Şimdi Ara

HK AVR 255 - Denon 2309 - Yamaha 861 - Marantz 4002/5002 kıyaslaması (yardım isteği)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Elimde Harman Kardon 5.1 amfi mevcut ve yenileme zamanı geldi hissindeyim.
    Aşağıdaki yorumlar sınırlı bilgimden hata içerebilir. O yüzden uzman ve deneyimli arkadaşların fikir verebileceklerini umuyorum. Hatta ciddi ihtiyaç içerisindeyim :)
    Karışmış olan kafamda şu seçenekler mevcut;

1. Yamaha 861 (ikinci el buldum 1200 tl )
    2. Harman Kardon AVR 255 (mediamarkt'ta dinlediğimde beğendim)
    3. Denon 2309 (teknik kitapçığı kurcaladım dinlemedim ama beğendim)
    4. Marantz 4002 ve 5002 (5002 dinledim ama bi yerden sonra parfüm denemek gibi; algılar bulanıyor.. avr 255 ile ayırabildiğimi söyleyemem)

beklentilerim;
    1. hdmi output a upconvert (1080i yeterlidir 1080p upconvert anlamlı gelmiyor)
    2. minimum 2 hdmi giriş, 2 component giriş, 2 optik giriş, 2 coax giriş
    3. pc ağırlıklı kullanım + hdmi hd settop box + dvd player bağlı olacak. pc optik ses hdmi görüntü ile sürülecek. divx mkv ve mp3 arşivim için kullanılacak. 50/50 film ve müzik kullanımına cevap verebilmeli ses kalitesi. mp3 ler minimum 192 kbps topluyorum. yamaha nın pure direct opsiyonunu beğenmiş idim.
    4. hoparlörler wharfdale crystal serisi; 6 ohm. gönül 9 yada 10 serisi ister tabi ama elimdekiler bir süre daha kullanılacak şu an için. 2 kule 2 arka kolon 1 center ve 1 aktif sub gene wharf.
    5. fiyat maks 1800-2000 çizgisinde kalmalı.

bu paraleldeki uzman yorumlarınızı merakla bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim; saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuta -- 3 Aralık 2009; 17:25:00 >

• Yamaha 861 hem yeni ses formatlarını çözemiyor hem de o fiyat çok fazla bir ara mediamarkt 999 a sıfır bi sürü satmıştı. 863 olsa alınır.
    Denon 2309 iyidir. Mümkünse 1910 veya 2310 alınabilir. içlerinde sınıf olarak az bi farkla en üstte olanı.
    HK 255 iyi beğenildiyse bu da uygun. Her türlü bağlantı da var.
    Marantz meraklısıysanız 5003 veya 5004 olsun derim. Fiyat konusunda fiktim yok ama.

Bunların içinde Denon 1910 fiyat aralığı olarak sizi memnun eder diye düşünüyorum. En azından benim tercihim bu olurdu.

saygılar.
  • Teşekkür ederim ilgi vebilginiz için.
    Yeni nesil HD sesler önemli midir bilemiyorum.
    BR oynatıcı benim için çok erken şimdilik. internet ile 1080 ve 720 indirmek daha cazip yada..

temiz ses ve güç en önemlisi. gerçi apartman dairesinde güç konusu mecburen belli limitlerde kullanılabilen bir değer.
    yamaha 2.el bu rakkam bence de biraz yüksek. ve 861 evet birkaç senelik bir ürün. ben de çok sıcak bakmıyorum. ama uzmanlara danışmadan da silmek istemedim.
    marantz merakım olduğundan değil de denon olsun marantz olsun kendine has bir hayran kitlesi olduğunu gördüm forumda. bir bildiikleri vardır hissi yarattı.

HK ise elimdeki avr den dolayı bildiğim ve memnun kaldığım bir ürün.

Bir ara yamaha 6060 ı da beğenip daha sonra beklemeye karar vermiş idim. şimdi projeksiyonun ampulü iyice zayıfladı ve yeni cihaz alayım ampule o kadar para vereceğime fikrine gelmiş iken rahat battı ve samsung b65x lcd tv ile yeni bir avr birlikte sistemi revize etmeye karar verdim.

