Şimdi Ara

HIS HD5850 den sonra alınacak ekran kartı ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xxx187

Kesinlikle bunu al.

Sapphire HD7870 O.C

nedir bunun fiyatı hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem0537

quote:

Orijinalden alıntı: xxx187

Kesinlikle bunu al.

Sapphire HD7870 O.C

nedir bunun fiyatı hocam ?

Vatanda şuan 477 TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxx187 -- 30 Aralık 2013; 0:44:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    11 ile 11.1 arasında fark yaratacak kadar çok şey var. Bunlar oyunlarda da kullanılabilecek farklar (UAV Atomics gibi). Kalkıp ama oyunların ince ince bu farkları kullanmasını bekleyip özel olarak 11 ile sınırlı olmasını beklemek büyük hata olr. 11.1 de yapabileceğin şeyler ile sana %10 lar seviyesinde rahatça ilave perf getirebilir. Xb1'de 11.2 ile Tile + Virtual Rendering istersin, PC'de bunu Dx üstünden yapınca morarırsın. Elle yazılımdan implemente Tile Based Render geliştirirsin, AMD SI kart ile Kepler arasında 6 kat fark olur(bildiin oyun 6 kat fps alıyor değil). Konsolda kodu full donanım özelliklerine özel yazmaya çalışırsın, Tile Render yaparsın, AMD GCN için 128x128 tile edersin, GDS ye sığdığı için 128x128 "magic number" olur senin için. Tutup bunu Nvidia'ya Intel'e optimize etme uydurma çabasına girersen ortada kısmen sap gibi kalırsın. Oturup kodda çok şey değiştirmen gerekir. GCN de geliştirdiğin gibi Tile edilmiş şeyi Intel için 32x32 şeklinde tile edersen oluyo, Nvidia su koyuveriyo. Oturup hepsi için ince ince bi nevi motorun bilmem kaç parçasını yeniden yazacaksın. AMD için tile ettiğin ekranı, 128KB lık ROP cache'e sığacak şekilde yazarsın extradan dünya perf artışı veriyor bu sebbi demosunu yaptı.

Özeti ne bunların? Mimariye yönelik olmadımı çözüm havamızı alıyoruz. GL kurtarıcı değil GL'in kendi dertleri var ve GL'i geliştirsin diyenler GL'de zaten bu özellikler var diyen sağdan soldan araklamacı zihniyetlerin hiçbi halt bildikleri yok. Hele burası gibi forumlar için atıp tutma aracından hakaret aracına kadar her maksada yarıyor GL. GL kurtarıcı değil, onunla olmaz. Mantle kurtarıcı ama ne SDK'sı en az 1 sene içinde gelecek, nede GCN dışına yönelik olacak.

Biz de böyle sap gibi ortada kalırız, konsolları daha iyi kullandıklarında da yine komplo teorilerine sarılıp oyun sattırmak için PC bilerek yavaş yapıolar özürlü opt. ile getiriolar diyip duracaz. En basiti Multi Threaded Render için konsolda yazılmış oyunun PC'de karşılığı yok. Bi Nvidia kullanabilio, o da bi gıdım AMD'nin önüne geçmek için başka bi halta yaradığı yok. PC'de Dx'in dibi çıktı milltet atıp tutmayı bırakmadı.

Nvidia da Keplerin eksikliklerinin farkında, maliyet dezavantajlarının da farkında, büyük çipler ile işi yürütebildiğinin insanların algısı ile oynayabildiği sürece iş yapabildiğini de biliyor. Yeni seriye o yüzden asılma çabasında. Ha ama Ms'ye bakarsan adamlar Tiled Resources demosunu gtx770 üstünde yaptılar ???? Bu nasıl saçmalık? Çünkü yazılım ile 770 üstünde yapmak daha kolaylarına geldi. AMD kart koyup donanımdan TR ile yapmaları onun demosunu farkını göstermeleri gerekirdi. Yani bununla ilgili belli kartlara yönelik kısıtlayıcı beklenti içine girmek yanlış olr şimdiden.

Şimdiki zamana bakarsan, 1 sene boyunca 11.1 11.2 farkını gösterecek oyunu görmek imkansız gibi bişey. Win8 + 11.2 yi zorunlu kılmayı göze alabilecek geliştirici varsa, yani çok kısıtlı bi kullanıcı grubuna PC'de hedeflemeyi düşünen varsa, daha öncesinde Mantle'ı düşünmüş olsa bi nevi ilahi bi aydınlanma yaşar. O kadar fark var.

Ego Engine nasıl Dx11'i zorunlu kıldı bunlar niye olmasın dersen, bişey demem genel bakış açısı anlamında ama Dx11'in zorunlu olma nedeni Forward+ ve Compute Shader'ın render altyapısına dahil edilmesi, bi anlamda yeni nesil tekniklerin kullanılması için. Eski usül 10 senelik bakış açılarıyla veya eski konsoldaki ramsızlıktan / donanım yetersizliğinden virtual render ile iş yapanların daha fazlası için yine aynı yoldan devam etmek istemeleri sorun. Ego engine o açıdan yenilik, cesur bi yaklaşım.

