sadece xubuntu gayet yeterli hem sistem kaynaklarını çok sömürmez hem de sana düzgünce kullanabilmen için onlarca ayarlama yaptırmaz. Ama ben daha önce linux kullandım diyorsan arch veya gentoo da yükleyebilirsin. Arch için yeterince stabil deniyor (ama paket konusunda ubuntunun dolayısı ile debianın türevleri bence en stabili) ,hız için denedim ve gözlemim gentoo gayet hızlıdır(tabii 1,2 gün de sistemi kurmak ve ayarlamak ne kadar hızlıdır bilinmez),
quote:
Orijinalden alıntı: enginkzlgn
sadece xubuntu gayet yeterli hem sistem kaynaklarını çok sömürmez hem de sana düzgünce kullanabilmen için onlarca ayarlama yaptırmaz. Ama ben daha önce linux kullandım diyorsan arch veya gentoo da yükleyebilirsin. Arch için yeterince stabil deniyor (ama paket konusunda ubuntunun dolayısı ile debianın türevleri bence en stabili) ,hız için denedim ve gözlemim gentoo gayet hızlıdır(tabii 1,2 gün de sistemi kurmak ve ayarlamak ne kadar hızlıdır bilinmez),
GNU/Linux bilmeyenler için Ubuntu türevleri iyidir. Orta seviye GNU/Linux bilenler için Arch Linux, Gentoo, Slackware gibi dağıtımlar daha iyi olur. Ben paket yöneticisinin hızından dolayı Arch Linux kullanıyorum. Ondaki kadar hızlı paket yöneticisini daha hiç bir GNU/Linux türevinde göremedim.
quote:
Orijinalden alıntı: Wolf_263
quote:
GNU/Linux bilmeyenler için Ubuntu türevleri iyidir. Orta seviye GNU/Linux bilenler için Arch Linux, Gentoo, Slackware gibi dağıtımlar daha iyi olur. Ben paket yöneticisinin hızından dolayı Arch Linux kullanıyorum. Ondaki kadar hızlı paket yöneticisini daha hiç bir GNU/Linux türevinde göremedim.
Pardus da güzeldir.
Ama KDE efektleriyle tam bir şarj düşmanı.
En güzel yanıda Türkçe olması.
Bakalım çomak nasıl olacak.
quote:
Orijinalden alıntı: umt_prds
quote:
Orijinalden alıntı: Wolf_263
quote:
Pardus da güzeldir.
Ama KDE efektleriyle tam bir şarj düşmanı.
En güzel yanıda Türkçe olması.
Bakalım çomak nasıl olacak.
KDE'nin ayarlarında Netbook arayüzü var ama performans açısından yine de bir şey değişmiyor. Yine batarya yiyip, ağır çalışıyor.
linux mint debian edition derim. isterseniz gnome isterseniz lxde sürümü bulunmakta. Ubuntu değil de debian tabanlı olduğu için biraz daha stabil ve hızlı ubuntu'ya göre. Eğer netbookdan ciddi verim almak istiyorsanız gnome, xfce gibi masaüstü ortamları yerine awesome, openbox, fluxbox, xmonad gibi pencere yöneticileri kullanmanızı tavsiye ederim.
ben asus 1001 ha modeline xubuntu kurdum. gayet performanslı çalışıyor açılışı 20 sn civarı sürüyor. tüm donanımı hiçbir ek paket kurmadan tanıdı tek sorunum var. oda mikrofon. mikrofonu bir türlü çalıştıramadım. yardımcı olabilecek biri varsa memnun olurum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme