Şimdi Ara

HK AVR142 - Po VSX520 - Yamaha - SEÇİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni evleneceğim için ses sistemi bakıyorum. Genellikle de ikinci el arıyorum. Öncelikle amfi seçmek ile başlayacağım.
    Şu anki evimde Yamaha RX 450 kullanıyorum. Sinema performansından çok memnun değilim. Odamdaki compact Samsung ses sistemine göre sinema da daha sağır kalıyor. Tabi benim fikrime göre. Bunun tam sebebi nedir çok araştırmadım.

Kış bahçesine ayrı (stereo)+Projeksiyon, salona (surround) ayrı ayrı vermek istiyorum bu nedenle A-B chanel kullanabileceğim bir sistem tercih edeceğim sanırım.

HK AVR142

Poineer VSX520

YAMAHA 440

tahminime göre aynı düzeyde sistemler, öneri ve yorumlarınızı rica ediyorum.

• up
  • OnurunveR O kullanıcısına yanıt
    selamlar, amfiniz rx 450 mi , rx-v 450 mi. eğer rx 450 ise stereo bir amfi olduğundan sinema performansı tabii ki hoşunuza gitmeyecektir, sonuçta surround ses alamayacaksınız. sinema performansı için rx-v olan 5+1 veya daha üstü avr lere bakmanız uygun olacaktır. aynı amfiden farklı bölgelere ses almak istiyorsanız da A - B bölgelerine çıkış verebilen modellere bakmanız gerekir (stereo amfilerdeki a-b değil karıştırmayın). böyle bir amfinin örnek resmi :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asafak76 -- 15 Kasım 2013; 18:19:45 >
  • yamaha rx-v 673
     HK AVR142 - Po VSX520 - Yamaha - SEÇİM
  • O kadar da değil üstadım :)
    Stereo amfiden sinema performansı almaya çalışmadım yani :)

RXV amfi. Teşekkür ederim yine de zaman ayırdığın için.

bu markalarda gödüğüm kadarıyla giriş ve çıkışlarda en zengini YAMAHA yanılıyormuyum.

Yamaha kullanıcılarından ve duyduklarınızdan sinema da memnun olup olmadıklarını biliyormusunuz?
  • OnurunveR O kullanıcısına yanıt
    estafurullah üstad olmak ne haddime, bende bu işlerle ilgilenmeye başlayalı henüz 1 sene oldu, hergün bişeyler öğrenmeye çalışıyorum :) o yüzden şu avr daha iyidir diyemem, donanım konusunda fiyatları muadil ürünlerde az da olsa farklar olabiliyor. mesela nette incelediğim birkaç yazıda yamahanın x73 serilerinde muadillerine göre donanım konusunda (hdmi out, hdmi in vs) ufak tefek eksiklikler olduğundan ancak ses kalitesinin iyi olduğundan bahsediliyor. seçim yaparken hangi özelliklere ihtiyacınız olduğunu iyi belirlerseniz ve imkanınız olursa aynı ortamda birkaç modeli deneyebilirseniz karar vermeniz kolaylaşır. ben deneme imkanım (vaktim) olmadığı için netteki araştırmaları yorumları baz alarak ihtiyacıma ve bütçeme en uygun olduğunu düşündüğüm avr almıştım, neyseki kararımdan pişman değilim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.