• Sinema ağırlıklı olacaksa o zaman kendimce seçenekleri sıralayayım.

Yamaha 765
    Denon 1910
    Marantz 5004
    HK 255 veya 355

Tercih sırası da yazdığım gibi olurdu hem maliyet hem de eylence olarak benim tercihlerim. Tabi yine sen bilirsin sonuçta kulak işi olduğundan dinleyip beğendiğini al. Aslında seçenekler daha da çok örneğin onkyo 6 lı seriler sony dn serisi pioneer yeni seriler 819-919 gibi ama sen yukarıdakileri yazdığın için ben de öyle sıraladım sadece modeller farklı. Yamaha ve hk bağlanabilirlik bakımından en iyisi görünüyor. analog 7.1 input ve pre out larda mevcut.

iş eylenceye (sinema vs) gelince fazla da kurcalamamak lazım hepsi de sinema için yeterli olacaktır. Ancak müzik dersen o zaman ses rengi kulak zevki vs. işin içine girer. O zaman kurcalamak, gidip dinlemek falan lazım. Senin de amacın eylence olduğuna göre gönlünden hangisi geçiyorsa onu al keyfine bak bence.

saygılar.

• valla dostum seçtiğin ürünler iyi ürünler ama yamaha 861 eski bir ürün denon eski model marant dinlemedim bilmiyorum.. söyle söyliyim ozaman hk avr 255 daha önce kullandım ve sattım ihtiyaçtan ve tekrar yeni avr ihtiyacı doğdu yamaha 765-denon 1910 yamaha 863.bunların hepsini hk avr 255 fiyatına labiliyordum.ama tekrar gidip hk avr aldım.çünküfilm ve muzikte ki mid başarısı gayet iyi steryo anfi sesine yakın olan bir anfi bence harman ..fiyat uygunsa hk avr 255 derim denon 2310 olsa alınabilir.tabiki tercih seinin bide hk avr 255 in yeni update yazılımını indirip kurarsın.tadından yenmez bide bigerçek var görüntü olarak en şık avr 255.denon sınıfta kalır görüntüde yamahada biraz eski tarz.daha önce hk kullandıysan ses rengi değişmiycek fakat avr 255 2*65 watt 8 ohmda gerçekten başarılı.eski hk avr daha düşükse watt olarak farkı hisessdiceksin .ama aynı güçteyse tek fark yeni nesil ses kodekleri olucak ses rengi değişmez hkordonda.

• 1800-2000TL skalasında daha yeni avr modellere bakılabilir. 2500TL onkyo 876 alınıyor sanıyorum. güzel olurdu aslında.
    eski HK amfinizin modeli nedir? isteklerinize mevcut amplilerin hepsi cevap verebilmekte.sorun hangisi daha cazip, iyi.
    HK olabilir AVR355 desem onun fiyatına Onkyo 876 alırısınız.
    AVR255 1.500TL civarında Yamaha RX-V765 ile yakın fiyatlarda yamaha ampliye bakılabilir.olmadı Onkyo 607 kullanıcıları çok övüyor önce ki 6XX serisinden daha başarılı olduğu için.
    marantz 5002XM ile avr255 ilgimi çekti. arasında ki fiyat farkı ne idi?

işin aslı marantz HDMI via 1.3a destekli olsaydı listede birinci konumda idi.
    biraz daha dinleti ve özellik çalışması yaparsanız tercihiniz çok kolay olur.

