bende soracağım ya. o gün eskişehir yolunda çevirme vardı tam maliyenin önünde. 3 tane polis arabası duruyordu biribenim geldiğim yöne bakıyordu. benim de hız 220-230 arasıydı ayıptır söylemesi. ben tabi çevirmeden önce başkent üniversitesine döndüm hemen :) tam 2 hafta önce oldu bu olay hala bana ceza gelmedi. acaba bu cezayı yazıp yazmadıklarını öğrenebileceğim bir adres var mı? benimde eve gelmese bu ceza iyi olur. 230 az değil tabi :) benim çocuğum yapsa arabasını alırım altından ama gençlik işte
valla artık eskisi gibi değil radara girince çeviremezse ceza yazamıyodu eskiden. şimdi radara girdiysen fotografını da çekmiştir. istediğin yere dön adresine posta yolu ile gelir. mahkemeye versen bile radar çıktısı ve fotoğrafın delil olacaktır. ama bakmak istiyorum dersen emniyetin sitesine gir. orda ehliyet numarandan ve gelirler genel müdürlüğü sitesinini linkinden bişeylere ulaşabilirsin. saygılar..
bu arada radara giripte trafik polisinin dur ikazına uymayan araçlarında başına gelenler şöyle.
kesinlikle takip yapılmıyor( polise görede değişir) akıllı bi polis zaten devletin benzinini ve zamnını heba etmez bu şekilde. radar çıktısına dur ihtarına uymadığı için 100 kağıt daha ekleyip posta yolu ile babalarımıza bildirir cıs yaparlar valaa
ama bana dur demediler biraz önce arkadaşın söylediği adresden baktım adıma bir ceza yok sanırım veya internete koymamışlar =) ama başkentte okuyan arkadaşlarımın dediğine göre orada sürekli çevirme varmış ama radar değilmiş o çevirme. maliyenin önü olduğu için çeviriyorlarmış
o maliye kontrol de olabilir. gerçi polis karışmaz ama. radar değilse zaten sorun yok. demek istediğim eğer ki radara girdiysen istediğin yere dön o ceza senle beraber yaşayacaktır. anlatabildim umarım
Evet arkadaşlar, başkent üniversitesinin ordaki çevirme, radarla alakalı değil. Orda sürekli bir polis oturur, sırtında maliye yaza sarı bi yağmurluk giyer. Gelen geçen arabaları izler. O da farklı bir yaşam biçimi yani... Arada bir ihbar olursa, kamyon ve türevi, yük taşıyan araçları çevirirler orda. Yani dostum merak etme ceza gelmez
Cezanı ödemezsen katlamalı olarak net te görürsün arkadaşım.
Çok makbule geçti, yanlız burada ödenmiş cezalar da mı görünüyor, bileniniz var mı, çünkü taa 2004ten kalma cezalar görünüyor, halbuki 2005te adrese oluaşmayan dosyasındak cezaları bile ödeyip sıfırlamıştık...
quote:
Orjinalden alıntı: Chryin
Eğer ödeme gününden önce ödersen eve fatura felan gelmez. Ama eğer ödemezsen eve fatura gelebilir. Gelmezse bile, aracı satarken borcu yoktur/vardır belgesi aldıgında o belgede açık açık yazar..
Çok iyi hatırlıyorum, babamda 9 sene kadar önce Renault 19 Europe vardı aracı aldıktan 1 sene sonra sattı. Sattıktan 2 sene sonra eve fatura geldi. Radar cezası. Plaka esi 19'un plakası.
quote:
Çok makbule geçti, yanlız burada ödenmiş cezalar da mı görünüyor, bileniniz var mı, çünkü taa 2004ten kalma cezalar görünüyor, halbuki 2005te adrese oluaşmayan dosyasındak cezaları bile ödeyip sıfırlamıştık...
Bildiğim kadarıyla 2 yıl sonunda ödenen cezalar siliniyor