Şimdi Ara

Hız göstergelerindeki ilginç detay ortaya çıktı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • O kadar büyük hata payı olmaz herhalde,
    98 model transporter ibre 100de iken gps 96 gösteriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim aracımda %3 sapma var

• Subaru'da sapma daha çok, Audi'de daha az.

"Bütün araçlarda sapma var" diye bir şey de yok. "Elektronik gösterge sapmasız olur" diye bir şey de yok.

Araç sporlaştıkça sapma azalıyor ama, o kesin.

Çok önemli bir şey de değil zaten.
  • Navigasyonda +-5km/h fark anca oluyor.

• Bu şekilde olması daha iyi tabi. Mutlaka tam hızı tutturmak da zaten pek mümkün olmayacaktır.
  • Bilmeyen var mıydı cidden

• 90'lara kadar geçerli DOT standartlarına göre doğru düzgün göstermek zorundaydı. Kadran boyunca en çok 5 mil, ortalama en çok ~3 mil/s. gibi bir kayma yapabiliyordu. Bu da zaten yaklaşık olarak gösterge tasarımında "okuma hatası" denilen, ibrenin zeminden uzaklığına bağlı hata kadardır. Servisler gibi kalibrasyoncular da varmış, sektörmüş zamanında.

Daha sonra bu kadran boyunca kısmını, @ 80 km/s yaptılar ve kalite epey bir düştü. Elektronikler yaygınlaştı, onlarda da "sinyal/gürültü" problemi var. Elektronikle çok şey daha kolay ama doğru dürüst voltaj istiyor, arabadaki gibi 12~15 Volt arasında ne tutarsa değil :)

Yani her araba için geçerli değil. Hareketi kayıpsız aktaran, kablolu, doğru yağlanmış bir sistemle hızı doğruya yakın görmek zor bir şey değil. Çoğu testlerde, kadran boyunca değişmeyen +/- 2 mil hata veriyordu. Hatta büyük otoyol dalgalarında, seviye farkının olduğu viyadük girişlerinde ibre de dalgalanır, öyle hassaslardı.

• Arac cls350 cdi amg :

Kadran hizi 255
    Digital gosterge 255
    Comand muhendislik menusunde gps hizi 250
    Cep telefon navi uygulamasinda 248-250 arasi gidip geliyor

Dogru bir tespit...

• mr.big kullanıcısına yanıt
    Aynen haklısınız yokuş ne kadar dik ise gps o kadar yavaş gösterir ayrıca dediğiniz dönüşler içinde geçerli dönüş ne kadar keskin olursa o kadar hatalı gösterir.
  • Aynı şeyi bende biçok kez tesbit ettim 4-5km/s daha hızlı gösteriyor hız göstergesi...
  • B6 passat kadran 100 gps 97

• quote:

Orijinalden alıntı: shakircan

O kadar cok cesitte arac kullandim ki.. Ozellikle skoda octavia da bu fark cok belirgindi. Fakat dijital kadranli citroen c4 te bu neredeyse sifir diyebilirim. 2005 model c4 kullaniyor babam. Gps ler ciktigindan beri gps i eksik etmez her zaman aciktir. Gps teki hiz degeri ile dijital kadrandaki hiz degeri her zaman ayni olur. Belki 1km/h oynuyordur ben farketmemisimdir. Yollardaki hiz gosteren radarlara da dikkat ettim ayni gosteriyor.

Arkadaşımda C4 VTS vardı bende S40 T4 varken, o zamanlar birazda gençlik zamanlarımız..

Ölçüm çok yaptığımızı bilirim ve yanlış hatırlamıyorsam sapma yine vardı..

Belli de olmaz tabi ki arada sapmanın sıfıra yakın olduğu araçlar vardır ama yok denecek kadar az diyebiliriz bence bu araçların sayısı için.
  • 2004 - 2008 arası focus 2 niz varsa gauge menüde dijital hız göstergesi var. Tam gösteriyor o.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.