Arkadaşlar merhaba,turkcell superonlıne fiber internet kullanıyorum,50mb 100gb kullandığım tarife... İnternet hızımı test ettiğimde 47.33Mbs çıkıyor,buraya kadar herşey normal... Fakat ben saniyedeki indirme hızımı Kbps-yani Kilo Bit Per Second ( Saniye başına bit ) ölçtüğümde,düşük çıkıyor,superonlıne yetkilisi ise bana yaptırdığı testte normal olduğunu söylüyor... ilk önce basit bir örnek vereceğim...
Örneğin 8 Mbps Bağlantınız var. Bu hızı öncelikle Kbps’e cevirelim : 8 * 1024 = 8192 Kbps
Buradan 8192 Kbps / 8 bit = 1024 KBps
Burada dikkat ederseniz size verilen Hız Kbps Yani Kilo Bit Per Second ( Saniye başına bit )
Sizin transfer hızı olarak gördüğünüz ise KBps ( Kilo Byte Per Second ) Bu arda 1 Bayte 8 bittir.
*** Benim hesabım şöyle:,
İnternet hızım 47.33Mbs , Bu hızla sn de kaç Mb download yaparım ona bakalım.
47.33Mbs x 1024 = 48.465.92 Kbps ( Kilobit Per Second )
48.465.92 Kbps / 8 Bit = 6.058.24 KBps ( Kilo Byte Per Second )
*** Süperonlıne'ın yaptığı ve normal dediği hesap ise şöyle,resimdeki siteye girmemi söyleyip,bana 4 adet dosya indirtiyor,fotoda da göreceğiniz gibi, 1.ci dosyanın indirme hızı = 1.363Kb/sn 2.ci dosyanın indirme hızı = 1.340Kb/sn 3.cü dosyanın indirme hızı = 1.253Kb/sn 4.cü dosyanın indirme hızı = 1.399Kb/sn uyanık bu 4 indirdiğim dosyanın Kb/sn lerini toplayıp,5.35https://store.donanimhaber.com/b4/06/fc/b406fce80b001a1ad7ef08b2cad07fb9.jpg5Kb/sn toplam saniyedeki indirme hızımı çıkarıyor,o zaman normal gözüküyor herşey...Tek dosya indirtin,4 dosyanın toplamını niye bana söylüyorsunuz?,hepsinin saniyedeki indirme hızı ayrı,saniyedeki indirme hızımı öyle görelim diyorum,yok 4 adet de bu işleme izin veriliyor,tek dosya indirtmiyor sistem diyor... Ben mi yanlış biliyorum?,bu indirttiği 4 ayrı dosyayı toplayıp değil de:,tek bir dosya indirtip bana saniyedeki hızımı söylemesi gerekmiyor mu?bunda bir katakulli yapıyorlar gibi geliyor,basitçe bana yardımcı olabilecek arkadaş var mı acaba,ben mi haklıyım,superonlıne mı???...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme