Şimdi Ara

Hızlı Flash Bellek Önerisi - SSD?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2-5 MB yazma hızları olan Flash Belleklerden bıkmış durumdayım. Yazma hızı yüksek fiyat bakımından çok uçuk olmayan 64-128GB Flash Bellek öneriniz var mı?
    Ek olarak acaba 128GB'lık bir SSD alıp Harici Disk kutusu ile kullansam memnun kalır mıyım? USB 2.0 ve 3.0 da nekadar hızlara ulaşabilirim?

• Merhaba

Bildigim kadarıyla sana yardımcı olmaya çalışayım.

Hdd kutusuna SSD yerleştirip kullanmak çok ta ucuza gelmiyor. Bugun SSDler için kutu alacak olsan iyi bir kutu için min 100 tl yi gözden çıkarman gerekli. onun yerine taşınabilir SSD alman daha mantıklı.

Bellek konusunda sandisk 64 GB USB 3.0 cruzer kullanıyorum 4-6 MB yukleme hızı var,USB 3.0 d portunda kullanıyorum bellekte bir sorun olduğunu düşünüyorum
    .
    Bunun yanında bende WD 2.5'' 4TB USB 3.0 harici harddisk var ziplerde 90 MB, videolarda 50 MB, ceşitli karışık dosyalarda ise 20 - 40 MB arası yukleme hızları sunuyor, tatmin edici. (buradaki değerler kağıt üzerindeki olmayıp, kulladığım harici hdd den gördüklerimdir)

Belleklerden;
    SANDISK Extreme go serisi hız olarak yazmada 100MB lara ulaşıyor, ama mekanik disklerden yazdırma yapacaksan 30 - 50 MB hızlara cıkıyor. aşagıdaki video yu izleyebilirsin. konuyla ilgili aşağıdaki videoyu izleyebilirsin.
    Donanım Haberyoutube
    Canlı Test | Sandisk Extreme Go 64GB USB Sürücü
    https://www.youtube.com/watch?v=kVf-NFfiB3Q

SANDISK extreme PRO nun hızları cok cok iyi, SSD yi aratmıyor ama parasıda ona gore. bunun yerine Harici SSD alınabilir

Öncelikle dosyaları nasıl bir kaynaktan kopyalıyorsun.
    mekanik disk mi, UBS 2.0 port mu? Darbogaz yapacak kısım neresi? Ona gore bellek veya SSD alman daha mantıklı olacaktır.

• t_garret kullanıcısına yanıt
    Mesajınız için teşekkür ederim. Genellikte bilgisayarlar arası 3.0 bağlantı noktası kullanarak dosya aktarımı için kullanacağım (bilgisayarların ikisinde de SSD mevcut). Elimde hali hazırda 3.0 Hard Disk Kutusu vardı bir bilgisayardaki 240GB’lık SSD’yi söküp bu Kutuya taktım. Diğer bilgisayarda dosya aktarımı yaptım denemek için, 100-160mb civarında hız aldım.

Bu nedenle yeni bir 3.0 Disk Kutusu ve 120GB SSD aldım. İkisini birlikte kullanacağım. Diğer SSD ile tatmin edici hızlara ulaştığım için. Bu şekilde küçük boyuttaki dosyaları Flash Disk, büyük boyuttakileri de Taşınabilir yaptığım SSD ile aktaracağım.

Not: 120 GB SSD+Kutu 198₺ tuttu. Kutu olması iyi oldu farklı Hard Diskler de takabilirim arada.
    Not 2: PNY CS1311 240GB SSD + Orico 3.0 HDD kutusu > Deneme yaptığım, Kingston Sa400S37 + Codegen Codmax 3.0 HDD Kutusu > Aldığım

Böyle düşünen arkadaşlara da bilgilendirici olur konu.

• Corsair voyager GTX ya da Sandisk extreme pro
  • geldegelirix kullanıcısına yanıt
    Codegeni dendiysen nasıl sonuç aldın bende de var ben Max 40mb/s hız aldım James donkey ssd var elimde
    Codegeni dendiysen nasıl sonuç aldın bende de var ben Max 40mb/s hız aldım James donkey ssd var elimde
  • Vayyuenyues V kullanıcısına yanıt
    USB 3.0’dan mı bağlıyorsunuz? 150mb civarı alıyorum.
    Evet 2.0, 3.0, 3.1 hepsi aynı hızı veriyor
    Takrar baktım da ürün win 10 sistemini desteklemiyormuş daha sonra zaten 3.0/3.1 lık portlara 3.1 lık kablo ile denediğimde " var olmayan kaynak algılandı" hatası verdi. acaba senin işletim sistemin ne?
    Hocam ben hem win7 de hem de win10 da bahsi geçen kutu ve ssd ile 150mb civarı aldım. Sizde neden o şekilde bir hata verdi anlam veremedim açıkçası.
    Hocam, ürün sorunluydu veya uyumsuzdu sanırım iade ettim farklı bı ürün aldım halloldu
    Sorunun çözülmesine sevindim güle güle kullan
  • Şunlar olabilir hocam: 16'lıklarında güzel verim aldıklarımı paylaşıyorum. Ki 64'lükleri çok daha hızlı oluyor genelde:
    www.vatanbilgisayar.com
    Sandisk 64GB Ultra Fit USB 3.1 Bellek fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/sandisk-64gb-ultra-fit-usb-3-1-bellek.html

www.vatanbilgisayar.com
    KINGSTON 64GB DataTraveler 50 USB 3.1 USB Bellek fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/kingston-32gb-datatraveler-50-usb-3-1-usb-bellek-27806.html

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.