Şimdi Ara

HIZI NASIL ANLIORUZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    BEN TELEKOMUNhttp://speedtest.ttnet.net.tr/ SAYFASINA GİRİOM FAKAT ORADA BAĞLNATI HIZI SEÇİLMESİ GEREKİO ZATEN PEKİ BEN HIZIMI NASIL ANLAYACAM 256 MIYIM NEYİM?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uygar -- 26 Ekim 2004, 12:48:36 >

• modemin ara biriminde yazar... Modemin nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: OstotheK

modemin ara biriminde yazar... Modemin nedir
    ZOOM X5

ve orada date rate kısımında 256 yazıo ama

şu durumdaki downloada bakarmısınız ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uygar -- 26 Ekim 2004, 12:57:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magna

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Fotoğrafa bakacak olursak sen dial-up la bağlanıyorsun En az 10 Kb/sn olması lazım, eğer 256 olsaydı 25 Kb/sn civarı olacaktı.Gerçi karşı tarafa da bağlı ama.
  • quote:

Fotoğrafa bakacak olursak sen dial-up la bağlanıyorsun En az 10 Kb/sn olması lazım, eğer 256 olsaydı 25 Kb/sn civarı olacaktı.Gerçi karşı tarafa da bağlı ama.

Alıntıları Göster
    baba senin bağlantılarda bişiyler yalnış bence bir bilene götür kontrol ettir 256 öyle olmaz!!benim bile 128 kps 10-15 arasındayım...
  • quote:

Alıntıları Göster
    ben de bundan bahsediyorum arkadaşlar

128 ile baplanırken 11 kb altına düşmezdim ama şimdi 3.5 ne bu ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: uygar

ben de bundan bahsediyorum arkadaşlar

128 ile baplanırken 11 kb altına düşmezdim ama şimdi 3.5 ne bu ya

Alıntıları Göster
    yeni adsl kullanıcısı deilim ki ben de anlarım biraz yapabilecek ne varsa söleyin de bakayım ben de başımın çaresine :-)

• quote:

yeni adsl kullanıcısı deilim ki ben de anlarım biraz yapabilecek ne varsa söleyin de bakayım ben de başımın çaresine :-)

Alıntıları Göster
    Önce 128 Kbps seçeneğindehttp://speedtest.ttnet.net.tr/ testine sok bakalım sonuçların nedir tam olarak buraya yazıver.

• quote:

Alıntıları Göster
    2 gün önce bende bi siteden bişeyler çekiyim dedim site ancak 3.5k ile gönderiyor hatta yarıda kesildi download sonra dc++ yi açtım bi vatandaşdan sözlük programı indiriyim dedim hız 13k nın altına inmedi yani karşı tarafın serverları da önemli

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord

2 gün önce bende bi siteden bişeyler çekiyim dedim site ancak 3.5k ile gönderiyor hatta yarıda kesildi download sonra dc++ yi açtım bi vatandaşdan sözlük programı indiriyim dedim hız 13k nın altına inmedi yani karşı tarafın serverları da önemli

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Lord

+1

• hız testi için alternatif:
    http://www.bandwidthplace.com/speedtest/
  • quote:

Orijinalden alıntı: selvir

hız testi için alternatif:
    http://www.bandwidthplace.com/speedtest/
    dehliz verdiğin linkte bu sonuç çıktı 128 için uygun mu bu
    144.3 kilobits per second

Communications 144.3 kilobits per second
    Storage 17.6 kilobytes per second
    1MB file download 58.1 seconds
    Subjective rating Mediocre

Explain results

Info
    Date & time Tuesday, October 26, 9:21AM*
    Test type IDT4 Free
    Connection type ADSL
    Region Europe
    Data size 605KB

• quote:

Explain results

Info
    Test type IDT4 Free
    Connection type ADSL
    Region Europe
    Data size 605KB

Alıntıları Göster
    Eğer 128 ise erişimin bu hızla uçuyorsun ama 256 ise sürünüyorsun resmen..

