Merhaba arkadaşlar, öncelikle geçmişe değinmek gerekir ise evimizde herhangi bir alt yapı mevcut değildi dolayısıyla Turkcell Superbox kullanıyordum ping değeri çok kötü olsa da 4.5g hızı zaman zaman yüksek zaman zaman düşüktü ama hiç bir sunucuya bağlanırken gecikme ve hata yaşatmıyordu. Geçen hafta binamızda Turknet Gigafiber kutusu gördüm ve dün aktif oldu, tabi hemen 1000mbps download 1000mbps upload pakedine kaydoldum. 1 gün sonra yani bugün öğlen gelip eve kadar fiber çektiler kurulumu yaptılar ve gittiler. İnternet geldi hız testleri mükemmel 950 ye 950 gibi, ping değeri mükemmel herşey süper. Fakat bir problem vardı hissettiriyordu. Bazı siteler geç açılıyor bazıları hiç açılmıyor sunucuya erişim yok diyor, discorda bağlanması işkence oyunlara girmek için 10 kere tekrar dene demen gerekiyor vesaire. Ama bir siteye birkere girdiğin zaman geri kalanı akıp geliyor. O an acaba internet mi yavaşlıyor diye düşünüyordum, Youtubedan 8k çözünürlükte videoyu ileri sara sara hiç donmadan izlerken yan sekmede google maps bile 30 saniyede açılıyor Discorda giriyorum Turuncu sunucuya bağlanıyor yazısında 10-20 saniye bekliyor. Bağlandıktan sonra pingim 30 ve kaynak yayın verebiliyorum çok kolay şekilde. Steamdan son hız oyun indirirken sesim kesilmeden konuşabiliyorum ama hiçbirşey indirmiyorken bile steamın mağaza sunucusuna bile erişim 30-40 saniye. Bu durum çok saçma gelmeye başladı, Bilgisayara Cat6 kablo ile bağlı, Mobil cihazımda wifi ile bağlantıda da aynı problem mevcut hatta wifi simgesinin yanında internet yok uyarısı veriyor ama instada allah ne verdiyse kaydırıyorum donmadan. İlkdefa fiber kullanıyorum wan bağlantısı ile yapılıyormuş Başka bir modem ile kurulum yaptım onda da aynı problem var Bu problem nedir nasıl çözülür daha önce başına gelen var mı çok merak ediyorum |
Bildirim