Şimdi Ara

Hızlı Konuşulan Dizileri Anlamak Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba 3 tane sorum var cevaplarsanız sevinirim:
    1-Ben çok hızlı olmadığı sürece yabancı dizileri alt yazısız anlayabiliyorum ancak biraz hızlandıkları zaman anlayamıyorum.Dinlemeye odaklanırsam da dediklerini anlıyorum ancak bu kez filmi anlayamıyorum tıpkı alt yazı izler gibi altyazıyı izleyince filmi anlamayanlar gibi bunu nasıl yenebilirim?

2-Kelimeleri doğru telaffuz etmek için önerileriniz nedir?

3-Son sorum ise present tense ile ilgili normalde i drink water dediğimiz zaman ben su içerim geniş zaman buraya kadar herşey tamam ancak bazen bunun ben su içiyorum şeklinde çevrildiğini görüyorum.İçerim/İçiyorum arasında fark yok mu? bunu neye göre anlayacağım? bunun i am drinking water olması gerekmez mi? teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-11B71D1D1 -- 29 Temmuz 2019; 16:17:35 >

• 1. Surekli ic ice bulunarak ve daha fazla dinleyerek alisacaganiz pratik yapacaganiz bir sey adi ustunde listening devam edin duzenli izlemeye bir sure sonra alismaya baslarsiniz herhangi bir taktigi vs yok
    2. Listening ve speaking egzersizlerinde yatiyor bunun cevabi native ya da dile oldukca hakim olan bir arkadasiniz olsun konusun dizi video vs de zaten etkileyecektir gelistirecektir bu durumu
    3. Cevirilerin cogunda tam karsilayamacaklari icin kendilerine gore dizayn ediyorlar cogunlukla fakat soyle ki i drink ile im drinking arasinda herhangi bir anlam farkliligi yok yani ayni anlamdalar biz nasil spor yapiyorum vs diye kullaniyorsak ayni mantikta dusunebilirsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1) Daha çok video ve film izleyerek adapte olabilirsin.
    2) Bol bol listening ve speaking alıştırması yapmanı öneririm. Bunlar için birçok site var.
    3) Bizdeki "zaman kayması"dır. "Yarın eve giderim" derken aslında şimdiki zamanla gelecek zamanı kastediyoruz. Fark yok, dilin güzelliğinden kaynaklanmaktadır :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.