Şimdi Ara

Hobi Amaçlı Multimetre Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Hobi olarak bir şeyleri tamir etmeye çalışıyorum ama bazen sorunu anlamak için kısa devri testi yapmak gerekiyor. Genelde ilgilendiğim aletler laptoplar, ev aletleri, bir de ses sistemim var o bozuk (sanırım kapasitörlerde bir sıkıntı var). Öyle detaylı bir şey değil yaptığım, youtube'da restarosyon videoları izliyorum falan Hazır izliyorken kendi aletlerimi de elden geçiyorum.

Tamir etmek istediğim bir kaç alet var ve tam olarak sorunlarını anlamış değilim (çalışmıyorlar o kesin). Sırayla bahsetmek gerekirse şöyle :

1) LOGITECH Z506 5.1 ses sistemi : bundan bi kaç sene önce normal bir şekilde (çok kısıktı sesi) müzik dinlerken bi anda ses sitemi çalışmayı durdurdu ve ışığı falan yanmıyor. Nedenini anlamadım. İçinde kapasitörler var onlardan kaynaklandığını düşünüyorum ama anlamam için kısa devri testi, kapasitör testi (sadece çalışıp çalışmadığı) yapmak istiyorum.

2) Yine aynı şekilde laptop çalışmayı durdurdu. Dahminimce güç beslemelerinde bir sorun var (görünürde yanık gözükmüyor).

3) Ev aletleri, fırın falan vs.

bu tür şeyleri ölçebileceğim ucuz yollu bir multimetre arayışım var. 2 adet multimetre gözüme çarptı acaba bahsettiğim sorunları anlamamda bu aletler yeterli olur mu? Yoksa farklı bir multimetre mi kullanmalıyım? Daha önce deneyimim olmadığı için hangisi iyi bilmiyorum. Farklı cihazlar için önerilere açığım ama pahalı olmazsa sevinirim.

Unı-T UT 33B+ ve 33C+

Tt-Technıc Dt890dl

• Size auto range daha iyi olur bence. Ut33a+ ya da bakın. Bunda sicaklik ölçümü ve ncv yoktur. Fakat kondansatör ölçümü var. Hangi multimetre olursa olsun kondansatörü deşarj etmeden ölçmeyin. Bu önemli, yoksa bozarsınız multimetreyi.

Ve acele etmeyin karar vermek için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası terimlere de uzağım. Anakarta bağlı kondansatörü nasıl deşarj edeceğim? Benim attıklarım kondanstörün bozuk olup olmadığını göstermez mi
  • Kondansatör uçlarını birbirine temas ettirirseniz boşalmış olur. Auto range multimetre demek ise otomatik demek ,,, otomatik vites araba gibi yani. Herşeyi o yapıyor siz sadece ölçeceğiniz çeşidi seçiyorsunuz. Gerilim ölçerken mesela büyüklüğünü o kendi anlıyor. Normal multimetrede bu özellik olmaz , siz seçersiniz 2v 20v 200v gibi kademeler olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Ben de zaman zaman bunu yapıyorum ama kondansatöre zarar verdiği söyleniyor. Gerilimi yüksek olanlarda eski tip flamanlı ampul kullanıyorum deşarj için. Hem çat çut ses de olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_serbes

Açıkçası terimlere de uzağım. Anakarta bağlı kondansatörü nasıl deşarj edeceğim? Benim attıklarım kondanstörün bozuk olup olmadığını göstermez mi
    Bacakları kısa devre eden de var. Uygun bir yük ile değdirip boşaltan da var ki bu daha sağlıklı olan. Ampul olur, motor olur, direnç olur.

O multimetreler kapasite ölçemez. Öyle bir kademesi yok ama onda da buzzer modu ile kapasitör enerji depoluyor mu depolamıyor mu tespit edilir. Fakat tam olarak kapasitesi bilinemeyeceği için ancak düdük sesinden bir şeyler tahmin ediyorlar. Tercih sizin. Araştırın yine de iyice. Daha öneriler gelir .
  • Fiyat / Performans açısından çinlilerin en iyi yaptığı multimetre ANENG AN8009 dir. Fluke ye yakın ölçümlerde bulunur. Kapasitemetre, sıcaklık ölçer ve auto range özellikleri bulunur. Almanı tavsiye ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aneng gercekten guzel urunler yapıyor. St209, An113d ve An8008 gecti elimden. Ölçümleri hizli ve tutarli. Yakinda da An8009 ve Q1 modellerino deneme firsatim olacak gibi bakalim merak ediyorum ben de.

Normalde Winapex ET8102 kullanıyorum. Cok sevdigim bir multimetre.

• Unit UT-139C

• quote:

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

Unit UT-139C
    Guzel cihaz . Hatta su anda aliexpressten daha ucuz Türkiye'de.

• Zaten karar vermekte zorlanan biriyim. İyice zora girdim Normalde Aliexpress'ten alışveriş yaparım da nedense bana çok geç geliyor. Türkiye içinde F/P ürünü olarak göstereceğiniz ürün hangisi? Yapmak istediklerimi kısaca açıkladım.
    ANENG AN8009 ürününü inceledim. Sanırım auto range özelliği de var, yukarda yazan arkadaş bu özelliği açıklayınca daha hoşuma gitti açıkçası benim için daha kolay olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre_serbes -- 9 Mayıs 2020; 13:15:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_serbes

Zaten karar vermekte zorlanan biriyim. İyice zora girdim Normalde Aliexpress'ten alışveriş yaparım da nedense bana çok geç geliyor. Türkiye içinde F/P ürünü olarak göstereceğiniz ürün hangisi? Yapmak istediklerimi kısaca açıkladım.
    ANENG AN8009 ürününü inceledim. Sanırım auto range özelliği de var, yukarda yazan arkadaş bu özelliği açıklayınca daha hoşuma gitti açıkçası benim için daha kolay olabilir
    Siz butcenizi soyleyin. Tavsiye vermek daha kolay olur. yoksa ucu bucağı yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.