Şimdi Ara

Hız göstergesi problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2010 fiesta titanium xpaket sahibiyim.haftasonu şehirlerarası yoldayken hızımı göstergem 100 km/s olarak gösterirken,yol üzerindeki "HIZINIZ .... YAVAŞ" levhasında hızım 95 km/s gözüktü. adamlar yanlış ölçüyo die dalga geçtim.ama içime de bir kurt düştü.sonra eve geldiğimde gizli özelliklerden dijital hız göstergesini açtım ve arabamla tura çıktım.dijital ve analog arasında da gerçekten %5 gibi bir oynama var..netten araştırdığımda normal olduğu söyleniyor.bilenler varsa yardım edin lütfen....teşekkürler.

• digital hız gostergesı nasıl acılıyor kı?
  • navigasyon cihazlarında falan dijital hız göstergesi var.
    Aracınızın üzerindeki lastik ebatları farklı ise özellikle 50 yanak değil 60 yanak olduğunda lastiğin boyu değişeceği için katedilen mesafe de değişir.Ekranda 100le gidiyormuş gibi görünürsünüz ama 100 değildir hızınız,daha düşük oluyor diye hatırlıyorum.Acaba böyle bir durum sözkonusu mu? Malum kış mevsimindeyiz,kışlık lastikleriniz varsa ebatları farklı olduğundan kaynaklanabilir.
  • Evet böyle bir şeyi ben de fark ettim.Lastikler aracın kendi lastiği ve jantı 15".
    Araçla 70 km hızla giderken navigasyon cihazında 66-67 gibi bir hız gösteriyordu.
    Başka araçlarda da böyle bir durum olduğunu-olabileceğini okumuştum.
    Sapmalar oluyor her araçta demek ki.
  • gizli özellikleri var aracın.ben bildiklerimi paylaşayım:
    1. aracınız çalışırken emniyet kemerini 9 kez takıp çıkarınca emniyet kemeri ikazı bir daha aynı işlemi yapana kadar etkisiz hale geliyor.
    2. aracın göstergeler bölgesindeki sıfırlama düğmesine basılı tutarak kontağınızı kapalı konumundan itibaren iki kez döndürdüğünüzde "test" yazısı çıkıyor. bu yazıdan sonra elinizi düğmeden çekip tekrar basarsanız "gage" yazısı çıkacaktır karşınıza. burdan sonra bu düğmeye basarak ilerlediğinizde aracın motor ısısı,hızı(mil veya kmh) gibi birçok özelliğini dijital olarak görebilirsiniz. neler olduğunu bilmiyorum. sadece hızı anlayabildim o menüde:))

bildiklerim bu kadar.yanılmıyosam daha önce paylaşılmıştı buna benzer bi başlık..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mymemyself

gizli özellikleri var aracın.ben bildiklerimi paylaşayım:
    1. aracınız çalışırken emniyet kemerini 9 kez takıp çıkarınca emniyet kemeri ikazı bir daha aynı işlemi yapana kadar etkisiz hale geliyor.
    2. aracın göstergeler bölgesindeki sıfırlama düğmesine basılı tutarak kontağınızı kapalı konumundan itibaren iki kez döndürdüğünüzde "test" yazısı çıkıyor. bu yazıdan sonra elinizi düğmeden çekip tekrar basarsanız "gage" yazısı çıkacaktır karşınıza. burdan sonra bu düğmeye basarak ilerlediğinizde aracın motor ısısı,hızı(mil veya kmh) gibi birçok özelliğini dijital olarak görebilirsiniz. neler olduğunu bilmiyorum. sadece hızı anlayabildim o menüde:))

bildiklerim bu kadar.yanılmıyosam daha önce paylaşılmıştı buna benzer bi başlık..

Var mı böyle bir şey ilk defa duyuyorum. Nasıl keşfettiniz, bir yerden mi okudunuz ?
    Ben deneyemem herhalde böyle konularda çok cesaretsizim, aman bir şey olur diye tırsarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SubSilentio -- 22 Mart 2011; 20:57:08 >

• forumlarda gezerken karşıma çıktı.daha doğrusu emniyet kemerinin sesi kulağımı tırmaladı.ne yaparım die ararken buldum tırscak bişey yok deneyin...
  • quote:

forumlarda gezerken karşıma çıktı.daha doğrusu emniyet kemerinin sesi kulağımı tırmaladı.ne yaparım die ararken buldum tırscak bişey yok deneyin...

Bence bunu yapmak yerine sahibinden veya gittigidiyorda satılan emniyet kemeri tokasından alın..
  • quote:

forumlarda gezerken karşıma çıktı.daha doğrusu emniyet kemerinin sesi kulağımı tırmaladı.ne yaparım die ararken buldum tırscak bişey yok deneyin...

Ben denedim oluyor lakin aklıma takılan bir konu var.emniyet kemerinin sesini devre dışı bırakınca hava yastıkları da devre dışı kalıyor mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackal48

quote:

Ben denedim oluyor lakin aklıma takılan bir konu var.emniyet kemerinin sesini devre dışı bırakınca hava yastıkları da devre dışı kalıyor mu acaba?

valla o kadarını bilmiyorum..nerden de öğreniriz fikrim yok.bi yerden ulaşırsanız eğer paylaşırsanız sevinirim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jackal48

quote:

valla o kadarını bilmiyorum..nerden de öğreniriz fikrim yok.bi yerden ulaşırsanız eğer paylaşırsanız sevinirim.

gei işlemi yaptım ama solmadı ses yıne cıkmıyor...yanlıs mı yapıyorum acaba?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.