Şimdi Ara

HOBİ BAHÇELERİ, az gelirli insanların mutluluğudur YIKILMASIN... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
1
Favori
6.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ben hukukçu değilim. Sadece gözlemlediğim kadarıyla yeni kanun zaten kafadan tarım arazisini parçalayıp satana idari para ve hapis cezası tanımlamış. Yer satın alanlarada kurdukları kulube çit çardak vs(tarımla alakası olmayan kısımlar için) gibi yapıları kaldırması için 2 ay süre verecek sonrasında minimum 1000 lira ceza olmak kaydıyla m2 için 10 lira ceza falan var. Ama bu cezaları valilikler vereceği için her ilin uygulaması farklı olacaktır. Yönetmelikler çıktıkça neye izin verilip verilmeyeceğini göreceğiz. Gözüken şu ki valilikler şunu şunu yasal bulmuyorum 2 ay içerisinde düzelt diyecek.

Bence ekili tarım ürünlerini sökmezler. Sonuç olarak kanunun amacı tarım amacı dışı amaçla arazinin kullanımının önüne geçilmesi. Devlet arazilerin parçalanmasını istemiyor. Arazi küçüldükçe geçimini tarımdan kazananların sayısı gitgide azalıyor. Tarım politikası olarak doğru bir yaklaşım. Bir diğer konuda hobi bahçesi alanların bazıları bu işi geçici heves olarak yapıp bırakacak olmaları sonrası o alanın atıl kalması.

Bence bunlara ek Devlet hobi bahçelerinde çiftlikbank gibi yapılanmaların oluşabileceği ve vatandaşın zarar görebileceğini öngördü ve yasakladı.

• Umarım bütün hobi bahçeleri elinizden alınıp yeniden tarım arazisi olur.

Biz çiftçilikle uğraşıyoruz 40 dönümden küçük tarlayı bölemiyoruz, tarlaya çivi bile çakamıyoruz. Millet 10 dönüm tarlayı 200 parçaya bölüyor. Yok öyle yağma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altcha

Ben hukukçu değilim. Sadece gözlemlediğim kadarıyla yeni kanun zaten kafadan tarım arazisini parçalayıp satana idari para ve hapis cezası tanımlamış. Yer satın alanlarada kurdukları kulube çit çardak vs(tarımla alakası olmayan kısımlar için) gibi yapıları kaldırması için 2 ay süre verecek sonrasında minimum 1000 lira ceza olmak kaydıyla m2 için 10 lira ceza falan var. Ama bu cezaları valilikler vereceği için her ilin uygulaması farklı olacaktır. Yönetmelikler çıktıkça neye izin verilip verilmeyeceğini göreceğiz. Gözüken şu ki valilikler şunu şunu yasal bulmuyorum 2 ay içerisinde düzelt diyecek.

Bence ekili tarım ürünlerini sökmezler. Sonuç olarak kanunun amacı tarım amacı dışı amaçla arazinin kullanımının önüne geçilmesi. Devlet arazilerin parçalanmasını istemiyor. Arazi küçüldükçe geçimini tarımdan kazananların sayısı gitgide azalıyor. Tarım politikası olarak doğru bir yaklaşım. Bir diğer konuda hobi bahçesi alanların bazıları bu işi geçici heves olarak yapıp bırakacak olmaları sonrası o alanın atıl kalması.

Bence bunlara ek Devlet hobi bahçelerinde çiftlikbank gibi yapılanmaların oluşabileceği ve vatandaşın zarar görebileceğini öngördü ve yasakladı.

Bunlara kesinlikle ben de katılıyorum. "Hobi bahçesi" atıl kalmasa bile (ki çoğu kalacak), tarım potansiyeli olan alan harcanmış oluyor. Bu bahçeler de bir ihtiyaç. Belki de, zaten şehrin büyüyüp yutacağı kesin olan yerlerde yapılmasına izin verilmeli. Böylece zamanı gelince mütahhite verirler. Hahahahaha!  

Ancak, çit ve herhangi bir yapı kullanmadan kooparatif olarak kendi içlerinde tarlayı 200'e bölüp, her kişinin tarlanın 200'de birini kullanması ve tarlayı damalı eşeğe çevirmelerine engel olunabileceğini sanmıyorum. Yani, çit, depo alanı olsa da olmasa da o tarla piç oluyor.

Gerçi Ankara ve İstanbul çevresinde hangi tarla ne kadar ekilip biçiliyor? O da soru yani. Binlerce insanın şehrin burnunun dibinde toplam binlerce dönüm tarlası var. Boş yatıyor. Müteahhite gidene kadar da yatacak yani. Tarla olmadığı ve tarım yapılmayacağı çok açık. Güya tarım arazisi de... Bu tarz boş arazileri kooparatif kurup hisse satmak yerine kiraya vererek kullanılmasına izin verseler hobi bahçecilerinin işi görülmüş olur.

Ne tarla böldün, ne geleceğe kazık attın.

• Yıkılsın diyenlerin de aramızda , az da olsa var olması çok üzücü. Kendinizi , hiç bizim yerimize koydunuz mu ?

Sizinde Hobi Bahçeniz olsaydı ( fidanlar dikip büyütseydiniz, onlara gözünüz gibi baksaydınız ) böyle düşünürmüydünüz acaba...

Israrla söylüyorum ama anlatamıyorum arkadaşlar. Satılması yasal olduğu için aldık . Maddi gücümüz buna yetti maalesef. Satılmasaydı zaten alamazdık ki. Kooperatiflerin kurulmasına izin verenlere, bunu yapanlara ( bu işten zengin olanlara ) karşı çıkmamız gerekmez mi?

Devletin arazisini ( ormanları, kumsalları ) çevirip bahçe yapmadık arkadaşlar. Bunu yapanlar ( büyük holdingler, şirketler, otel sahipleri ) oluyor ve olmak da neden onlara ses çıkaramıyoruz ?

Şu anda bu bahçeler yıkılsa , burada tarım yapılacağına inananlarınız var mı ? Tellerin sökülüp atılan temellerin o bahçelerden götürülebileceğine inanıyormusunuz? Kulübelerden çıkacak molazların taşınabileceğine inanıyormusunuz? Her Hobi bahçesinin çevresinde İmar Afından yararlanmış 10-15 tane bahçe sahibi var. Onlar ne olacak ? Onlar orta yerde kalacak mı öylece ?

Velhasıl biz sadece , toprağa dokunup , 3-5 meyve yetişdirebilirmiyiz derdiyle almıştık buraları. Kimseye de bi zarar vermedik. Bizim hobi bahçelerimiz. Ülkenin toplam arazisinin Yüz milyonda biri değil. Bizim bahçelerimizin yıkılması ile bütün sorunlar kalkacaksa sökelim tel örgüleri. Yıkalım kulübeleri... Yıkılsın diyebilen arkadaşlar da mutlu olsun ...

Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım Çok güzel anlatmış olayları ...

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanerenn -- 15 Aralık 2020; 9:28:9 >
  • Yasadan sonra hobi bahçesi satış yapmış olan veya almış olan var mı ?

• Noldu bu hobi bahçelerinin son durumu?

Risk alıp yeni bahçe alan var mı yakın zamanda?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.