ya şuanda 1gb HIS HD4870 IceQ 4+ Turbo ekran kartımı overclock ediyorum ama bu kartın sınırları nelerdir tam olarak bilmiyorum, az önce 820/1200 de yarım saat falan sorunsuz çalıştı ama ondan önce bişiler yaparken mavi ekran verdi bilgisayar, o yüzden şimdi fazla ilerilere gitmek istemiyorum, sınırlarını öğrenmek istiyorum, yardımcı olursanız sevinirim... bide oc yaparken rivatuner kullanıyorum, fan ı %70 e açıp oc yapıorum, sıcaklık düşük seviyelerde oluo yani, başka dikkat etmem gereken şeyler varmı?
Değerleri yavaş yavaş arttırarak çıkabilceğin en yüksek stabil değeri bul.. Sonra ekran kartını zorlayacak bir oyuna girip ekran kartını test et.Eğer hata,mavi ekran,vs. vermezse o ayarlarla kullanırsın.Eğer hata verirse değerleri biraz düşürüp yine test edersin.. Ekran kartının sınırlarınıda öğrenmek için google'a 1gb HIS HD4870 IceQ 4+ Turbo overclock yazıp çıkan sitelerdeki kullanıcıların kullandığı değerlere bakarak belirleyebilirsin..
turbo modeli için pek fazla konu yok internette, 820/1200 de crysis de yine çöktü... neyse ben denemeye devam edeyim, bi sorum daha olacak böyle çok fazla mavi ekran almam falan ekran kartına ne gibi zararlar verebilir?
Zarar verceğini sanmıyorum..
gerek yok o kart için oc ye illa yapacam diosan bios mod filan yap
kartın fabrika oc li olduğunu zaten biliyorum ama internette bu halini oc ederek daha çok performans alınabildiğini okumuştum...