: revenger11

10.3te yapmaya başladıysa ve siz bunu silip 10.2 kurduysanız,eski driver tam temizlenmemiş olabilir mi? Format attıktan sonra direk 10.3 mü kurdunuz?

Alıntıları Göster
    yok hocam driver sweeper kullanırım..temizliyorum herşeyi..hem format attıktan sonra da yaptı..dediğim gibi başka bir bilgisayarda deniycem çeşitli şekillerde..yazılımsal mı donanımsal mı anlarız o zaman..
  • quote:

yok hocam driver sweeper kullanırım..temizliyorum herşeyi..hem format attıktan sonra da yaptı..dediğim gibi başka bir bilgisayarda deniycem çeşitli şekillerde..yazılımsal mı donanımsal mı anlarız o zaman..

Alıntıları Göster
    Seninkine benzer birşey bendede var,sadece tek bir oyunda(silkroad)fps 3 saniyede bir 100 lerden 5 lere düşüp artıyor,periyodik olarak yani.Kimisi ram dedi,kimisi güç kaynağıma sorun var dedi seninkinde oldugu gibi.İşin acaibi sistem veya internet zorlanmıyor bunlar olurken silkroadla beraber birkaç oyund aha açtım onlarda hiçbir sorun yok idi..Sistemim panelimde yazıyor.Bende senin tecrübelerine göre hareket edebilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Vertigo. -- 5 Ağustos 2010; 20:40:41 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.