• quote:

Explain results

Info
    Test type IDT4 Free
    Connection type ADSL
    Region Europe
    Data size 605KB

Alıntıları Göster
    senin bağlantın 256 hızında o veriye göre..
    128 in üstü yani..
    zaten tam hıza eişmen ve ya testte görmen çok zor.. ben en fazla 226 gördüm mesela..
    bende de x5 war cuma günü dmz ayarını ve windows firewall ayarlarını deiştirip port açtım..
    ondan önce overnet ortalaması 16-17 iken şu anda 26-30 arası hızda dl yapiorum..
    ama bazen DL yawaşladığı olmuyo değil.. yani bence seninki o anlık bi durum olabilir..

• quote:

Orijinalden alıntı: OrodReth

128 in üstü yani..
    zaten tam hıza eişmen ve ya testte görmen çok zor.. ben en fazla 226 gördüm mesela..
    bende de x5 war cuma günü dmz ayarını ve windows firewall ayarlarını deiştirip port açtım..
    ondan önce overnet ortalaması 16-17 iken şu anda 26-30 arası hızda dl yapiorum..
    ama bazen DL yawaşladığı olmuyo değil.. yani bence seninki o anlık bi durum olabilir..

Alıntıları Göster
    ayrıca IE den downloadlarda karşıtarafın uploadına bağlı göçmeler oldukça youn bugünlerde..
    bu arada testi yaparken başka prog kullaniomuydu neti.?
    zone alarm baya etkiler mesela
    veya herhangi bir prog da olabilir..

• quote:

128 in üstü yani..

Alıntıları Göster
    Yurtdışı bir link olduğu için de düşük olabilir.Normalde 20 nin altına düşmemen lazım sen 17.6 almıssın..128 K da 15K nin üstünde almana olanak yok.Anlık sıçramalar olur ama ortlama 22-26 arası değişir.

• quote:

Yurtdışı bir link olduğu için de düşük olabilir.Normalde 20 nin altına düşmemen lazım sen 17.6 almıssın..128 K da 15K nin üstünde almana olanak yok.Anlık sıçramalar olur ama ortlama 22-26 arası değişir.

Alıntıları Göster
    +1
    doğrudur..
  • quote:

+1
    doğrudur..

Alıntıları Göster
    Veri saklama birimi olarak genellikle “Byte”, “Kilo Byte”, “Mega Byte” gibi birimler kullanılır. Temel birim Byte’tır ve büyük “B” harfi ile ifade edilir.
    1 Byte= 8 bit
    1 Kilo Byte(kB) = 1024 Byte
    1 Mega Byte(MB) = 1024 x 1024 = 1.048.576 Byte’tır.

Ancak iletişim dünyasında işler biraz farklı yürür. Birim zamanda hat üstünden geçen “Byte” değil “bit” sayısı esas alınır. Ve birimler birbirlerine çevrilirken farklı bir mantık izlenir. Bit, küçük “b” harfi ile ifade edilir.

bps = bit per second (saniyedeki bit sayısı)
    1 kbps = 1000 bps (dikkat ederseniz 1024 bps değildir)
    1 mbps = 1.000.000 bps’dir.

Fakat web tarayıcıları ya da işletim sistemleri download hızını ifade ederken birim olarak “saniyedeki bit sayısı” yerine “saniyedeki Byte sayısı” nı temel alır. Byte/saniye cinsinden verilen deıerler 8 ile çarpılarak kolayca bit/saniye’ye çevrilebilir.

Basit bir hesapla 128 Kbps’lik ADSL hattınız,
    128 kbps = 128 x 1000= 128.000 bps
    128.000 bps = 128.000 / 8 = 16.000 Byte
    16.000 Byte = 16.000 / 1024 = 15.625 kB
    Bu da demek oluyor ki 128 kbps’lik ADSL hattınızdan maksimum 15.625 kB/s’lik bir download hızına erişebilirsiniz. Ancak bu değer yine de size gelen data miktarını tam olarak yansıtmaz.