11.1 11.2 arasında da yeterince fark yaratacak şey var ama, Mantle 11.2 ye göre çok çok daha özgür. Madem kendini kısıtlamayı göze aldın kullanıcı sayısı açısından, Mantle tarafından olaya bakıp özel versiyon da düşünebilmen gerek. Gerisi duygusal ( $$$ ) nedenlere bakacak. Ms de AMD/Nvidia gibi oyun firmalarının dibinde bitip haydi gel bize, 11.2 ile el ele moduna girerse anca 11.2 nin yayılmasını görürüz. Ego Engine / Dx11 zorunluluğundan farklı bişey bi. Dx11 çıkalı yıllar oluyor, kimse özelliklerini ciddi anlamda farklı şekilde kullanmayı düşünmedi o kadar.

Donanım destekli AMD 11.2 kart ile yazılım ile implemente edilmiş Nvidia dx11 üstünde çalışan versiyonlar arasında ne kadar fark olr söyleyemem ama geliştiriciler geniş farklılıkların oluştuğu seçenekleri değerlendirmezler. AMD "bak Nvidia'yı eziyorum" dedirtmek için 11.2 'nin özelliklerine göre yazın demez. MAntle dururken proof-of-concept bile olsa burda yapın der. Mantle için ağzının suyu akan ne kadar insan var bilemezsiniz geliştiriic olarak. Hepsi ama kısıtlı alanda kalacağı için buruk sevinç içindeler.

• Sanırım herkes güzelce aydınlandı :) teşekkürler

@Rubisco
  • geniş açıklama için teşekkürler hocam. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

Sanırım herkes güzelce aydınlandı :) teşekkürler

@Rubisco

hocam bu kartı normal HD5850 ile crossfire yapabiliyormuyuz ? çünkü benimki HIS HD5850. eğer olursa performansı nasıl olur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem0537 -- 3 Ocak 2014; 20:33:35 >
  • quote:

quote:

@Rubisco

hocam bu kartı normal HD5850 ile crossfire yapabiliyormuyuz ? çünkü benimki HIS HD5850. eğer olursa performansı nasıl olur ?

Frekansı düşük olan gpu ile aynı olurlar hocam sanırım.
  • quote:

quote:

quote:

@Rubisco

peki performansları nasıl olur? 1 adet 270x kadar olabilirlermi ?
  • konu benim de işime yaradı, 5830 Extreme var değişim lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: _HYPNOTIC_

konu benim de işime yaradı, 5830 Extreme var değişim lazım

sevindim işinize yaradığı için...
  • quote:

quote:

benim kart da bu;

HIS HD5850 den sonra alınacak ekran kartı ???

fanı son derece sessiz, performansından da memnunum ama GTA V oldukça düşündürüyor

• quote:

quote:

quote:

benim kart da bu;

fanı son derece sessiz, performansından da memnunum ama GTA V oldukça düşündürüyor

benim kart da buradahttp://static.trustedreviews.com/94/9d38f5/392f/12067-img2088s.jpg

fanı oyunlarda biraz ses yapıyor. herçi z5500 le yükses ses oynadığım için sıkıntı olmuyor :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

@Rubisco

peki performansları nasıl olur? 1 adet 270x kadar olabilirlermi ?

Oyunların ve sürücülerin desteğine göre değişir, bazı oyunlarda HD7850nin gerisinde kalır bazı oyunlarda 270x i geçer.

• 500tlye alıncak kart sıfırda 7870e verilmez o paraya az ekleyip 7950 al
    Yada gtc 760 gibi karta geç 500 tl araşığında en iyi performansı verir gtx 670 in yeni hali olarak düşünün kartı..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 270x almayin 7870 daha iyi olacaktir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla o kartın daha yiyecek ekmeği var.bana kalırsa hiç gerek yok 2 3 ayar kısarsan sorun çıkarmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Team NINJA

valla o kartın daha yiyecek ekmeği var.bana kalırsa hiç gerek yok 2 3 ayar kısarsan sorun çıkarmaz.
    hocam bunun ayar kısmayla bi alakası kalmadı yaa :) öyle böyle değil. aşırı farketti. patlamalar olsun dumanlar olsun su olsun. acayip bişey oldu oyunlar. heleki akıcılık o ayrı bişey. 5850 yeni kartın kutusunda duruyor zate 300 lira verdi arkadaş 5850 ye ona satacam. sıkıntı yok yani :) sağolasın...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

benim kart da bu;

benim kart da buradahttp://static.trustedreviews.com/94/9d38f5/392f/12067-img2088s.jpg

fanı oyunlarda biraz ses yapıyor. herçi z5500 le yükses ses oynadığım için sıkıntı olmuyor :D

ekran kartı alırken fana çok dikkat etmek gerekiyor. büyük fan kesinlikle konfor

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

benim kart da bu;

ekran kartı alırken fana çok dikkat etmek gerekiyor. büyük fan kesinlikle konfor

aynen onun için 3 fanlı ekran kartı aldım. ses sorunum yok şükür...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.