• Bence, alacağınız avr'nin min 3 adet hdmi girişi olsun. İlerde yeni bir cihaz aldığınızda, her seferinde hdmi kablo tak-çıkart zorunluluğu, seyir zevkinizi kaçırabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yamaha AX-870 mı Denon PMA-1060
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • denon 2310,yamaha765,hk255,denon 1910 bunların hepsi işini görür.ama eğer hop. lerimi değiştirmek gibi bir niyetim yok diyorsan
    uygun fiyatlı denon 1910 işini fazlasıyla görecektir.
  • müzik ihtiyacına da cevap verebilmeli diyor. bizim @archer75 denon 2310 ile müzikte biraz neşesiz. 2310 sourround iyi ama.şu marantz 5002 sahip olduğu fiyatına birde 1.3 HDMI olsa iyidi.(fiyatı makul zannediyorum.)
    hani yarın öbür denmese müzik yetmiyor diye eyvallah bu tip şeylere fazla para vermemek lazım.
  • Eve dönünce bakacağım elimdeki hk avr modeline, aklımda değil. compozit ve svideo monitör out var sadece, 5.1 ve 5x100 watt - 8 ohm bildiğim kadarı ile.
    Dduvardan 3,80 - 4,00 m gibi bir mesafeden izleyeceğim için 40" düşünüyorum ekranı. 46" biraz büyük gelecek diye geçti içimden. ama bu konunun yeri burası değil aslında :)
    ama aklımdakileri dökeyim dedim.

18.12 medimarkt ın "doğum günü" imiş. kampanya yapacaklardır beklentisi ile aralık 18 i bekliyorum. o zamana kadar netleştirmeyi umuyorum tercihimi. gerçi farklı seçenek çıkar ise sonuç olarak farklı kaynaktan da alabilirim, mediamarkt şart değil donuçta.

Amfi bilgileri ile tekrar yazıcam, ilginize teşekkür ederim.
  • 861 Düşünürsen kutulu garantili 861 i mi satabilirim sana dostum.
    İlgilenirsen PM at.
  • 100 watt diyerek sallamışım; yada alırken sallanan rakkam aklımda kalmış da olabilir.
    ftc 2 x 50 watt imiş
    harman kardon avr 1550 model

şu imiş cihaz;

Stereo Mode
    Continuous Average Power (FTC)
    50 Watts per channel, 20Hz–20kHz,
    @ < 0.07% THD, both channels driven into 8 ohms
    Five-Channel Surround Modes
    Power Per Individual Channel
    Front L&R channels:
    40 Watts per channel,
    @ < 0.07% THD, 20Hz–20kHz into 8 ohms
    Center channel:
    40 Watts, @ < 0.07% THD, 20Hz–20kHz into 8 ohms
    Surround channels:
    40 Watts per channel,
    @ < 0.07% THD, 20Hz–20kHz into 8 ohms
    Input Sensitivity/Impedance
    Linear (High Level) 200mV/47kohms
    Signal-to-Noise Ratio (IHF-A) 90dB
    Surround System Adjacent Channel Separation
    Analog Decoding 40dB
    (Pro Logic, etc.)
    Dolby Digital (AC-3) 55dB
    DTS 55dB
    Frequency Response
    @ 1W (+0dB, –3dB) 10Hz–65kHz
    High Instantaneous
    Current Capability (HCC) ±25 Amps
    Transient Intermodulation
    Distortion (TIM) Unmeasurable

• tamma işte 2*50 watt avr 255 2*65 watt ama 15 watt az sanma sakın çünkü harmanın değerleri steryo anfi gibi şişirme değil.farkı hissedeceksin ses rengi aynı gibi olsada kısık ve orta seste hk avr 255 de daha fazla detay alıcaksın ben hk avr 132 den sonra 2*40 watt çok farkettmişti eski anfim hoşuma gitmez oldu
  • Selamlar,
    m.markt ın 18 aralıkta yada yılbaşı için ne yapacağı ile ilgili bilgi alamadım. çalışanlara da birşey belirtmemişler henz söyledikleri doğru ise.
    bursadayım; alternatif yerler araştırıcam, yada olmadı ist yolları gözükür.
    hele kafamda bir netleştireyim
    @the_cantan; bazen fiyatta birşeyler yapabiliyorlar ama ben etiket fiyatlarına baktım pazarlık hakkımı son noktaya saklayayım dedim.
    marantz 5002 : 2.499 tl
    hk avr 255 : 2.099 tl
    hk avr 355 : 2.999 tl
    denon 1909 : 1.649 tl

denon 1910 yok idi. avr255 ile 355 arasında temel fark a-bus ve biraz güç sanırım anladığım kadarı ile. 355 o farka değmez gibi geldi

saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.