Kurduğunuz internet bağlantısında kullanılan paket anahtarlama mantığı ile işleyen internet protokollerinde her paket gideceği adres, paketin yapısı gibi bilgilerde içerir (header) ve data iletişimi kurulabilmesi için her paketin bu bilgilere sahip olması gereklidir. Örneğin maksimum 1518 Byte olabilen ethernet paketlerinde 66 byte sadece bu tür bilgiler (header) için harcanmaktadır. Ayrıca ADSL modeminiz internet’e bağlanırken ATM protokolü ile de iletişim yapmak zorunda kalacaktır. Her biri 53 byte olan ATM paketlerinin 5 byte’ı da yine paket bilgileri için harcanmaktadır. Eğer 128kbps’lık ADSL hattımız ile paket bilgileri hariç ne kadarlık bir ham data aktarabileceğimizi hesaplamaya çalışırsak, (biraz karışık olacak ama)

128000 x 1452/1518 x 48/53 = 110884 kbps (header datalarını atmış olduk)
    110884 kbps = (110884 / 8) = 13860 Byte (Byte’a çevirdik)
    13860 Byte = (13860 / 1024) = 13,535 kB/s

• quote:

Veri saklama birimi olarak genellikle “Byte”, “Kilo Byte”, “Mega Byte” gibi birimler kullanılır. Temel birim Byte’tır ve büyük “B” harfi ile ifade edilir.
    1 Byte= 8 bit
    1 Kilo Byte(kB) = 1024 Byte
    1 Mega Byte(MB) = 1024 x 1024 = 1.048.576 Byte’tır.

Ancak iletişim dünyasında işler biraz farklı yürür. Birim zamanda hat üstünden geçen “Byte” değil “bit” sayısı esas alınır. Ve birimler birbirlerine çevrilirken farklı bir mantık izlenir. Bit, küçük “b” harfi ile ifade edilir.

bps = bit per second (saniyedeki bit sayısı)
    1 kbps = 1000 bps (dikkat ederseniz 1024 bps değildir)
    1 mbps = 1.000.000 bps’dir.

Fakat web tarayıcıları ya da işletim sistemleri download hızını ifade ederken birim olarak “saniyedeki bit sayısı” yerine “saniyedeki Byte sayısı” nı temel alır. Byte/saniye cinsinden verilen deıerler 8 ile çarpılarak kolayca bit/saniye’ye çevrilebilir.

Basit bir hesapla 128 Kbps’lik ADSL hattınız,
    128 kbps = 128 x 1000= 128.000 bps
    128.000 bps = 128.000 / 8 = 16.000 Byte
    16.000 Byte = 16.000 / 1024 = 15.625 kB
    Bu da demek oluyor ki 128 kbps’lik ADSL hattınızdan maksimum 15.625 kB/s’lik bir download hızına erişebilirsiniz. Ancak bu değer yine de size gelen data miktarını tam olarak yansıtmaz.

Kurduğunuz internet bağlantısında kullanılan paket anahtarlama mantığı ile işleyen internet protokollerinde her paket gideceği adres, paketin yapısı gibi bilgilerde içerir (header) ve data iletişimi kurulabilmesi için her paketin bu bilgilere sahip olması gereklidir. Örneğin maksimum 1518 Byte olabilen ethernet paketlerinde 66 byte sadece bu tür bilgiler (header) için harcanmaktadır. Ayrıca ADSL modeminiz internet’e bağlanırken ATM protokolü ile de iletişim yapmak zorunda kalacaktır. Her biri 53 byte olan ATM paketlerinin 5 byte’ı da yine paket bilgileri için harcanmaktadır. Eğer 128kbps’lık ADSL hattımız ile paket bilgileri hariç ne kadarlık bir ham data aktarabileceğimizi hesaplamaya çalışırsak, (biraz karışık olacak ama)

128000 x 1452/1518 x 48/53 = 110884 kbps (header datalarını atmış olduk)
    110884 kbps = (110884 / 8) = 13860 Byte (Byte’a çevirdik)
    13860 Byte = (13860 / 1024) = 13,535 kB/s

Alıntıları Göster
    Ben TT sitesindenden hız testi yapıyorum 108kbps çıkıyor, Kablonet sitesinden yapıyorum 146kbps çıkıyor.Hangisi doğru şimdi?

• quote:

Orijinalden alıntı: AyBuBi

Ben TT sitesindenden hız testi yapıyorum 108kbps çıkıyor, Kablonet sitesinden yapıyorum 146kbps çıkıyor.Hangisi doğru şimdi?

Alıntıları Göster
    magna konuyu daha iyi irdeliyemezdin bence bunu bi topic olarak açmak ve anlatmak lazım
    başka türlü bu 256 adsl topic çılgınlığı bitmez uzun bi süre..
    ben şahsen baydım walla..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.