geceleri download yaptığım için bilgisayarı açık bırakıyorum fakat bu sırada işlemci ve ekran kartının gereksiz yere hem fazla enerji harcayıp hemde ısınmaması için hızlarını düşürmek istiyorum..... fakat bunun bi zararı olur mu acaba???? yani voltajı düşürmeden saat frekanslarını düşürrsem bu parçalara zarar verir miyim bunu öğrenmek istiyorum......??????
ekran kartım normalde 500/250 çalışıyor bn geceleri 300/175 e kadar düşürüyoum... bunu nereye kadar düşürebilirm acaba???
aynı şekilde işlemcinin de fanını durdurmak istiyorum.... 2.0 den kaça düşürrsem bunu yapmam mümkün olabilir???
şimdiden teşekkürler......
işlemcinin fanını durdurursan işlemcin yanar
benm eski 2500 ü 900mhz de fansız kullanıodum..ama tt big tower wardı ozamnlar..yeteri kadar düşürürsen hızı ve voltaj ı fansız kullanabiilirsin..daha fazla yardım için sistemini yazmalısın ki ark. lar yardımcı olabilsin..
Benim de böyle bi düşüncem var ,gece yatarken sadece winamp çalışıyor örneğin.ben işlemci fanının kapatmak istiyorum çok ses yapıyor diye (kasa kapağı açık) bunu hangi fsb/çarpan ve volt ayarlarında yapmamı tavsiye edersiniz?