Şimdi Ara

HIZ KONUSUNDA YARDIM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba,turkcell superonlıne fiber internet kullanıyorum,50mb 100gb kullandığım tarife...
    İnternet hızımı test ettiğimde 47.33Mbs çıkıyor,buraya kadar herşey normal...
    Fakat ben saniyedeki indirme hızımı Kbps-yani Kilo Bit Per Second ( Saniye başına bit ) ölçtüğümde,düşük çıkıyor,superonlıne yetkilisi ise bana yaptırdığı testte normal olduğunu söylüyor...
    ilk önce basit bir örnek vereceğim...

Örneğin 8 Mbps Bağlantınız var. Bu hızı öncelikle Kbps’e cevirelim : 8 * 1024 = 8192 Kbps

Buradan 8192 Kbps / 8 bit = 1024 KBps

Burada dikkat ederseniz size verilen Hız Kbps Yani Kilo Bit Per Second ( Saniye başına bit )

Sizin transfer hızı olarak gördüğünüz ise KBps ( Kilo Byte Per Second ) Bu arda 1 Bayte 8 bittir.

*** Benim hesabım şöyle:,

İnternet hızım 47.33Mbs , Bu hızla sn de kaç Mb download yaparım ona bakalım.

47.33Mbs x 1024 = 48.465.92 Kbps ( Kilobit Per Second )

48.465.92 Kbps / 8 Bit = 6.058.24 KBps ( Kilo Byte Per Second )

Benim saniyedeki indirme hızım 6.058.24 KBps,yani ''6 MBps'' olması gerekmiyor mu??????....

*** Süperonlıne'ın yaptığı ve normal dediği hesap ise şöyle,resimdeki siteye girmemi söyleyip,bana 4 adet dosya indirtiyor,fotoda da göreceğiniz gibi,
    1.ci dosyanın indirme hızı = 1.363Kb/sn
    2.ci dosyanın indirme hızı = 1.340Kb/sn
    3.cü dosyanın indirme hızı = 1.253Kb/sn
    4.cü dosyanın indirme hızı = 1.399Kb/sn
    uyanık bu 4 indirdiğim dosyanın Kb/sn lerini toplayıp,5.35https://store.donanimhaber.com/b4/06/fc/b406fce80b001a1ad7ef08b2cad07fb9.jpg5Kb/sn toplam saniyedeki indirme hızımı çıkarıyor,o zaman normal gözüküyor herşey...Tek dosya indirtin,4 dosyanın toplamını niye bana söylüyorsunuz?,hepsinin saniyedeki indirme hızı ayrı,saniyedeki indirme hızımı öyle görelim diyorum,yok 4 adet de bu işleme izin veriliyor,tek dosya indirtmiyor sistem diyor...
    Ben mi yanlış biliyorum?,bu indirttiği 4 ayrı dosyayı toplayıp değil de:,tek bir dosya indirtip bana saniyedeki hızımı söylemesi gerekmiyor mu?bunda bir katakulli yapıyorlar gibi geliyor,basitçe bana yardımcı olabilecek arkadaş var mı acaba,ben mi haklıyım,superonlıne mı???...
     HIZ KONUSUNDA YARDIM...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.